Şimdi Ara

Sand uctu gitti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    senin yazdığınla benim yazdığım %100 apayrı şeyler. "fork" sözcüğünü kullanmasam iyiymiş.

sen bilinçli ve kontrollü şekilde mevcut yazılıma güncelleme getirip, sonra mevcut zinciri alıp fork oluşturarak, yeni bir BC yazılımı üzerinden yeni isme sahip bir coin üretmekten bahsediyorsun.

ben fork derken, küresel internetin aksaması durumunda bitcoin'in mevcut yazılımı üzerinden çalışan zincirde oluşacak ikililik durumlarını kastediyorum.

bu bahsettiğim ikililik durumları zaten hergün düzenli olarak oluşuyor ve BC kısa sürede bu fork'lardan kısa kalanları çöpe atıyor, zaten BC bu mantıkla çalışıyor. ancak bunun sağlıklı çalışması için küresel internetin sağlıklı çalışması gerekiyor.

küresel internet'te aksamalar (bölgeselleşmeler ya da uzun gecikme süreleri) olduğunda kaçınılamaz ve asla önlenemez şekilde birden fazla fork oluşacak ve aksaklıklar sona erdiğinde bu fork'lardan biri hariç hepsi sonsuza kadar çöpe gidecek. bunu önleme şansın da yok, buna önlem alma şansın da yok, çöpe gidecek fork'lardaki en son yapılan transaction'ları kurtarma şansın da yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Tamam da bu dediğin şeyi çürütecek bir durum var.

Soğuk cüzdanlarda, harddisklerde bekletilen bitcoinler. Bunlar yıllardır zincire çıkmıyor bile. Fakat istenildiği vakitte zincire dahil edilebiliyor?

Onunda bir yöntemi var. Soğuk cüzdana çeker bekletirler en kötü?

Bu harddiskler bir rafta, kitaplıkta orada burada bekliyor yıllarca ve internete bağlanmıyor. Fakat zincir yine kabul edecektir aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, algoritma bunu sağlıyor zaten.

Fakat şu bir gerçek bu durumda bitcoin sayısı azalacağı için ve madenciliği daha zor hale geleceğinden fiyatı daha fazla yukarı çıkar savaş bittikten sonra.

Çünkü arzı daha da kıt olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 26 Kasım 2024; 12:46:45 >
  • Zer0_0ne kullanıcısına yanıt
    ilk mesajımda bu söylediğine cevap yazdım zaten. sen daha söylemeden ben cevap yazdım.

ben geçmişe dönük olarak tüm zincir çöp olacak demiyorum. transaction yapılamayacak diyorum. çünkü güvensiz olacak, yani yaptığın işlem bi süre sonra yok olabilecek.

bu bir kez yaşandığında artık BTC'ye güven kaybolacak.

güven kaybokduktan sonra artık senin 5 yıl önceki transaction ile zincire kaydettiğin cüzdanındaki o paranın bi anlamı kalmıyor. para yerinde duruyor ama BTC'ye güven sıfırlandığı an paranın değeri de fiili olarak sıfırlanamış olacak.

Ben yine de bir şey olacağını sanmıyorum.

Yani buna benzer durumlar çok kez yaşandı. Çin sırf bu sebepten firewallını geliştirip küresel internetten izole bir internet oluşturdu ama yolunu bulan buluyor. Blockchaini çok kez kısıtladılar.

Bu dediğin gerçek olsaydı, Çin yasakladığında o zincir üzerinde ki tüm Çinlilerin parasının gitmesi gerekirdi ama bir şey olmadı.

Bölgesel olarak kesmeleri veya küresel olarak kesmeleri yine bir şeyi değiştirmeyecektir. Açık nodelar olduğu sürece sistem çalışmaya devam eder. Ha en kötü senaryo ne olur? Tüm nodelar çöker. Doğrulayıcı kimse kalmaz ki bu durumda nükleer savaşı işaret eder. O zaman zaten Dünya üzerinde bitcoin falanı geçtim çalışan pilli radyo, el feneri bulan kendini şanslı hisseder.

