Şimdi Ara

Sandisk SSD Plus 120 gb okuma ve yazma hızı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün siparişini verdiğim Sandisk Ssd plus 120 gb'lık ssd elime ulaştı ve montajı ve klonlamasıyla beraber kurulumunu yaptım. Hdd'den sonra hızı hissetme umuduyla restart yaptım ve umudum yerle bir oldu. Ufak bir hızlanma vardı ancak bir ssd'den bekleneni karşılamıyordu. Yerli ve yabancı pek çok forumdan da incelediğim kadarıyla pek çok kullanıcı bu ssd serisiyle aynı problemi yaşamış. Forumlarda belirtilen bütün çözüm önerilerini denedim ancak artı bir değişim olmadı. İlk başta Samsung Magician'da yaptığım testte okuma hızı 500 küsür yazma hızı ise 61 olarak hesaplandı. Bazı forumlardaki önerileri uyguladıktan sonra Crystaldisk'de yaptığım testlerde okuma hızı 300 küsür yazma hızı ise 200 küsür görünüyordu. İade etmeden önce son bir umut olarak sizlere danışmak istiyorum. Bu aleti adam akıllı çalışır hale nasıl getirebilirim?
    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Not:Laptopun anakartı sata 3 uyumlu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• BIOS güncellemesinin sorunu çözme ihtimali var. BIOS güncel ise ve default BIOS ayarlarıyla sonuç değişmiyorsa pek bir şey yapabileceğinizi sanmam. Sandisk düşük performanslı bir SSD'dir fazla bir şey beklemeyin.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesini henüz denemedim ancak dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum güncelleme ve ayarlardan sonra yine bir şeyler değişmezse iade edeceğim.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

• Ssd yeni gerçi ama trim işlemini bir dene istersen. Okuma hızı düşük ssdlere trim yapıldığında sorun çözülüyor büyük ihtimalle. İnternet bir araştır sahip olduğun modele trim nasıl yapılır diye. Yazılımsal bir işlemdir ortalama 5dk sürmez.

• kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Sandisk dashboard uygulaması üzerinden trim yaptım ancak yine değişen bir şey yok okuma yazma hızı stabil değil aynı uygulama üzerinde yaptığım bir testte 400 civarı çıkarken daha sonra yaptığım başka testte 200lere iniyor

• Doğru sata kablosu kullandığınıza emin misiniz. Sadece seçenekleri eliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 3 Haziran 2020; 11:45:42 >
    Ssd'yi hdd'nin bulunduğu kısma taktım daha sonra hdd'yi dvd aparatıyla dvd kısmına bağladım. Laptopumda tek sata girişi var maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NormalKullanıcıı N kullanıcısına yanıt
    O zaman bilmiyorum hocam, isterseniz iade edin :(

Görünüşe göre öyle yapacağım ilginiz için teşekkür ederim.

• İşlemci AMD mi? Bende AMD işlemcili notebook var. Ben de Samsung 860 evo aldım. Ama sendeki gibi okuma hızı 500 küsür ama yazma hızı 70 lerde. Bütün ayarlar tamam halbuki. Son çare sıfırdan format attım. Hatta cd yerine taktığım hdd yi de format sırasında biçimlendirdim. Yine olmadı. Üstelik bende taşınabilir hdd den masaüstüne birşey attığımda hız ilk 3 sn hızlı başlayıp, sonra birden 5-10 mb lara düşüp yataya sarıyor. Sadece okuma hızı sistemi yine de hızlandırdı ama yazmanın yavaş olması da bir o derece dezavantaj oluyor. Bugün ürüne iade süreci başlatacağım ne yazıkki. Sistemi yeniden cd yerindeki hdd ye kuracağım. Ama asıl maraton ondan sonra başlayacak görünüyor. Çünkü AMD işlemcili bilgisayara hangi ssd olur veya hiçbiri mi bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.