Şimdi Ara

Sanırım hi-fi ölüyor.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
9.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler. 1-2 sene evvel sıfır Sony çift kaset deckler 200-250 tl'ye bayilerde satılıyordu. Dolby gürültü azaltma vs. gibi özellikleri de vardı ama sıfır Technics bulmak sanırım imkansız gibi bir şey.
  • Sıfır technics imkansıza yakındır ama çok az kullanılmış technics denk gelme şansı çok az. rs b505 kaset çalar aslında bana özel olarak verdi. sahibi ile koyu muhabbetten sonra bana guvenerek verdi. kasetçalar sıfıra yakın ve etiketleri dahi çıkarılmamış çiziksiz play tusları temiz olarak verdi. adam isteğim onun degerini bilecek kişilere vermem yeterli dedi onun yerinde olsam aynısını yaparım birine parçalaması için satmam...

fotografını çeker koyarım daha sistem dagınık taşınacagımız için yerde duruyorlar taşıncagımız zaman özel kabin yaptırcam mümkünse cam olanlar o zaman çok güzel olcak..
  • Bende de Teac V8030s var,kaliteli bir kaset oynatıcı.

Mesela bende Michael Jackson'ın History albümünün 3 versiyonu var.

- Cd
    - Kaset
    - Mini Disc

Aralarında parça olarak; mesela " They Don't Care About Us" parçasının kaset versiyonunda olan ve diğerlerinde olmayan bazı hıçkırık soundları ve haykırışlar mevcut.

Garip bir durum ama gerçek,sırf bu tür detaylar için kaset olayını güncel tutuyorum.
  • teac v8030s araştırdım 3 kafalı kaliteli kaset çalar. az bulunan modellerden biri. tamamen kendimden geçmek için ethem adnan ergil anatolian music kaseti koyuyorum play e bastıgım an yerinden kalkamıyorum her enstrümanları net berrak duyuyorsun gözleri kapatsan karşında oldugunu hissediyorsun kasetlerin yeri ayrı çünkü o zamanlar müzikler daha kaliteliydi şimdiki zaman müzikler basitleşti...
  • gidişhat onu göstersede yinede vazgeçilmezdir hi-fi
    bunu hepimiz biliriz.
  • Ben şimdi baktım yine ölmemiş canavar gibi çalıyor.
  • iyi ve ucuz bir deck kaset çalar ne tavsiye edilir.
  • istediğin marka ve sınıfına gore değişir. 20 den başlar 300 lere kadar yolu var
  • tek kasetli yeterli 500 üzeri kaset var hk 980 stereo çihazıma bağlıyacaım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

gidişhat onu göstersede yinede vazgeçilmezdir hi-fi
    bunu hepimiz biliriz.

aslında bunu eski spor araba kullananların zevki gibi düşünebiliriz.
    mesela yeni spor arabalarda hep bi sınırlayıcılar, ama eskilerde az elektronik eleman olur ya da hiç olmaz ve gücü hisseder zaptetmekte zorlanırsın.
    Stereo sistemler de analog cihazlarla bu zevki verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terranigma

Bu arada "hi-fi ölüyor" diyen biri, hi-fi'nin ne olduğunu dahi bilmiyordur diyebilirim.

katılıyorum.. gelecek nesıl teknolojının oyuncağı olmus gıdıyor farkında değıller.
  • kalite artacağına azalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

kalite artacağına azalıyor.

sanal zevkler yuzunden
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

kalite artacağına azalıyor.

sanal zevkler yuzunden

evet aslı olmayan sanal olan şeyler her kesimde mevcut.
  • bende de 88 yılından beri pioneer dc-z83 model set var ve bunun verdiği sesi hiç bir şeye değişmem.
     Sanırım hi-fi ölüyor..

