Şimdi Ara

Sandy Bridge le ilgili Önemli bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aklıma takılan bir soru var.Şuan yeni bir sistem topluyorum ve yeni nesil sandy bridge intel corei5 2500 almayı düşünüyorum biliyoruzki üzerine entegre bir grafik işlem birimi mevcut bu işlemci fiyatı ile eski core i5 760 fiyatları aynı ben grafik işlemleri yapacak bir sistem hazırlıyorum Zaten harici güçlü bir ekran kartı alıcam ozaman bu işlemcinin faydası olacakmı bana zaten harici güçlü bir ekran kartım var ? Eğer olmıycaksa core i5 760 alıcam 8mb önbelleği mevcut 2500 ün ise 6 mb ve anakartları daha ucuz sandy bridge anakartlar daha pahalı ? sistemin fiyatı artıyor ? Biliyorumki yeni nesil olduğu için core i5 760 dan iyidir fakat çok fazla bir getirisi yoksa gereği yok diye düşünüyorum ? Çünkü sandy bridge anakartların fiyatları çok yüksek

• i5 2500k ve p67 anakart alırsan i5 760 sadece arkana nal toplar.
  • yhani iki işlemci arasında bukadar bariz fark var ise fiyatlar neden bir ?
  • düz 2500 demiyorum 2500 k dan bahsediyorum işlemciyi stok fanla bile çok rahat 4500mhz de kullabilirsiniz bu değer i5 760 da ise 3500mhz civarında

mimarı farkı olduğu için sandy brige daha üst seviyede.
  • yeni sistem topLuyorsan ve oyun içinse 2500k. Ama 1 ay daha sabret derim buLdozerLer cıkacak onLara bi bak derim bekLemekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

i5 2500k ve p67 anakart alırsan i5 760 sadece arkana nal toplar.

amd nin neredeyse bütün işlemcilerini oyunlarda tokatlayan i5 750 iyi olduğuna göre 2 sene daha götürür
  • 2500k tüm am3 amd işlemcileri sollar.

bir de alacaksan z68 yada p67 anakart ile al. Asusda
    p8p67-le ve üstü
    msi p67-gd53 ve üsüt
    gigabyteyi p67a-ud4 üstü al.
    Yada z68 gigabyte z68x-ud4 al.
    tabii paran neye yeter bilemem.
    benim deneyimlerim ve yorumarın izinde
    asusda en iyi o.c perfomansı
    p8p67 evo ve delux'de
    msi için ise p67-gd65
    gigabyte için ise p67a-ud5 ve z68a-ud4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @wise -- 18 Mayıs 2011; 17:23:36 >
  • tesekkur ederim fakat oc dusunmuyorum berkide turbobost bile açmam onun için 2500k almak ıstemıyorum ? saten 2400 alıcaktım 2500 alıyım dedim .d 2500k yaparsam buseferde 2600 cıkmak ısterım fiyat artıyor.

Sistemim bu

İşlemci
    Intel Core i5 2500 3.30 GHz 6MB 1155p

Anakart
    MSI H67MA-E45 (B3)/ DDR3 1333MHz S+GL+16X 1155p

Bellek
    Kingston HyperX 4 GB (2x2GB) 1600Mhz DDr3 Kit CL9

Harddisk
    Seagate 500 GB 7200 32MB SATA3

Ekran Kartı
    Volar GTS250 1 GB 256Bit DDR3 16X

Klavye-Mause
    MS MFC Kablosuz Klavye Mouse Set BlueTrack 3000

İşletim Sistemi
    Win7 Professionel 32bit

Kasa
    Vento TA-B72 450W ATX Kasa Siyah-Kırmızı

BİRDE BU SİSTEM İÇİN 450W Yeterlimidir Sizce güç kaynağı kasaya entegre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byruen -- 18 Mayıs 2011; 10:27:31 >
  • Anakartı P67 çipset alın, yeni çıkacak işlemcileri desteklerken sıkıntınız olmasın.

İşlemciyi K serili alın az fark ile, şuan o.c yapmasanız da performansının düşük geldiği zamanlarda hafif çarpan ile oynayarak hız aşırtma yaparsınız, zira elden çıkarmak istediğinizde de kolay satarsınız, bu çipetlerde o.c yapmak çok kolay...

