Şimdi Ara

Sanırım hi-fi ölüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
9.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hi-fi'ın tanımını yapmama gerek yok tabiki sizler için.Ancak son birkaç yıldır görüyorumki hi-ficılık gittikçe azalıyor.İlerleyen görüntü teknolojileri yüzünden.Sinema sektörünün yükselişi yüzünden büyük bir kitle ya direk sinema sisteleri kuruyor yada stereo sinema karışık bişiler ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.Aslında pekde kızılcak birşey görmüyorum.Sonuçta artık uydu yayınları 5.1 filmler 3d dts plus vb. birsürü yeni teknoloji içeriyor.Ama 10 yıl içerisinde stereonun iyice ölüceğini düşünmeye başlıyorum.Bu durum hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

• Ben biteceğini düşünmüyorum. Çoklu hoparlörler yaygınlaştıkça daha kalitesiz örnekler görmeye başladık. Yıllar önce kimse böyle şeyleri bilmezken aldığım 4+1 le gayet keyifli müzik dinleyebiliyorken bugün çıkan modellerin birçoğu bu konuda inanılmaz başarısız. Aslında hi-fi severler için bir fırsat bu durum. Pekçok kişi bu modellere yöneldiği için çok kaliteli retro cihazlar ikinci elde uygun fiyatlara satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Ben biteceğini düşünmüyorum. Çoklu hoparlörler yaygınlaştıkça daha kalitesiz örnekler görmeye başladık. Yıllar önce kimse böyle şeyleri bilmezken aldığım 4+1 le gayet keyifli müzik dinleyebiliyorken bugün çıkan modellerin birçoğu bu konuda inanılmaz başarısız. Aslında hi-fi severler için bir fırsat bu durum. Pekçok kişi bu modellere yöneldiği için çok kaliteli retro cihazlar ikinci elde uygun fiyatlara satılıyor.

Evet dogru tespit eski cihazlar hala taş gibi stereonun tadı başka dijitalden bu tadı alamasınız.
  • Evet dijitalleşen dünyada retro ve vintage bizim için niğmet.Fakat bizler için.Biz gidince bu işlerde azar azar ölücek.Yeni nesilden çok azı stereo hi-fi nedir biliyor.Herkes alıyor evine .1li bir set ben müzik dinliyorum diyor.
  • Eskiler derki gün gelir geçmişe dönersin diye doğrudur gün gelir şartlar ve ortam oturdumu geriye dönülür geçmişe özlem başlar.yıllarca her türlü müzik seti ve ses cihazını kullandım aldım sattım şimdi ise bilgisayar işi ile uğraşıyorum.Zaman geçtikçe hifinin ve analog sesin ve aslında ne kadar kıymetli olduğunu anladım.
    İnternette gezdikçe benim gibi bir çok insanla tanıştım.Her insan iyi ses duymak ister başlangıçta 5+1 güçlü ses hoşuna gider ama zamanı gelince kulaklar aynı benim gibi gürültülüyü değilde net sesi aramaya başlar.
    O zamanda çok güçlü olmasada net ses veren cihazlar tekrar aranıp bulunmaya başlar .o eski cihazlar tamir edilir bakımı yapılır temizlenir bitpazarından plaklar alınır pikaba yeni iğne alınır temiz sağlam anfi alınır varsa lambalı anfi alınır.
    bütçeye göre sistem tamamlanır ve evde plaklar makara teyipler eski dualler sonyler ninni gibi berrak sesi ile tekrar hayatımıza girer.işte deriz ses bu elimize alırız çayımızı hem müzeyyen senardan zeki mürenden veya modern talkingten müzik dinleyerek hifinin vede nostaljinin tadını yaşarız .80li 90 lı yıllarda bizler müstakil evlerde gönlümüzce müzik dinleyip anfinin tam performansını yaşarken 2000 li yıllarda 80-100 metrelik dar evlere hapsolduk.yer sorunundan dolayı birçoğumuz gözümüz gibi baktığımız setleri ya yok pahasına sattık plaklarımız hurdacıya verdik .mp3 ve cep telefonundan müzik dinler olduk ama zamanla anladıkki bu sadece kendini oyalamak başka bir şey değil.Ben kendi adıma konuşuyorum son 5 yılda
    tekrar hifi cihazları aradım buldum ve büyük bir zevkle dinliyorum satmayıda düşünmüyorum inanın hifi sistemi elden çıkarıp satmak çok kolay ama tekrar toplamak insanın yıllarını alıyor saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayipram -- 29 Temmuz 2010; 11:21:49 >

• Hi fi ölmez,popülerliğini kaybedip spesifik bir kitleye hitap etse dahi yine derinden derine yaşamaya devam eder.

Vintage olan high end cihazların tadını hiçbir yeni nesil uyduruk gaddirik özelliklerle müşteri çekmeye yönelik hazırlanan,kaliteden ve malzemeden ödün veren 3 in 1 - 5 in 1 kıvamındaki piyasa cihazları veremez.

O yüzden onların meraklısı,alıcısı,kullanıcısı bellidir ve insanoğlu yaşamaya devam ettikçe bu döngü devam eder.
  • FAHO kardeşime aynen katılıyorum nasıl yaşamak bir gerçekse kaliteli müzik dinlemede bir
    ihtiyaç bir gerçek.

