Şimdi Ara

Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
26.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
302 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli arabalar ile böyle sorunlar kalkacak. Ne motor ne şanzıman sorunu olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu haram-helal olayı değil tam olarak. olay aslında ahlak sorunu. toplumumuz dürüst, efendi adamı ezik, saf, kazıklanması gereken biri olarak görüyor. yalancı, hilekar, dolandırıcı ve hırsızı da uyanık, akıllı sanıyor ve saygı gösteriyor. işin özeti bu.
  • haram ayrı bir konu. Müslümanlıkla haram olmuyor insanın içinde olmalı.
    Fakat sanayiciyi bukadar şımartanda biziz kusura bakayın. Azıcık ucuza kaçayım diye gidiyoruz aracın orjinal servisi 1000 tl yapıcak bakımı 500-600 tl yaptırıyoruz kar ettiğimizi sanıyoruz. Yanlış bence.

Örnek vereyim geçen cumartesi volkswagen aracımın bakımı vardı götürdüm avek 1000 tl para verdim.Sanayicinin rutin baktığı Tüm bakımlarını yaptılar ekstra çeki demir tarzı aparatlarıda ücretsiz değiştirdiler aküyü kontrol ettiler aküm bir kere bitmişti aküm zayıfmış onuda ücretsiz değiştirecekler aracımın garantisi felan yok, daha önce hep avekten bakım yaptırdığım için sadece ona işçilik alıcaklar. Akü starstoplu akü yaklaşık 600-800 TL arasında değişiyor.

Sanayici napıyor filtreler yağı değiştir birde kartına şu tarihde şu km değişti diğer bakım şu km yazar postalar. Gitmeyin kardeşim sanayiye benim görüşüm bu yönde

• Onların dini imanı zaten para. Ona odaklı çalıştığı için karşılaştığımız şeyler normal.
    Bizim arabanın da kapıda sorun var. Bazen hızlı kapatmama rağmen sanki açıkmış gibi görünüyor kapı. Kilit düğmesine basıyorum, kapanıyormuş gibi oluyor ama tekrar kilit açılıyor. Kapıyı açıp tekrar kapatıyorum, tekrar kilit düğmesine basıyorum bu kez kapılar kilitleniyor. Bazen farklı kapıyı açıp kapatınca da kilitleniyor. Muhtemelen aracın beyninde arıza var. Sanayiye gittim. Hemen ilk söylediği şey kapının kilidini değiştirmemiz lazım. Fiyatı ne kadar ? 500 lira. E diğer kapıda da oluyor diyorum. Onun da değişmesi lazım. Ne kadar ikisi bin lira. E sürgülü kapıda açık görünüyor bazen. Açıp kapatıyorum düzeliyor. Abi değişmemiz lazım diyor. Daha denememiş bile. Kapıyı açıp bakmamış bile.
    Ne kitapsız , imansız oldu millet çözemedim.

• Müslümanlarda şöyle bir inanış var.. benim açtığım konulara mesaj atan bir arkadaşında yazdıgı gibi günahkar olan kişi (hırsız , katil , dolandırıcı , tecavüzcü) bi süre cehenneme girdikten sonra tekrar cennete gireceğine inanıyor.. "sanki havuzdan çıkıp üşümüş az saunada ısınıcak" .. sonuçta müslümanların geneli böyle düşünüyor..
    hele hele bi şekilde ranttan faydalanlar torpil yapanlar o kadar dindarlarki bunu din için yaptıgını Türkiyenin darül harp oldugunu bunu yapmalarına gerekçe olarak gösteriyorlar ..yani ahlaksızlık diz boyunuda aşmış içinde yüzüyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 28 Ekim 2019; 10:16:21 >
  • Aracınızın modelı yuksek ıse servısten sasmayın derim biraz pahalı ama enazından muhatap bulabılıyorsunuz

• Sanayi esnafı olmayanlar korkuyor mu ki haramdan?

Kim kaldı ki haramdan korkan...

• Sanayi esnafı aslında dinin zenginlerin malını korumak için fakirlere uydurulan bir şey olduğunu keşfettiği için haramdan korkmaz..

