Şimdi Ara

Sanırım hi-fi ölüyor.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
9.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • memnunsanız mesele yok ama gönül her zaman daha iyisini ister.
  • "Mutlu olmanın iki yolu vardır ; imkanlarınızı arttırmak yahut isteklerinizi azaltmak"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

"Mutlu olmanın iki yolu vardır ; imkanlarınızı arttırmak yahut isteklerinizi azaltmak"

• Bu arada söz Benjamin Franklin' aittir. (ABD'nin ilk başkan yardımcısı) ABD 100 dolarının üstünde resmi olan adamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

"Mutlu olmanın iki yolu vardır ; imkanlarınızı arttırmak yahut isteklerinizi azaltmak"

bence adam bunu ses sistemi kurmak isteyenler için söylemiş
  • artık insanlar evine müzik seti bile almıyor.Hi-fi ölmesede eskiye oranla azaldı bu sıralar kalitesiz ses sistemleriyle doldu ortalık çin mallarıyla.
  • Mp3 müptelası olmuş milleten de daha fazlasını bekleyemeyiz zaten. mp3 dinlemek için hifi sistemi alan adama gülerim ben. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kaliteli sistemlere zülumdur bu mp3'ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 25 Ekim 2010; 23:13:21 >
  • kulakları kirlenmiş temizlenmesi lazım .
  • Tekrardan hi-fi sesi alabilmek için anfimi iice dagıttım 170 kondansator ölü çıktı. hepsi değiştirildi güç transistörler değiştirildi sonuçta 1978-1980 yıllarında üretilmiş hi-fi nin müzik keyfi bambaşkadır. technics kasetçalar ve cd player araştırıyorum çok ucuza kaset çalarlar var millet mp3 e geçmiş atıl durumda durmaları üzüyor beni. kasetlerin yeride ayrıdır. bas ve tiz tınıları farklıdır. cd playerler ise kaset çalar gibi ses verir gunumuzdeki mp3 çalarlar beş para etmez !

hi-fi de disco müzik dinlenilmez hafif , yavaş ve konser müzikleri bi başkadır. odam 24 m2 dir. grundigler duvardan yarımmetre uzakta olup yerden 10 cm kadar yuksekte. dinleyici olarak odanın sonunda 1 metre boşlukta tek kişilik koltukta yayılırım koyarım celine dion lets talk about love orjinal cd olmalı. bitişine kadar mest olurum

• ne varsa eski sistemlerde var sony makaralı teypte eski şarkıları dinlemek çok zevkli.
  • arkadaşlar güzel faydalı bilgiler vermişsiniz sağolun.

fakat sizinde söylediğiniz gibi disco müzik dinlenmez hi-fi de peki disco ve hous hatta clup tarzı müzik dinleyenler sizlerin beğenmediği sitemeleri kullanıyorsa bunda suç kimde sanırım üreticilerde tüm müzikleri ayrı tınılarda sunan bir kompak bir sistemi kim istemzki ama celine dion un o güzel sesini daha ii duymak için diğer müzik ve sinema keyfinden vazgeçebilen kaç kişi var. sonuçta herşey bütce işi iki ayrı sistem kurmak lazım sanırım.
  • piyasada eski ucuz sistem bulmak mümkün.
  • bencede mümkün uygun fiyata sırf sterio için alınabilir konur bir köşeye.
  • eskicide ve kadıköyde alacak olanlara gayet uygun sistemler var.
  • Stereo olarak kastediliyorsa asla ölmez ama popüler kültürden etkilenmemesi kaçınılmaz. Ancak ölü doğanlarda var SACD gibi.
  • SACD neden yaygınlaşmadı?
    çok az cd var böyle
    playerlarda bulmak pek kolay değil
  • kayıp teknoloji malesef...

sırf kasetleri cd kalitesinde dinleyebilmek için class aa technics rs b505 yi 200 liraya aldım. evdekiler ne gerek var dediler ve en kalitesiz kasetleri cd berraklıgında sesi duyunca iyiki kasetler bozulmamış dediler equlaizer olarak technics sh-8025 7 kanallı kullanıyorum. basları ve tizleri kendi kulagına göre ayarlamak çok zevklidir. sırada technics radyo , 5 li cd çalar ve pikap var yavaş yavaş olacaktır (şimdilik dandik mustek dvd player ile orjinal müzik cdsi dinliyorum fena değil). sistem toplamak kolay ama uygun anfi bulmak ve ona uygun kolon bulmak çok zor. bu sorunu 10 sene once hallettiğim için kafam rahat gunumuzde gençler plak dinlemedikleri için degerini bilmiyorlar. pikapı açacaksın koyacaksın klasik yavaşmüzik ve karşına gececeksin bi duble rakı ve peynir eşliğinde dinleyeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 2 Kasım 2010; 21:59:46 >

• O dediğin Technics kaset çalar , hala bulunabiliyor mu piyasada ? Ben de düşünüyorum fiyatı uygun ama kaliteli bir çift kaset çalar almayı.
  • Benim gibi class aa modeller çok ender bulunuyor. benim yakın akrabamın yakın arkadaşından buldum şansıma denk geldi kaset çalarlardan bahsediyordum söyledi ben technics class aa kaset çalarım var dediği an talib oldum ve aldım. süpriz olabiliyor bazen illahi çift almanız gerekmiyor. tabi kassetten kasete kopya yapacaksan al derim. yoksa gereksiz oluyor...
  • bende biryerde gördüm 450 tl ama piooneer marka 250 olsa alırdım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.