Şimdi Ara

SANSUNG TEKNİKERİ YARDIMINIZA HAZIR ÖR: EXPRESSCACHE VEYA NP700G7C SERİSİ GİBİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
10.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BEN SAMSUNG BALIKESİR SERVİS MERKEZİNDE ÇALIŞIYORUM.

SORUN YAŞADIĞINIZ VEYA CEVAP BULAMADIĞINIZ SAMSUNG LAPTOPLAR İÇİN YAZINIZ......

• ilk soru benden olsun
    r522 fs03tr cihazın 07LL biosuna güncelleme gelecek mi win8 için.
  • konunun adını düzelt bence sansung yazmışsın..teknikere yakışmıyor bu hatalar...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsung_teknikeri

MERHABALAR

BEN SAMSUNG BALIKESİR SERVİS MERKEZİNDE ÇALIŞIYORUM.

SORUN YAŞADIĞINIZ VEYA CEVAP BULAMADIĞINIZ SAMSUNG LAPTOPLAR İÇİN YAZINIZ......

>Samsung NP530U4C-S01TR modeli win 8 e yukselttim. Sw update kurdum yukledi herseyi. Expresschace calismiyo sanki nasil aktif ederim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölü piksel durumunda servıse gıden laptop ne şartlarda değişim alıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Ölü piksel durumunda servıse gıden laptop ne şartlarda değişim alıyor ?
    Merbaha yan yana en az 3 farklı bölgelerde en az 5 ölü piksel bulunması durumda degişim olur.
  • merhaba kardeşim bios wersiyon güncellemeleri çıkış tarihleri hakkında sistemimizde pek bilgi yayınlanmıyor. korede olan ar-ge ekibi tarafında gerekli durumlar için çıkarılıyor. samsung sitesinin destek kısımından veya sw updete programımızı bilgisayarınıza kurarak takibini yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkur ederim :D detaylara pek ttakılmıyorum :D
  • merhaba kardeşim ölü piksel için şarta ihtiyacın yok garanti belgesi (kaşeli onaylı) ve faturasıyla birlikte servisimize yönlendirebilirsin.
  • sevgili arkadaslarım samsung ürünleri ile ilgili garanti durumları çok geniş yelpazeye sahiptir ve kullanıcı açısından oldukça avantajlı durumları vardır. tabi son 2 aydır yeni bir uygulama geldi ürünlerin değişimi gerekir ise garanti harici durumlar için bile dahil garanti belgesinin kaşeli imzalı ve faturasının ibrazı istenmektedir.

ör: 4 sene önce almış olduğunuz bir fotograf makinesinin lcd paneli kırıldı.servisimize yolladınız. biz sizi arayıp ücretin 30 tl olduğunu fiyatının onayını istediğimizi söyledik.sizde kabul ettiniz. ben parçayı temin edemedim Koreden dahil parçanın temin edilemediğinin mailini aldığım an sizin için çok avantajlı bir duruma dönüşüyor. nedir bu avantaj..

panel temin edilemiyor eski cihazınız bizde kalıyor ve size parça fiyatını ödemenizi yani o parça 30 tl demiştik 30 tl ödemenizi istiyorum ve yerine size sıfır yeni model bir cihaz veriyorum. yeni uygulamaya göre de sizden faturasını ve garanti belgesini istiyorum. biraz gereksiz gibi görünüyor ama uygulama şartı budur. bu yüzden cihazlarınızın mutlak belgelerini saklayınız,

diğer konular için;

piksel adeti sayısı garantiler için önemli değildir. 1 tane olsun yeter.
    garantiniz son gününe kadar geçerlidir. çoklu parça değişimlerinde belki problem olabilir oda batarya ve adaptör için yani aksesuarlar
    sıvılı- darbeli ve yetkisiz mudehale kesinlikle kabul edilemez

• bu konuyla ilgili size döküman yukleyeceğim işler biraz yoğun oyuzden upload için güvenli bir yer bulamadım. fakat bir ön deneme olması açısından win 7 sürücüsünü mutlak suretle yukleyiniz uyumludur. yemez ise aşağıdaki sistemi takip ediniz.bu konuda irtibatı benimle kesmeyiniz. bu yazıyı gereken birimlere ilk ben yollamıştım ve o mailden kopyalıyorum size buyurun

Merhaba

Öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Üst model performans cihazlarımız olan laptoplarda yerleşik bellek olarak bulunan iss(expresscache) belleklerle ilgili yoğun sorunlar yaşanmaktadır. İlgili danışıklı görüştüğümüz üstlerim ve konuya hakim arkadaşlarıma bir tavsiye olarak İSS lerin çalışmalarını kontrol etme amacıyla ve işlemlerin hızlanmasını sağlamak için aşağıdaki bilgiyi gerekli konumlarla ve ilgililerle paylaşmanızı rica ederim.

