Şimdi Ara

SANSUNG TEKNİKERİ YARDIMINIZA HAZIR ÖR: EXPRESSCACHE VEYA NP700G7C SERİSİ GİBİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
10.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • s04tr modeli kullanıyorum sistemi win 7 ye çevirdim ancak expresscache çalışmıyor.. driverını kurdum ama yok maalesef easy setings de görünmüyor.. bunu tekrar nasıl kurabilirim
  • Sayın Samsung teknikeri,

Samsung np530u4c-s01tr kodlu bilgisayarım donma problemleri yaptığından dolayı,
    recovery özelliğiyle window 7 yi geri yükleme yaptım.

Ancak bundan sonra;
    express cache özelliği kullanılmıyor. Disk yönetiminden baktığımda
    24 gb lık ssd bellek başlatılmamış ve formatlanmamış olarak gözüküyor. Disk yönetimini ilk açtığımda windows bana
    "24 gb lık disk başlatılmamış, başlatılsın mı ?" diye soruyor. Ben de başlatı tıklattığımda "G. Ç. hatası" veriyor.

Ayrıca sizin ilk sayfalarda yazmış olduğunuz ssd diski aktif hale getiren direktiflerinizi yerine getirip, komutları uyguladığımda
    "ECCmd exited with error " hatası veriyor.

Recovery özelliği de artık kullanılamıyor ve windows çok geç açılıyor.

Bu bilgisayarı Samsung servise götürmeden benim yapabileceğim bir şey var mı ?

Cevaplarsanız şimdiden teşekkür ederim...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Eylül 2013; 17:31:13 >

• samsung_teknikeri arkadaş foruma rn son 4 ay önce girmiş.. ( eylül 2013 )sanırım buradan destek vermeyi bırakmış..

ben de NP550P5C-T01TR için ram yükseltme tavsiyesi alacaktım...

tavsiye verebilecek var mı ?
  • sg888 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar takmayı düşünüyorsunuz? Aynı özelliklere sahip ram takabilirsiniz kingston,corsair olabilir
  • bilemedim ki , bazı arkadaşlar tr01 için ana karttan sınırlı max 8 olabilir diyor.. .. sanırım şu an fabrika çıkışı 4+ 2 var..

elimde olsa 4+ 8 takarak deneyebilirim ...
  • sg888 kullanıcısına yanıt
    Öyle yazıyor ama mesela bunun s05tr olan modelinde gt650m kartlı biliyorsun ondada aynı yazıyordu ama 16gb takanlar oldu son ivy bridge işlemcilerle birlikte özellikle i7 işlemci olup donanımı yüksek modellerde 16gb'ye kadar takıldığını gördüm denemeden anlayamazsın büyük ihtimalle tanıyacaktır.
  • NP510R5E-S01TR modeline Win 7 yükleyebiliyor muyuz? Bu modele sahip olupta deneyen var mı acaba?
  • DiSaSteR_ kullanıcısına yanıt
    Ben arkadaşıma aldım ama win8 ler devam ediyor denemedim ama win7 sürücüleri tanıyabilir ama samsung'un bazı programlarında sıkıntı verir mi denemek lazım.Deneybilirsiniz recovery bölümünü harici bir medyaya boot edin win7 yükleyin memnun kalmazsanız tekrar sistemi yüklersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

quote:

Orijinalden alıntı: samsung_teknikeri

bu konu hakkında sizin cihazınızın aynısı geldiğinde gereken denemeleri yapacağım. çözüm bulamaz isem.gerekli yerlere yazınızı kopyalayıp desteğini isteyeceğim

yanlız benim kanımca windows 8 ile ilgili çok fazla sorun yaşanıyor. win8 den dolayı oluşan sorunlar için pek aceleci davranmamak gerekir diye düşünüyorum tam yerli yerine yerleşmemiş bir işletim sistemi.
    size bazı win8 sorunlar için tavsiye olarak;

her makinede sorun olmayabilir ama sık miktarda win 8 yüzünden sorun yaşayan müşterilerimize yaptığımız işlemler sırasıyla
    denemenizde fayda bulacaktır.

