< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patojenyc -- 27 Ekim 2019; 20:18:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patojenyc -- 27 Ekim 2019; 20:18:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
lütfen sanayi esnafımıza haksızlık yapmayalım...
bence onlar ile diğer insanlarımız arasında bir fark yok, eldeki insan malzememiz, kalitemiz bu.. galericimiz, emlakçımız, siyasetçimiz vb. toplumun diğer tüm üyeleri farklı mı sizce gerçekten? |
Nasıl ki hristiyanlar papaza gidip günah çıkartıyor, sanayi esnafı da cuma günleri camiye gidip kendini rahatlatıyor.
|
kilit cümle :
--Bir saat sonra gel al abi deyip beni gönderdi. ben bir keresinde aracın bakımı 5 saat sürdü , 5 saat boyunca başındaydım . tamir sırasında aracınızı gözünüzün önünden ayırmayın . ben parçayı alıyorum gözümün önünde taktırıyorum . işçiliği ödüyorum , hadi selametle ... |
hocam bu haram-helal olayı değil tam olarak. olay aslında ahlak sorunu. toplumumuz dürüst, efendi adamı ezik, saf, kazıklanması gereken biri olarak görüyor. yalancı, hilekar, dolandırıcı ve hırsızı da uyanık, akıllı sanıyor ve saygı gösteriyor. işin özeti bu.
|
Elektrikli arabalar ile böyle sorunlar kalkacak. Ne motor ne şanzıman sorunu olmayacak.
|
1 saat sonra gel diyen yerde çayın yok mu bir çay içelim diyemecek durumda isen Allah yardımcın olsun burası Ortadoğu
|
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri vardır senelerdir.
Bizdekiler hep dini öğretmeye çalıştılar,ahlakı boş verdiler. Ahlak olmadığı için dinde işe yaramıyor haliyle. Şimdilerde bu ahlak eksikliği her sektörde karşımıza çıkıyor maalesef.. Öncelikle ahlak öğretmeleri gerekiyordu.sonra din. İş yerimizde yabancı personellerle çalışma imkanım oluyor,yurt dışına da gittim birkaç kez. Adamlar müslüman değil,dindarda değil ama iş ahlakı çok yüksek. Alman,italyan,kore,ispanyol..hepsi böyle. Malezyaya gittim;orada çinliler,hintliler ve malay dedikleri yerel halk var. Çinliler ve hintlilerde sıkıntı yok ama malaylar aynı bizim gibi,iş ahlakı sıfır.. Malay'larda bizim gibi müslüman,hemde şeriatla yönetiliyor.. ASLA Din düşmanlığı gibi bir niyetim yok,ama dünyada müslümanlıkla ve ahlaklarıyla alakalı bir sıkıntı var maalesef.. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Ekim 2019; 16:24:43 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|