"Computer Vision" Bu alana aşık oldum resmen. Bunla ilgili yapabileceğim birçok şey var, hem iş hem hobi olarak. şu ana kadar aklımda olan alanları parası iyi diye düşünüyordum. İlk aşamada gerekli matematik konularını ve istatistik öğrenip 2 sene içinde bir mobil uygulama çıkaracağım. Yüz hatlarını analiz edip bunu puanlayarak uygun partner bulmayı sağlayan bir dating app yapmayı düşünüyorum. Kabaca böyle ama geliştirilebilir bir sürü özellik var aklımda. Amaç bu uygulama ile para yı vurmak değil tutacağını sanmıyorum, amaç kendimi geliştirmek. Bunun yanında ortalama kasıp, gerekli CS konularını öğreneceğim. CTIS'in bana computer vision için hiçbir faydası olmayacak ama avantajım 3. sınıf ve sonrası kolay, kendimi geliştirmek için yeterli vaktim olur. Okulu bitirdikten sonra avrupa veya abd'de master kovalayacağım. O zaman konuyu daha derinlemesine öğrenecek vaktim olur. TKR hocam almanya'da computer vision konusunda dünyada top 10'da ama general ranking'i 100 olan bir okul önerdi, orada master yapıp abd veya isviçre'de top tier phd düşünebiilirim. TL;DR: ilk 2 sene gpa kasıp temel cs konularını öğrenme, her dönem ekstra matematik dersi alma > 3. sınıf bitene kadar yüz hatlarına göre match eden dating app + research kovalama > 3. sınıf 2. dönem buna uygun 7 aylık staj -savunma sanayi bağlantılarımı kullanacağım- 4. sınıf master başruları > freiburg'da computer vision masterı > abd, isviçre veya ingiltere'de prestijli bir okulda master> big tech'de applied scientist ilk defa bir alan ve kariyer yolu heyecanlandırıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 6 Aralık 2024; 6:7:8 > |
Sanırım alanımı buldum (Computer Vision)
-
-
Dr. Infernix
diye nickimi değiştireyim mi?
-
Noluyo computer vision
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Computer vision is a field of artificial intelligence (AI) enabling computers to derive information from images, videos and other inputs.
-
Bu adamı da ikna ettik biraz ani oldu ama bu da bizim başarımız olsun
Eğitimin 93. senesinde üniversitede ter dökerken "Senior Software Engineer" YaralıPanda Roppongi Hills 32. katından çevreyi seyrediyor.png
napıcan yaw 2 sene master 5 sene phd = 7 sene. 30'unda para kazanmaya başlarsın, o zaman kadar AI bitirmemiş olursa tabi
-
dar alanmıs baya
-
hocam phd sahibi bir computer vision researcher AI yüzünden işsiz kalıyorsa o zaman insanlık bitmiştir, post-apokaliptik bir ortamda bile bilmeyecek alan bence
-
yok artık
-
hocam mesleki tatminlik?
-
cutting-egde işlerle uğraşmak istiyorum. yazılımcılık bana göre değil.
-
Tam anlamadığım, bilmediğim bir kavram, ondan ne cevap versem bilemedim.
Ben "software engineering" başlığında çalıştığım işlerden keyif alırım, ha bugün ha yarın. Yeter ki çalışma şartları iyi olsun.
yine hypelardan gaza geliyorsun.
-
yok ben hep cutting-egde işlerle uğraşmak istiyordum, bu alan da çok hoşuma gitti. ama phd kesinlikle şart. yoksa yaptığın iş yazılımcılıktan farklı olmuyor. big techler phdli adam alıyor.
yazılımcı olursam kendimi harcayacakmışım geliyor. meslekteki değerin düşüyor belli bir seneden sonra.
-
bolum degismeyi dusunuyonmu hala
-
Geçebileceğim daha ıygun bi yer yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 7 Aralık 2024; 1:24:3 >
Göreceğiz
Benzer içerikler
- apotemi paragraf zor mu
- derece için tyt ne zaman bitmeli
- ayt biyoloji kaynak önerisi
- tyt netlerim artmıyor
- kunduz soru başı kaç tl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X