--- klavye kısayolları ile ilgili çalışmama durumunda setting programını (win8 ler için) kaldırıp yeniden kurun çalışır hale gelir.
    --- açışta windows görüntülenememe soruniçin windows kötü yazılım temizleme aracını kaldırın
    --- anormal çalışma hissettiğinizde ise nortonu kaldırın ve 2.windows güncellemesini kesinlikle yapmayın diyebilirim.

mesajlarınızı cevap yazdığınız kişinin mesajını alıntılayarak yaparsanız foruma girdiğinde cevapladığınıza dair uyarı verecektir ve karışıklık olmayacaktır

slm dostum elinde express cache ile ilgili dökümanlar varmı. ve nasıl aktifleştreceğimiz

• samsung np530u3c ultrabook bilgisayarım var. hdd yi değiştirmek istedim. bilgisayarda 24 gb lik bir ssd ve 500 gb hdd var. öncesinde ssd yi sistemde görmüyordum.herşey hdd de idi ve çok hızlı çalışıyordu. hdd yi değiştireyim derken herşeyi sildim. bir süre windows yükleyemedim. ubuntu ile idare ettim. en sonunda bir şekilde (uzatmayayım) windows u kurdum. fakat windows u ssd ye kurdum. ama herşey ssd de ve program failes vb hdd ye taşısam da sürekli yer problemi hatası geliyor. windows u hdd ye kurunca bilgisayar çok yavaşlıyor. biraz araştırdım. express cache tarzı şeylerden bahsediliyor fakat ne yapmam gerektiğine dair bişey anlamadım. bu problemi nasıl çözebilirim?

NOT: hdd yi değiştirdiğimde kurulum yaparken windows dosyalarını kopyaladıktan sonra yeniden başlarken ilk isyah ekranda direk sürekli kapanıyo tekrar açılıyodu bilgisayar. bunu şu şekilde çözdüm: kurulum usb sini restart yaparken başta çıkartmıyorum. usb den boot etmeya başlamadan hemen önce usb yi çıkarınca kuruluma devam etti. tabi bilgisayarı her açışımda bu usb yi kullanmak zorunda kalacaktım ben de windows un yanına ubuntu kurdum. açılışta işletim sistemi listesi geliyor ordan windows u seçiyorum.

• Merhaba benim sıkıntım , şarj adaptörü. Samsung NP355V5C-S05TR makinemin şarj aleti liteon markalı bir adaptör.ben pc 'yi 1 sene kadar önce telpadan almıştm (internet).pc bana kutulu ve açılmamış geldiği halde servis adaptörün orjinal olmadığını söylüyor . şimdi servise göndermem gerek , adaptörü görünce garantiden çıkmasından endişeleniyorum.Sayın Cengaver53 ün buna bir cevabı olduysada teknik serviste böyle bir şey demeleri olaya hala kuşkuyla bakmama sebep oluyor.Sizinde bir yorumunuz olursa sevinirim.
  • Merhaba .
    Samsung rf511 s05 i7 2630q işlemcili modeline sahibim .
    Şarj soketi arizasindan dolayi ve yurtdisinda servis hizmeti alamadigim için Elektronikçi ile isimi halletmiştim. Şarj soketi anakartta devre yollarinida yakmisti .şuan Samsung servise götürüp anakarti ve
    Lcd data kablosunu değiştirmek istiyorum . anakart için 550 TL ilk bir rakam söz konusu . yeni takilan anakarta teknik servis kaç yil garanti veriyor ve sizce yeni bir cihaz almak mi mantikli yoksa anakart değişimi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • np700g7c-s02tr Kullanıyorum

8 GB expresscache i format sırasında biçimlendirdim artık expresscache algılamıyorum cmd den çok denedim biçimlendirip tanıtmayı olmuyor.

recovery yaptım, setting i silip yükledim , expresscache i silip yükledim olmuyor .

ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.