• en üstteki yöneticilerin bile haramdan korkmadığı bir yerde, basit bir tamirci neden korksun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 28 Ekim 2019; 10:59:8 >
  • Çok basit, başında durmanız gerekiyor. İnsanımızı bırakırsanız her türlü alengirli iş çevirebilir. Sanayide satış yapıyoruz bizde. Adam diyor ki "orijinal olsun fiyatı önemli değil". Adamlar o kadar çakma maldan bezmiş ki. Bizim kamyon üzerine ama binek araçlarda oyun daha büyük. Orijinal diye aldığınız filtrelerin %90'ı sahte. Adam gibi filtre satan toptancı sayısı 2 elin parmağını geçmez. Gerisi "çakma". Filtre kutusundan ürünün kozmetiğine kadar ayırt etme olasılığınız "yok".

Satın almaya gelen insanımız da acayip oluyor genelde. Ürünün gelişi 50TL olsun, sen 65TL satış fiyatı koydun diyelim, "o kadar alacağız yahu indirim yok mu?" demeden alışveriş bitmiyor. "Ben 80TL desem 65TL'ye insem hoşuna gider mi?" diyorum. "Evet" diyor. Arkadaş bildiğin insanlar kandırılmak istiyor. Bende ileride başka parçacıya gönderiyorum. "Orada da 65TL nasıl iş bu?" diyor. Yahu her malın bir değeri var. Adam ya 70TL'ye satar ya 60'a. Ama insanımız bunu çözmek istemiyor.

• Gecmis olsun.Cografyada siradan bir olay olmus bu gibi durumlar artik.

Kimse oyle gunahtan,ondan bundan korkmuyor,korkmazda.Bastan asagi.Hersey kokusmus.Ahlak kalmamis toplumda.Ancak ceplerine dokundugunuzda yandim anam derler.

Ancak kapida"CUMAYA GİTTİM"notunu koymak vicdanen rahatlamalari icin yeter kosul.

Balik bastan kokar mis.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 28 Ekim 2019; 11:20:17 >
  • Sanayide Esnafım, Esnafım demekten utanıyorum gerçekten.

Eskiden Esnaf adam Gururla ESNAFIM dermiş.

Kendi mesleğimden örnekler vereyim.

Tamirciyim.

Günümüzde Tamircilern bir çoğu , Yedek parçacılardan , Tornacılardan , Rektefiyecilerden, rotbalansçılardan , yağcılardan , lastkçilerden , Galericilerden , AVANTA Alarak çalışıyorlar

Müşteriyi X yedekparçaya yönlerdirir avantasını alır, X Rotçuya rot yaptırtır avantasını alır ...

Say say bitmez .

Özellikle Tamircilere dikkat ! Hayatları AVANTA
  • Bu ajitasyondan hoşlanmıyorum, çiftlikbank mağdurları var mesela ne mağduru ya bunlar köylü kurnazı, eş dost uyusun ben parama para katayım uyanığı. Kusura bakmayın ama bu konu da böyle yani. Adam iyi usta olacak, bu tarz işlere tenezzül etmeyecek, elindeki ekipman yeterli ve kaliteli olacak, işi yetiştirecek kapasitede elemanı olacak bir de ucuz olacak vay anasını. Yok demiyorum vardır ama bunu aramak risktir başa böyle olaylar gelmesi ihtimaldir gelince de kabul edilmelidir.

Sanayi esnafını dava edenler veya her konuda bunu önerenler var mesela. Size diyorum ki gitmeyin sanayiye, bilmiyorsanız, tanımıyorsanız, beceremiyorsanız gitmeyin. Çünkü ucuz değiller.

Rolantide hafif titreme için triger neden değiştiniz mesela, gidin servise OBD cihazı hata vermiyorsa devam edin.
  • yilmazcanaktas Y kullanıcısına yanıt
    Ve işiniz bittiğinde paranızı verin di mi:)

Çok haklısınız

Ben şunu söylemek istiyorum

Bu biraz da bizim milletin ucuza kaçma sevdasından kaynaklanıyor.