Nükleer başlıkların çıkaracağı EMP dalgaları bütün elektronik aletleri kızartacaktır eğer buna özel korumaları yoksa veya bir faraday kafesinin içinde olup nükleer başlıklardan uzakta değillerse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 26 Kasım 2024; 12:55:22 >

hocam benim yazdığım şey node'ların çalışabilmelerinden bağımsız bir durum.

tüm dünyadaki madenciler %100 sağlıklı şekilde çalışmaya devam etseler bile, savaş anında siyasi sebeplerle küresel interentte aksamalar (ya da bölgeselleşmeler) yaşandığı anda, benim yazığım şey gerçekleşir.

• ben böyle yazınca, sanki şu ana kadar hiç gerçekleşmemiş bir şeyi anlatıyorum gibi anlaşılıyo.

benim yazdığım şey her an yaşanıyor. BC'nin ilk çalışmaya başladığı günden beri yaşanıyor. bizim bunu fark etmiyor olmamızın sebebi = küresel, kesintisiz ve gecikmesiz internetin varolması.

• şunu anlamak gerek: BC'de zincire sadakat yoktur.

bir madenci, kendisi bir zincire aylarca katkı yapmış olsun. yarın bi gün bu zincirden daha uzun olan farklı bi zincir ortaya çıkacak olursa, BC yazılımı kendi katkı yaptığı zinciri çöpe atıp yeni gördüğü zinciri tek doğru olarak varsayar, ve o yeni zincir üzerinden yola devam eder.

aylardır kendi yaptığı transaction'ları da çöpe atmış olur.

bu yazdığım 2+2=4 gibi doğrudur çünkü merkeziyetsiz (otoritesiz) çalışmayı sağayan budur zaten.

Hocam savaş çıkarsa küresel anlamda nükleer bomba yeriz garanti.

Yani o işler öyle tankla, asker, uçak, helikopter gönderle olmayacak.

Global internetin gitmesi durumunda zaten taş devrine döneceğimiz için sorun olmayacaktır. Küçük komünler olsa bile bence yine değişen bir şey olmaz hocam.

Açık defter sistemi sonuçta, fakat burada zaten olabilecek en kötü senaryoyu aktardım, nükleer savaş riski olacağından zaten insanlar bitcoin kazmayı geçtim, hayatta kalabildilerse sığınak bulup sığınakta suni ışıkla yapabilirlerse bitki mitki falan yetiştirmeye çalışırlar.

Zaten öyle bir durumda tüm borsaları geçtim insanlar hayatta kalma derdine düşer. Blockchain çalışmaya devam etse bile insanların çoğu parasını çekecektir.

Hatta daha komiği öyle bir ortamda kurşunun, sigaran varsa kağıt paradan daha değerli olacaktır hatta altından bile değerli olabilir.

O nedenle ben küçük lokalleşmelerin olacağını pek düşünmüyorum savaş çıkarsa çünkü savaş çıktığında direkt ellerinde ne varsa sallayacak devletler var birbirlerine ki putin reis tepemi attırmayın orshenikleri salarım üzerinize dedi geçen nükleer olarak.

Burada en büyük node diğer nodeları görmezden gelse bile insanlar soğuk cüzdanlarda tutup en büyük node'a transfer etmeyi de isteyebilir. Fakat bu durum yıllar alacaktır.

Keza senin dediğin şeyi güneş patlamaları içinde söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 26 Kasım 2024; 13:50:13 >

quote:

Global internetin gitmesi durumunda zaten taş devrine döneceğimiz için sorun olmayacaktır.

taş devrine dönmeye gerek yok. küresel çaplı bir askeri gerginlik yaşanacak olursa, bombaların patlamasına hiç gerek kalmadan devletler kendi sivillerinin yurt dışına olan tüm internet erişimini kesebilirler (güvenliği gerekçe göstererek)

Ben kısıtlama falan geleceğini sanmıyorum savaş esnasında. Öyle bir durumda hepimizin ömrü max 20-10 dakikadır. Birkaç tane ICBM'e bakar işimiz.