evet artık bu setler popülerliğini yitirdi ama amacı temiz ve kaliteli bir müzik dinlemek isteyenlerinde ilk tercihleri bu setlerden yana oluyor tabi sıfırları olmadığından 2. el olarak alıyorlar.ben bu setle az kına gecesine katılmadım her yere götürürdüm hiç bir zaman beni yolda bırakmadı.hatta o sıralarda türkiyede cd yok buda yurt dışından geldiğinden ne olduğunu bilmiyorduk cahillikten çok iyi hatırlıyorum içine M.J. nin bir cd sini koymuştuk ve elle itekleyince içine girdi ama cd yerinden oynayıp takılmıştı takii 2000 yılına kadar o gün cesaret(cesaret diyorum elektronik ürünleri bozmak için sadece vidalarını çıkarmam yeterli oluyor ve bir daha çalışmıyor bunu 1970 model telefunken radyoda da denemiştim ve o günden sonra bir daha çalışmamıştı:( ) edip içini açtım cd çalarından cd yi çıkardım ve o günden beri sorunsuzca dinliyorum başka bir ürün olsaydı kesinlikle zahmet edip ugraşmazdım.tabi artık biraz müziğin tanıda varınca biraz modifikasyonada gittik ben biraz daha tiz istiyorumdum sırf bundan dolayı ve evde müstakil olmadığında kolon almak yerine 8ohm luk sony 5+1 sisteminin uydu hoparlölerinin ikisini taktım sub u da lcd ye takınca kutu gibi gelen ses birden gitti oda aradan çıkmış oldu diğerleri ile işim hiç olmadı.:) herkes gibi bende eski günleri özlüyorum ama işte hiç bişey eskisi gibi kalmıyor bakın haydarpaşa bile eskisi gibi değil :(

Sanırım hi-fi ölüyor..

Sanırım hi-fi ölüyor..

Sanırım hi-fi ölüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbm333 -- 30 Kasım 2010; 21:50:52 >

• taş gibi sistem.
  • bayipram B kullanıcısına yanıt
    Harika Yazı tebrikler.
  • İnsanın iki kulağı olduğundan stereo ölmez.

Refah düzeyi yükseldikçe kalite talebi de artacağından hi-fi ölmez.

Hi-fi cihazlar elektronikleşir; kayıtlar dijitalleşir; ekipmanın boyutları küçülebilir ama, nihayetinde havayı belli bir enerji vererek titreştirme zorunluluğu var.

5.1, 7.1 gibi çevresel ses tercihleri de olabilir ama daha çok ev sineması için. Sonuçta hiç kimse müziği canlı olarak grubun ya da orkestranın içerisinde dinlemez; karşısında dinler ve ideali de salonda hiç bir yansımanın olmamasıdır.

Yani,

iki kulak -> stereo

olduğu şekilde müzik -> hi-fi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 14 Mart 2016; 16:42:17 >
  • En son 6 sene önce yazmışım buraya. Hala ölmemiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahilligime verin fakat nedir bu fi-fi dunyasindaki plak ve kaset aski yada dijital kayit karsitligi bu ara forumda surekli rastliyorum Bana tabu gibi geliyor biraz yani boyle 50 yas ustu adamlar bastonla bir bent olmus ve buna itiraz edenin kafasina vuruyor

Yasim da cok genc degil kasetlerin altin cagini yani 90larin ortasi gordum,yasadim,dinledim..

Misal gunumzde flac formatinda yapilan dijital kayitlari ele alalim,ortalama giris seviyesi stereo amfi ve basit ayni ayarda hoparlorler ile dinledigimde bana gore kaset kayitlarin daha basarili ve temiz ses aliyorum,bende mi bir sorun var ? dijital kayitlarin ulasilabilir olmasi,bozulma deformasyon vs olmamasi,fiziksel yer kaplamamasi gibi kolayliklari saymiyorum bile...

Sadece dijital full efekt kayitlardan bahsetmiyorum,dijital ortamda kaydedilmis muzikler mest ediyor beni sadece enstruman yada vokallerin kullanildigi (klasik muzik orkestra kayitlari,rock konser kayitlari,akustik kayitlar vs) ,plak dinlerken arkada surekli bi cizirti olurdu yada kasetlerde de surekli perdeli calma zamanla bogukluk,ileri geri sarma sikintisi gibi bir suru handikap vardi.

Bu nostalji yada eski aski biraz geleneksellik yada farkindalik yaratmak gibi geliyor bana eminim burada plaklari oven cogu insanin evinde plakcalar dahi yoktur fakat bu bir furya oldu misal biri bir yerden analog soyle iyi boyle iyi duyduktan sonra oteki de ayni yoldan yuruyor.

Kendimce arastirdim makaleler de okudum bu konuyla ilgile hatta gercek 24bit destekleyen dap aldim sirf bu meraktan fakat flac yada en asagi 320 kps kayitlar fazlasiyla yeterli oldu

Bir de isin kapitalist yani var eski iyidir mantigiyla yuzlerce lira verilen plak albumleri var piyasada birazda pazarlama ticaret yonu de var olayin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.