Şimdi Ara

Sandisk Extreme 120GB Sata3 SSD (SDSSDX-120G-G25)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu başlığında da göreceğiniz üzere sandisk bir ssd yi gözüme kestirdim. Okuma ve yazma hızı almak isteğim sitede o:500-600 y:500-600 olarak gösteriyor. Ürün ile ilgili epeyi de bir araştırma yaptım. Bazı yerlerde ömrünün sıkıntı olduğunu söyleyenler bazıları ise 5 yıldır kullanıyorum diyorlar.

Genel olarak düşünceleriniz nedir? Nasihat dinlemeye ihtiyacım var diyebilirim

• Konusu var:http://forum.donanimhaber.com/m_60681412/tm.htm

Ben de araştırıyorum. Öğrendiğim kadarıyla bu ürün biraz eski. Extreme 2 çıkmış.
  • Hmm evet eski bir ssd fakat fiyat ve performans degerleri oldukca cezbedici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ürünü kullanıyorum.Gayet fazlasıyla performanslı bir ürün.Tavsiyemdir.
  • Hocam çok teşekkür ederim. Ürünü görüşleriniz üzere siparişini verdim.
  • Ben de almak istiyorum şahsen. Umarım kötü bir ürün değildir.
  • Bugün elime ulaşır sandım ama hazin son . Gelsin dener denemez sonuçları burada paylaşacağım. Birde bu ssd (yada tüm ssdler) için ayrı bir baglanti kablosu almak gerekir mi? Yani elimde klasik sata hddler için sürüsüne bereket var ama ssd de kulanırsam performans sıkıntısı yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delfinos

Birde bu ssd (yada tüm ssdler) için ayrı bir baglanti kablosu almak gerekir mi? Yani elimde klasik sata hddler için sürüsüne bereket var ama ssd de kulanırsam performans sıkıntısı yaşar mıyım?

Bir sıkıntı yaşamazsınız, 5'den daha yaşlı olmadıkça rahatça kullanabilirsiniz
  • Teşekkür ederim hocam ama en az 5 seneliktir bendekiler
  • Ssd sonunda elime ulaştı. Kurulumu yaptım. Bios ayarını yapmadım. Sonuçları paylaşacağım ama siteye resim yüklenmiyor.
  • Sonunda!! Bu arada almak isteyen arkadaşları yanıltmak istemem. Anakartım a780gm-a yani sata2dir.
     Sandisk Extreme 120GB Sata3 SSD (SDSSDX-120G-G25)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delfinos -- 7 Kasım 2013; 5:21:20 >
  • Anakarttan ahci ayarını yapmadığımı fark ettim . Denedim fakat mavi ekran verdi ve yeniden başlattı pc kendini. Bunun sebebi nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delfinos

Anakarttan ahci ayarını yapmadığımı fark ettim . Denedim fakat mavi ekran verdi ve yeniden başlattı pc kendini. Bunun sebebi nedir acaba?

Ahci yapmak için ayarı yaptıktan sonra format atmanız lazım .

• Teşekkür ederim hocam. Fakat nette sürücü yükle ve çalıştır dan bazı komutlar gibi şeyler var. Önerir misiniz?
  • kingston v300 ile bunun arasında kaldım sandiskin rastgele yazma hızı çok düşük onun dışında ciddi fir fark yok gibi kingston 10tl fazla sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • bazı bilgisayarlada misal notebooklarda ahci mod yok bios ayarında bunlar ne yapacak şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: juba09

kingston v300 ile bunun arasında kaldım sandiskin rastgele yazma hızı çok düşük onun dışında ciddi fir fark yok gibi kingston 10tl fazla sizce hangisini tercih etmeliyim?

http://forum.donanimhaber.com/m_70873809/tm.htm

Sandiskler biraz daha iyi denmiş.Şahsen bende sandisk kullaniyorum ve gayet menmunum.
  • O ikiside satılanların üst seviye ürünleri onlarla ilgidi incelemeler çok buldum fakat alt seviyeler için bulamadım. sandiskin alt seviye ssdsinin iops değerinin 8k olmasından dolayı gece 11de gidip atmden 10tl daha yatırdım 209a kingston aldım artık düşünmüyorum 170tl civarına geldi en para ile bana fazlasıyla yetecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: juba09

O ikiside satılanların üst seviye ürünleri onlarla ilgidi incelemeler çok buldum fakat alt seviyeler için bulamadım. sandiskin alt seviye ssdsinin iops değerinin 8k olmasından dolayı gece 11de gidip atmden 10tl daha yatırdım 209a kingston aldım artık düşünmüyorum 170tl civarına geldi en para ile bana fazlasıyla yetecek :)

nerden aldn hayırlı olsun 209 dan 170 tl ye
  • 500 550 yazma bunlar taban değerleri
    bende sandisk extreme 240gb var 475 civari bir yazma var ve doldukcada azalıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.