< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 25 Kasım 2024; 4:31:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sand uctu gitti
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu iş kumar gibi. Şimdi hesap açıp kripto alsam öyle bir kitlerler ki 2 sene toparlamaz.
-
kripto'dan kara kazanan birini gördün mü? eğer gördüysen bil ki o kişi para kazansın diye arkada yüzlerce kişi ciddi para kaybetti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gördüm. İnsandan kumar şansı olacak. Doge alıp 4x yapıp satan var. Ben borsadan da çok kazanan görmedim. Bazı insanlar 10 sene önce aldığı hisse 10-20 katı yapınca çok para kazandım sanıyor ama enflasyona bakarsak birşey kazanmadılar. 2016'dan beri borsadayım zaman hep olsaydı gelseydilerle geçti. Reel bir kazanç yok.
-
-
2018'e girdiğimizde elimde 100 bin TL gibi bi birikmiş param vardı. 2018 başında şirketin prim yatırması vs ile gaza gelip otomobil aldım ama bi kısmını kredi kullandım (yeterli nakit param olmasına rağmen) hemen ardından devlet çok çok ciddi konut kredileri dağıtmaya başladı. peşinat bile çok az ödeniyordu. o dönem kimse ev almak istemiyordu. ev alan enayidir deniyordu. fiyatlar yükselmiyodu. kredilerin cazibesine dayanamayıp ev aldım 10 sene kredi ile. hem evi alırken hem de otomobili alırken kredi kullandım peşinatlara ödediğim paralar nedeniyle artık elimde hiç birikmiş para kalmadı. sonra borç ödedim.
borç dediğim de işte evin kredi taksidi 2250 TL. bunu 2028'in sonuna kadar ödemeye devam edeceğim. borç dediğim bu.
bunu yazıyorum çünkü adam kripto'dan 10x katlayınca kendisini Einstein zannediyor
ben ev-araba almayıp tüm birikimimi para piyasalarında değerlendirmiş olsaydım, bugün o katlandığım para ile bu evi arabayı belki alırdım belki alamazdım. 6 sene bu evi arabayı kullanmamış olacaktım bide düşünün. üstelik şuanda tekrar birikim yaptım biraz.
devletler karşılıksız para basıp enflasyon yaratıyorlar. bizim millet de borsada 10x yaptım diye birşey kazandı zannediyor. halbuki herşey kontrollü. hepimiz fakirleşiyoruz aslında. muhtemelen ileri yaşlara kadar çalışmak zorunda kalacağız hepimiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Traderlık kumardır. Köklü olmayan kriptolara para yatırmak kumar değildir ancak meme veya shitcoin tarzı şeylere para yatırmak ciddi bir riskir. Topluluğu iyi olup scam amaçlı coinler çok var piyasada.
Fakat bu borsanın tamamen kumarhane olduğu anlamına gelmez. Başkalarının parası doğru fakat aldığın maaşıda belirleyen başkalarının parasıdır, hükümetler sonuçta karşılıksız para basıyor ve her bastıklarında senin cebine girmeden devletin kasasına giden bir sürü vergi var.
Kazandığımız maaş aldığımız para da bize ait değil bu para merkez bankalarına ait. İstedikleri gibi kuralı değiştirebilirler.
Bitcoin, altın , gümüş gibi şeyler değer saklama aracıdır. Neden emlağı katmadım?
Artık emlak sektörüne güven yok eskisi gibi çünkü globalde rezerv alan yasasına benzer yasalar çıkarılarak insanların arazisi ellerinden alınıyor.
Şu an tek istedikleri şey kontrol. Para değil.
Yatırım tavsiyesi değildir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ürün bedavaysa asıl ürün sizsiniz.
Gezegende 51 milyon kullanıcısı Türkiye'de olan Facebook'un 50 milyon kişinin verilerini kasıtlı olarak toplayıp satması bizi ilgilendirmeli mi? Evet. Peki, endişe etmeli miyiz? Elon Musk dahi şirket sayfalarını sildiyse, kesinlikle EVET.
Facebook'a girmek istediğinizde, ana sayfada sizi şu mesaj karşılar;
"Ücretsizdir ve her zaman ücretsiz kalacaktır." Bu, Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in hayırseverliği midir? Yoksa "bedava" olan, çoğu kez en pahalı olan mıdır?
1- Öncelikle, bedava peynir yalnızca fare kapanında olur.
2- Bedava internetin ödemesini aslında mahremiyetimizle yapıyoruz.
3- Hele ki ürün bedavaysa asıl ürün bizleriz.
4- George Orwell, 1948'de yazdığı "1984" romanında; "Büyük Ağabey sizi gözetliyor" der. Ancak bu gözetleme çoktan tamamlandı, büyük ağabey cebimizde ve bizi, artık bizden de iyi tanıyor.
-
Bu mantıkla kişi zenginleşemez.
Nedeni çok basit zaten küresel borsalarda kripto haricinde benzer hatta daha pis olaylar dönüyor.
Fakat para kazanmak hiçbir zaman temiz değildir. Maaşlı bir işte çalışıp yılları heba etsen de o paraları kazanman çok zor.
İşte çalışmayın demiyorum ama şu an olan suni enflasyon yüzünden maaşların bir anlamı kalmadı.
Teknik bir kitap 500 TL artık sen düşün. Asgari ücretli adam 17k maaş alıyor.
Çocuğu olsa bu kitapları kendisine alamayacaktır. Eğitim hakkına bile erişemiyorsun. Alamayacaktır dedim çünkü fatura, kira vs derken para kalmayacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle, sırf bu yüzden sattım ne var ne yok, kapattım. Çoğu zaman değişiklikler, hisse senetlerindeki gibi mantıklı bir sebebe dayanmıyor. Spekülatif, ya da şans...