Geçen forumda 5.000tl lik laptop u 1700tl ye almaya çalışırken dolandırılan birisinin konusu vardı

Otomobil forumuna bakıyorum, periyodik bakımı 30tl ye yaptıran insanlar var, ondan sonra burada gelip motor indi o catladı bu patladı diye söyleniyorlar

Arkadaşlar, ucuz peynir ancak fare kapanında olur.
    Arabanız ile alakalı sorun yaşamak istemiyorsanız kendinize
    1 tane mekanik, bir tane elektrik,1 tane kaporta ve 1 tane boya ustası edinin.
    Eşinize, dostunuza sorun, 100lira fazla verin ama işi ustasına,ehline yaptırın.
    Zaten düzgün adam bulduğunuz zaman ne para ne de iş konusunda sıkıntınız olmayacaktır.

Ben forumdan arkadaşımı kaportacıma yönlendirdim, eğer sorun olursa ben kefilim dedim,o kadar güveniyorum

Tanımadığınız güvenmediğiniz kimseye iş yaptırmayin abi.
    İyi forumlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Onlar aslinda Allah'a inanmiyorlar... Yoksa en ufak hak yemek vs ile cehenneme gidilecegini bilir ona gore korkuya dayali kendini kendini zaptederdi....

Bunlar Musluman degillerdir. Kendi agizlarindna ve hareketlerinden Musluman gibi gorunebilirler lakin tum o ritueller vs hepsi sekilcilik uzerinedir. Orf adet yerini bulsun. Toplumsal uyumdan ici bos kriterlerden degerlerden erdemliliklerden olmustur ...

Bu tur insanlar Sanayii esnafi dahil hayatin her alaninda heryerde karsimiza cikabilmektedirler! ....

Yozlasma had safhda!
  • Sağlam rotil ve salıncağı söküp abi bunlar ölmüş diyen, yamuk jantlara balans yapıp gönderen, yağ kaçağının nereden olduğunu anlamayan tonla beyinsiz var.
  • Bence sanayiden uzak durun , çok güzel özel servisler var oralara gidin

Mesela ben bostancı sanayi girişinde Oto Gençler Özel Ford Servisi var ben oraya gidiyorum , Google yorumlarına bakın çok olumlu oda bir referans , adı sanı belli olmayan sanayii ustasına gidince para vermeden bırakmıyorlar öyle severler sizi ve aracınız kurcalandigi ile kalır ben sevmiyorum anca jant boyatmaya vs girerim sanayi içine

• Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri vardır senelerdir.

Bizdekiler hep dini öğretmeye çalıştılar,ahlakı boş verdiler.

Ahlak olmadığı için dinde işe yaramıyor haliyle.

Şimdilerde bu ahlak eksikliği her sektörde karşımıza çıkıyor maalesef..

Öncelikle ahlak öğretmeleri gerekiyordu.sonra din.

İş yerimizde yabancı personellerle çalışma imkanım oluyor,yurt dışına da gittim birkaç kez.

Adamlar müslüman değil,dindarda değil ama iş ahlakı çok yüksek.

Alman,italyan,kore,ispanyol..hepsi böyle.

Malezyaya gittim;orada çinliler,hintliler ve malay dedikleri yerel halk var.

Çinliler ve hintlilerde sıkıntı yok ama malaylar aynı bizim gibi,iş ahlakı sıfır..

Malay'larda bizim gibi müslüman,hemde şeriatla yönetiliyor..

ASLA Din düşmanlığı gibi bir niyetim yok,ama dünyada müslümanlıkla ve ahlaklarıyla alakalı bir sıkıntı var maalesef..

• haramla karnı doyanın helal ile işi olmaz. Birkere Radyatör değiştridim Ford Ka aracıma o zamanlar tavsiye ile gittik radyatörü aldık değiştirdi usta 40 tl işçilik verdik neyse suyu koyduk bakıyoruz yine eksiltiyor ertesi gün ve gittim ustanın yanına baktı baktı dedi 't' borudan kaçırıyor al gel değişelim demez mi delirdim tabi şimdi bir daha 40 tl istersin sen dedim, evet dedi, tavsiye ile geldik şu işe bak diye söve saya yaptırdık işimizi ve her zaman hatırladıkça da haram ettim verdiğim parayı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.