Sanırım hi-fi ölüyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hi-Fi Rush 2 | PS5 | ANA KONU
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ş,mdiş büyük marketlerde plaklar tekrar vitrinde.
  • ya bence alışkanlıklar ve algı (kulak tınısı) çok önemli...

mesela ben babamın çaldıgı plakları dinleyerek büyüdüm 35lik 70lik longway'ler dinleyerek çoçukluğum geçti simdi en kaliteli kayda alınmış cd lerde bile o taş plaklardaki sesin sıcaklığını alamıyorum.

ne zaman bir samimi arkadaşım gelse söyle bir plak çıkartırım ve genelde ilk gelenler şaşırır ve şaka amaçlı "ya çok demode kalmışsın parasızlıkdan cd filan alamıyormusun" diye takılanlar bile oldu ama plakdaki sesi stereo güzel bir hopolyör sistemi ile dinleyince hemen yanıma oturup ya başka hangi plaklar var yabancı varmı abi demeye başlıyorlar...

hatta hiç unutmam bir arkadaşla iddaya girmiştik ben plaktaki sesin çanlılığını hiç bir şeyde bulamıyorum çok kaliteli dedimişdim o da bana flag kalitesini hiç birşey tutamaz plak neki eski bir teknoloji demişdi bende o na inat yemegine idaya girdim.
    aynı hopolyörden önce onun flag şarkılarını dinledik sonrada bendeki plakları... önce bir kaç 35 lik koydum ve ardaşım bununla bile kendinden geçmisti sonra bir taş plak koyup plagın yarısında yemegi nezaman ısmarlarsın diye yüzüne baktım ve bana dediği söz şu idi "abi yemeği eve söyleyelim ya hem yemek yeriz hem bende diğer plakları dinlemiş olurum" dedi

ama dediğim gibi çoğu insan plakdaki kaliteyi stereodaki orjinalligi bilmiyor (bence bilmeside gerekmiyor) çünkü kişinin dinlediği şeyler kulak zevkinide o yöne doğru itiyor. böyleyece bir süre sonra kişi için doğru dinlediği şey oluyor...

• doğru söze ne denir
  • Tabiiki her insan anlayamaz. Her insanın kulağı farklıdır. Herkesde müzik kulağı olacak diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 29 Temmuz 2010; 12:41:22 >
  • Anolok müzik dijitalden daha sıcaktır.
  • Hayır ben demiyorumki herkes plağa analoga geçsin diye.Tabiki hayır.Çünkü günümüzde sevdiğimiz hiçbir sanatçının neredeyse hiç plak basımı yok.Cd'dende dinlenebilir tabiki.Benim burda ölmeye yüz tutmuş gördüğüm insanların gerçek tatlı stereo ses için çabalamaması.Dediğim gibi eskiden bütçesi iyi olmayan biri bile en kötüsünden pioneer sony vs. stereo müzik seti alırdı.Şimdi teknoloji mağazalarının neredeyse tümünde müzik seti yada 2.0 sisem yok denilecek kadar az.Üreticiler ona keza.Sony bile artık müzik seti üretiyor ama stereo değil.Bir sürü gümbürtücü hoparlör var malesefki.
  • YURTDIŞINDA PLAK BASMAYAN SANATÇILAR LİSTELERE GİREMİYORLAR ÇÜNKÜ LİSTEYE GİREBİLMELERİ İÇİN DİSKOLARDA PLAKLARININ ÇALMASI LAZIM DİSKOLAR SADECE PLAK ÇALIYOR.ÜLKEMİZDE TÜRK SANATÇILARIN SON ALBÜMLERİ PLAK FORMATINDA BASILMAYA BAŞLADI.ÖRNEK SİBEL CAN NAZAN ÖNCEL
    TEOMAN.

Sanırım hi-fi ölüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayipram

YURTDIŞINDA PLAK BASMAYAN SANATÇILAR LİSTELERE GİREMİYORLAR ÇÜNKÜ LİSTEYE GİREBİLMELERİ İÇİN DİSKOLARDA PLAKLARININ ÇALMASI LAZIM DİSKOLAR SADECE PLAK ÇALIYOR.ÜLKEMİZDE TÜRK SANATÇILARIN SON ALBÜMLERİ PLAK FORMATINDA BASILMAYA BAŞLADI.ÖRNEK SİBEL CAN NAZAN ÖNCEL
    TEOMAN.

Sanırım hi-fi ölüyor..

Hmm bunu duymak gerçekten çok güzel.Ancak aklıma takılan bu basılan plaklar ne derece kaliteliki? Ayrıca konuya resimlerle destek oluğunuz için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan K.

quote:

Orijinalden alıntı: bayipram

YURTDIŞINDA PLAK BASMAYAN SANATÇILAR LİSTELERE GİREMİYORLAR ÇÜNKÜ LİSTEYE GİREBİLMELERİ İÇİN DİSKOLARDA PLAKLARININ ÇALMASI LAZIM DİSKOLAR SADECE PLAK ÇALIYOR.ÜLKEMİZDE TÜRK SANATÇILARIN SON ALBÜMLERİ PLAK FORMATINDA BASILMAYA BAŞLADI.ÖRNEK SİBEL CAN NAZAN ÖNCEL
    TEOMAN.

Sanırım hi-fi ölüyor..

Hmm bunu duymak gerçekten çok güzel.Ancak aklıma takılan bu basılan plaklar ne derece kaliteliki? Ayrıca konuya resimlerle destek oluğunuz için teşekkürler

şu anda en az 50 sanatçının longplayi var kaliteleri iyi 35 tl cıvarı satılıyor.

• ülkemizde yeni basılan plaklar genelde avrupa baskısı kaliteleride fena değil
    eğer ülkemizde ciddi bir talep olursa ülkemizdede tekrar ucuz maliyetle basılacağından eminim

Sanırım hi-fi ölüyor..
  • eski plak ve sistemleri hesaplı esskiciden bulmanız mümkün .
  • tabiki bulunur neden bulunmasın bende cihazlarımı eskiciden aldım ve kullanıyorum

Sanırım hi-fi ölüyor..
  • eskiden bunlar beyazıt meydanı ve yüksek kaldırımda bulunurdu buralardan çok plak aldım hala dururlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.