İstanbul'da 20 milyon insan mı yaşıyor? Ruslar atar 1 tane sarmat geçmiş olsun. İstanbul diye bir yer kalmaz.

Ha senin dediğin belki şöyle olabilir covidden daha beter bir pandemi olur zombiler çıkacak falan demiyorum ama ölümcül bir virüs çıkar insan nüfusunu kırar geçirir, güvenlik sebepli devletler belki kendi içlerine kapanmayı tercih edebilir. Fakat o durumda yine değişen bir şey olmaz.

hocam ben küresel gerginlik doyurum, sen sürekli Armageddon savaşı tarzı böyle tasavvur edilebilecek en ağır senaryoyu söylüyorsun. öyle bi ağır savaşa gerek yok.

biliyorum cıkıs felsefesini. belki satoshi gercekten buna inanıyordu belki inanmıyordu o ayrı ama gerçekte öyle mi butun gun trump övuyorsunuz ne anarşisi ? etf geldi diye hepiniz yeni gelin gibi oldunuz anarşi mi kalmış?

>Anarşi olması devletlerin veya büyük fonların kabul etmeyeceği anlamına gelmez.

yav tüm alımı devlet ve buyuk fon yaparsa nasıl anarşi oluyorsun ? bunlar kağıt üzerinde güzel hikayeler. kendimizi saylorun elonun köpeği yapmısız twitterde havhav yazıyor millet elon postları altına bu mu anarşi :D

>Arada bankacılar yok, saçma sapan bürokrasi yok bu onu kaldırıyor.

türk banka sistemi btc ye 10 basar. 1 lirayı bile masrafsız gönderiyorum. kullanıcı olarak bana bunlar lazım ? cebimden para cıkıyor mu cıkmıyor mu ona bakarız bu anarşi hikayeleri falan 15 yasındayken güzeldi. wallstreetin köpeği olmuş bitcoin anarşi mi kalmış.

btc 1 dolarda kalsaydı hiç biriniz konusmıcaktınız yani 100k olduğu için kıymete biniyor, size para kazandırdığı için böyle anarşi mi olur :D madem anarşi niye herkes regulasyon regulasyon diye ağlıyor ? böyle anarşi mi olur  

sana anarşiyi söyliyim mesela pumpfun. ama herkes karşı cunku olursa "devlet" engellerse markette herşeyin fiyatı düşecek sol başta olmak üzere, suan tüm twitter anarşistleri pumpfun kötuluyor kapatılsın kendi kendine diye :D

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Hocam Trumpın desteklenmesinin sebebi borsalarda ralli yaşatacak olmasından keza elonada aynı gözle bakılıyor.

Türk banka sistemi iyi o konuda lafım yok ama globalde olan bankalar rezil durumda. Çoğu Avrupa veya Amerikan bankasında 3D secure yok haşırt diye parayı çekiyorlar ödemelerinde. Ki diğer konuları saymıyorum.

Bu sadece devletleri ve kurumları değil belli başlı grupları da kapsıyor.

Fakat burada olan şey güçsüz ellerden güçlü ellere geçiyor bitcoin.

Regülasyon diye ağlayanların çoğu scam projelere parayı kaptırıp kaldıraçta milyoner olacağım diye girip elenenler :D

Küresel gerginlik şu an yok mu hocam?

2017 yılı mı neydi kimyon reis ile trump reis birbirlerine girip guamı vuracağız falan diyordu kimyon reis.