GTS250 alınmaz bu saatten sonra, HD5750 alın daha iyidir ve az güç çeker, sessiz ve serin çalışır, Nvidia olarak ise GTS450 alınır.

32bit işletim sistemi kullandıktan sonra 4gb ram işinize yaramaz, 64bit Win 7 Ultimate alın ve işletim sistemine de para vermeyin...

Kasayı da düzgün 500w'lık bir ürün alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 18 Mayıs 2011; 10:34:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

Anakartı P67 çipset alın, yeni çıkacak işlemcileri desteklerken sıkıntınız olmasın.

İşlemciyi K serili alın az fark ile, şuan o.c yapmasanız da performansının düşük geldiği zamanlarda hafif çarpan ile oynayarak hız aşırtma yaparsınız, zira elden çıkarmak istediğinizde de kolay satarsınız, bu çipetlerde o.c yapmak çok kolay...

GTS250 alınmaz bu saatten sonra, HD5750 alın daha iyidir ve az güç çeker, sessiz ve serin çalışır, Nvidia olarak ise GTS450 alınır.

32bit işletim sistemi kullandıktan sonra 4gb ram işinize yaramaz, 64bit Win 7 Ultimate alın ve işletim sistemine de para vermeyin...

Kasayı da düzgün 500w'lık bir ürün alın.

öneriler için teşekkür ederim.

Benim anakartım yeni nesil işlemcileri desteklememekte mi? Tam olarak anlayamadım

İşyeri için alıyorum. Uzun zamandır 64 bitle ilgili sansasyonlar var bazı sıkıntılarla ilgili ev kullanıcısı değilim işyerinde server şeklinde kullanılacak sağlam bir sistem kuruyorum.64 bitte sıkıntı olurmu olursa eğer bizim için kötü olur onun ıcın guvenemıyorum ?

• Biz bilgisayarcılar olarak h67 chipsetli anakartları önermeyiz. P67 alın.
    h67 cihipsetliler kesinlikle o.c yönünden ve performans yönünden zayıf. İ serisi ile gelen grafik işlemcisi h67 ile desteklinir ve sizin için gerekli değil. Ekran kartınız var zaten.
    msi gd53
    gigabyte p67a-ud4
    asus p8p67-le altını almayın.
  • Arkadaşlar doğru söylemişler, H67 serisi anakart alarak sisteme yazık etmeyin. OC yapmam diye düşünmeyin, yarın bir gün ihtiyacınız olur sadece çarpan ve vaoltaj artırarak işlemciyi 4.5 ghz yapar kullanırsınız. Ya P67 serisi yada paranız yeterliyse Z68 serisi anakart alın.

Dahili graifk biriminden çok bişey beklemeyin. (Z68 anakart alırsanız hem oc yapabilir hemde dahili grafik birimini kullanırsınız.)
  • @wise

PCnet in forumu olduğunu bile ilk kez sizin mesajlarınızda gördüm. hwa foruma yazarım nadiren, genelde burdayım. Elimden geldiğince öğrendiklerimi (ki bende bu forumdan öğrendim birçok şeyi, 2 sene önce forum böyle değildi. Her geçen gün kalite düşüyor maalesef) öğrenmek isteyenlere aktarmaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 18 Mayıs 2011; 18:37:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@wise

PCnet in forumu olduğunu bile ilk kez sizin mesajlarınızda gördüm. hwa foruma yazarım nadiren, genelde burdayım. Elimden geldiğince öğrendiklerimi (ki ebnde bu forumdan öğrendim birçok şeyi, 2 sene önce forum böyle değildi. Her geçen gün kalite düşüyor maalesef) öğrenmek isteyenlere aktarmaya çalışıyorum.

Katılıyorum hocam , iyi anlarsın sen beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: @wise

Biz bilgisayarcılar olarak h67 chipsetli anakartları önermeyiz. P67 alın.
    h67 cihipsetliler kesinlikle o.c yönünden ve performans yönünden zayıf. İ serisi ile gelen grafik işlemcisi h67 ile desteklinir ve sizin için gerekli değil. Ekran kartınız var zaten.
    msi gd53
    gigabyte p67a-ud4
    asus p8p67-le altını almayın.

teşekkür ederim öneriyi ele alıcam sizinde eğer alternatif olarak anakart öneriniz olusa sevinirm.kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.