Böyle olunca da durum sanki rulet oynuyor gibiydi benim için. Bir yerden duydum diye, ismi hoşuma gitti diye, rengi güzel diye bir "para" seçiyorum, 100 dolar koyup kazanmayı bekliyorum...
-
quote:
bu mantıkla kişi zenginleşemez
ben para piyasalarına girmeden, girmiş olacağım duruma kıyasla daha çok zenginleştim. demek ki benim mantığımla daha çok zenginleşmek mümkünmüş.
ben size zenginleşmeyin demiyorum. para piyasalarını kaçınılmaz tek yol gibi görmeyin, sihirli birşey gibi görmeyin diyorum.
Hocam sen uzun vadeye yaymışsın benim arsa için yapacağım taktiğin aynısı. Uzun vadede ucuza parayla aslında borç ödeyeceğim. Bu aynı michael saylorun dolar shortlayıp bitcoin almasına benziyor.
Bu durumda yapılabilir fakat demek istediğim şu, borçlanarak zengin olunabilir mi? Mümkün fakat bunu herkes yapamaz, borsada veya kriptolarda 3-4 sene bekleyerek de kimse kolay kolay zengin olamaz.
Neden olamaz dedim? Çoğu kişi psikolojisini yönetemeyecektir. Ben 3-4 senelik tüm maaşımı soktum piyasaya ve bankamda gram para yok. Kafayı yedirtecek düşüşler bile yaşadım ama mallarıma asla dokunmadım.
Çöp olanlara bile dokunmadım.
Sihirli bir şey değildir gördüğüm şey fakat beni uzun vadede refah ve hayatımı değiştirecek çizgiye taşıyacaktır.
Sağlam ve köklü sistemlere parayı emanet ettim, Ocak ve Şubat gibi ben bunun meyvelerini toplamaya başlayacağım yavaş yavaş. Hasat etmeme az kaldı.
Fakat ben borcu neden sevmiyorum? Borç dediğimiz şey zaten enflasyonu yaratanların zenginleşmesi için tasarlanan bir sistem. Para basımlarına neden olan ve enflasyonu harlayan şey budur.
Piyasada 10 USD vardır ama insanlara 20 USD varmış gibi empoze edilir ve kasa insanlara reklam yaparak borçlandırıp bu 10 USD'yi 100 USD ve daha fazla yapar sonra bu paralar Dünyanın bilmem neresine silah, mühimmat vs olarak gider ve bebek ölümlerine neden olur.
Bugün Amerikada ve birçok ülkede olan şey budur.
Bugün Amerikan vergi mükellefilerinin parasıyla alınan askeri humvee, lav-25'ler, strykerlar, uh60 ve black hawk tipi araçların hepsi talibana nasıl verildi bedavaya gördük.
Gereksiz harcamalar yapıp halkları ezen hükümetler olduğu sürece bu durum asla bitmeyecektir. Karşılığında senin benim gibi insanlar daha fazla borçlanıyor ve özgürlüğümüzü kaybediyoruz. Bir ömür borç ödeyeceğiz ortalama yaşayacağımız ömür 60-70 yıl hadi 80 yıl olsun.
-
enflasyonist ortamda borç bulamazsın, ha bulacak olursan kapman gerekir çünkü köşeyi dönersin.
para = yalan, değeri sürekli öldürülen "akıcı" birşey. asıl maksat para dışı varlıkları elde edebilmek.
para = yalan olduğu için borçluluk = en iyi durum. iki eksinin bir artı etmesi gibi.
Vakit kaybetmeyin koyun 500 dolar bolun ufak ufak 1x yapsaniz kafi piysa cikiyor habire 4 dolar attim kaldiraca 8 oldu 😠 sabah liq olurum diye az atmistim halbuki neyse param 144 dan 189 oldu
Kriptolar ve riskli varlıklar zaten bu enflasyon ortamında en fazla basılan parayı göreceği için konum attım. Enflasyonu iyi okuyan zengin olabilir hayatı değişebilir, fakirde olabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
-
Spot almaya devamke.
Cebimde son kalan 3500 TL'yi maaşa yakın atmayı düşünüyorum.
-
Inisler cikislar cok hizli olucak artik eskisi gibi oiyasa beklemez baksana 95k yi birakmiyorlar duvar örmüşler
Ula aksi gibi iran israilde sustu
Tek şansimiz :d bi fud haberi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 25 Kasım 2024; 15:49:14 >
Düşüş o kadar derin olmayacak ve eskisi kadar beklemeyecek. Bitcoin %50 geri çekilme yapsa bile 1 sene 2 sene bekletmez en fazla 2-3 ay bekleriz Trump geldi zaten extreme bullish hava var tüm piyasalarda.
Ocaktan intibaren yağmur bulutlarının yağmuru bardaktan boşalırcasına bırakmasını izleyeceğiz altlara.
Yağmur dansı yapmaya başlayabilirim o zaman. Hatta yağmur demeyelim KAR FIRTINASI ÇIKACAK GODZİLLA GELECEK.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 25 Kasım 2024; 14:59:8 > -
güzel tasvir
3-4 senedir ana paramdan anam kalmıştı
Sabreden kazanıyor.
Benzer içerikler
- c2 nedir
- türkiye"de isim sayısı sorgulama
- nutuk özeti proje ödevi
- öpüşmeden sonra dudak morarması nasıl geçer
- 1 adet kitap bastırmak
- penis nakli
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği nedir
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X