Eee ne oldu? Trump gitti tokalaştı kimyon ile :D

Bence fazlasıyla var küresel gerginlik. Bizimkiler 3. Dünya savaşı çıkabilir diye uyarı geçiyor :D

Bunun bir ilerisi zaten armageddon sonumuz bu olacak:

Sand uctu gittiXboxViewTVyoutube
    The Moscow Metro. A monumental feat of Soviet engineering, with a dark secondary purpose - to serve as a refuge in the event of an atomic attack. LIKE us: http://Facebook.com/XboxViewTV FOLLOW us: http://Twitter.com/XboxViewTV As the Cold War thawed and the threat of nuclear annihilation seemed to fade, this purpose was forgotten -- except by a few, waiting for the signal, ready to open the vaults... the last refuge for the remnants of mankind. ABOUT THIS GAME ---------------------------------- Metro: Last Light, the sequel to Metro 2033 developed by 4A Games and scheduled to be available in Calendar 2013, for PC, Xbox 360 and PS3. Metro: Last Light will immerse the player in the haunting, desolate ruins of post-apocalyptic Moscow, pitching the player into the midst of a desperate civil war for control over a doomsday device that threatens to destroy humanity forever. The epic single-player campaign and unique multiplayer experience will benefit from the lighting, physics and destruction made possible by Metro: Last Light's 4A Engine technology. Metro: Last Light --------------------------------- GENRE: First-Person Shooter RELEASE DATE(S): + US: Q1, 2013 + EU: Q1, 2013 PLATFORM: Xbox 360 ALSO ON: PS3, PC, Wii-U WEBSITE: http://www.MetroLastLight.com AVAILABLE @ AMAZON: Coming soon. PUBLISHER: THQ DEVELOPER: 4A Games ESRB: RP-M+ for Rating Pending, Targeting a Rating of Mature or Above
    https://www.youtube.com/watch?v=aUuK1DMoLcY&ab_channel=XboxViewTV
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

İndi, çıktı, yan yattı, çamura battı... İstediğini yapabilir, ben bıraktım takip etmeyi. Boş yere stres, üstüne bir de bilmem kaç bin TL para kenarda duruyor, 2 sene sonra %50 getirecek diye bir ümitle. Gider yemek yerim o parayla daha iyi.

Dünyada her ülke para basıyor. Her yerde paranın alım gücü düşüyor. Belki borsayla paranın değerini korursun ama diğer fonlar-mevduat falan hep zarar. Gizli zarar ama herkes anlamaz. Enflasyon %60-70 iken yüzde 50 faiz alan zenginleştim sanıyor.

• Sand yıkıldı

Dolduruyorlar boşaltıyorlar böyle coinler alım fırsatı yaratıyorlar en güzeli spot tepeden almıcaksın tabikide

Sand uctu gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 27 Kasım 2024; 4:40:30 >
  • memefi midir nedir fatality çekmiş :D 2 tarafa girenleri almışlarSand uctu gitti bundan gelicek para haram işte hemen gider

Sand uctu gitti
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    birileri çıkıyo hiçbir para ödemeden bi coin üretiyor. sonra hayat amaçları o coin'i en kısa sürede satıp, karşılığında Dolar almak.

acil PR çalışması yapıyolar çünkü coin bir defa yükselir, eğer uzun süre yükselmeden durmaya devam ederse sonra artık onu millete satamazsın.

bu acil PR çalışmaları esnasında coin'in değerini düşürecek olan satışları baskılıyorlar yani ceplerinden Dolar verip satış yapanların coin'lerini geri alıyorlar ki fiyatı düşmesin. bunu yapmaları çok kolay çünkü bunu yapmak için harcadıkları Dolar'ları gene aynı coin'den kazanmış durumdalar.

fiyat yeterince yükselince hasat mevsimi başlıyor. artık ne var ne yok satışa koyuluyor. coin'in fiyatı çakılıyor. herkes elindeki coin'den kurtulmak çabasında oluyor.

sonuç: birileri hiçbir para ödemeden çok miktarda Dolar kazandı. diğerleri de Dolar kaybedip elindeki coin ile kaldı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.