PC DE BULUNAN İSS RAMLERİN BULUNDUĞU SLOTLARIN MUTLAK YAKINLARINDA OLMASI GEREKİR. HARİCİ DURUMLARDA BAZI HDDLERDEDE BULUNAN BU TEKNOLOJİ HİBRİT OLARAK ADLANDIRILIR.

1- ISS’i çalıştırmak ;

Komut istemini yönetici olarak çalıştırınız.
    ISS in sürücü ve çalıştıran dosya dizininin adresini yazınız (genellikle : cd program files\diskeeper corporation\expresscache )
    Dosya yolunu giriniz. eccmd.exe komutunu çalıştırınız. ISS hakkında bütün bilgi dökülecektir Eğer **ERROR** ECCmd Requested device is not available hatasını alırsanız. Bu iss çalışmadığının mesajıdır.

2- Çalıştırmak için diski kullanılır konuma getirmeniz gerekir.

1-bilgisayarınızda bulunan diskler üzerinde komutları kullanmak için :

diskpart yazarak Enter yapıyoruz

2-arkasından pc bulunan disklerin listesi için list disk yazarak Enter

3-ISS hangi numarada ise komutun sonuna o numarayı yazıyoruz. Örneğin select disk 3

4- diskin içini temizleme için format yazıp entere basınız.yemez ise clean yazıp enter
    5- sürücüsünü yeniden kurduğumuzda sorun düzelecektir.

Yada işleme devam ederek

6- cd program files\diskeeper corporation\expresscache ve Enter

7- eccmd -partition 1 ve Enter

8- Komut istemcisini kapatın.

3- Gpartion gibi bir program önerebilirim. Bu program ile hfs + veya uygun olacak bir formatlama biçimiylede sorun düzelebilir.

İyi çalışmalar dilerim

Bil.Don.Teknikeri
    Ağ ve Sis. Müh.
    SERDAR BÜLBÜL

• sorularınıza umarım bir nevi cevap bulmuşsunuzdur iyi günler her sabah ve ikindi vakitleri kontrollerini yapıyorum
  • quote:

merhaba kardeşim bios wersiyon güncellemeleri çıkış tarihleri hakkında sistemimizde pek bilgi yayınlanmıyor. korede olan ar-ge ekibi tarafında gerekli durumlar için çıkarılıyor. samsung sitesinin destek kısımından veya sw updete programımızı bilgisayarınıza kurarak takibini yapabilirsiniz.

WİN 8 KURDUKTAN sonra sw update programını da denedim r522 için win 8 desteği yok
    fn tuşu yazılımları vs win 8 de çalışmıyor
    birde cpu uyumsuz diyor biostan ayar yaparak bu durum düzeltiliyor ama performans düşüyor bana göre
    performansı geçtim diyelim easy display manager hata veriyor yazılımlar için destek gelse çok güzel olurdu
  • bu konu hakkında sizin cihazınızın aynısı geldiğinde gereken denemeleri yapacağım. çözüm bulamaz isem.gerekli yerlere yazınızı kopyalayıp desteğini isteyeceğim

yanlız benim kanımca windows 8 ile ilgili çok fazla sorun yaşanıyor. win8 den dolayı oluşan sorunlar için pek aceleci davranmamak gerekir diye düşünüyorum tam yerli yerine yerleşmemiş bir işletim sistemi.
    size bazı win8 sorunlar için tavsiye olarak;

her makinede sorun olmayabilir ama sık miktarda win 8 yüzünden sorun yaşayan müşterilerimize yaptığımız işlemler sırasıyla
    denemenizde fayda bulacaktır.

--- klavye kısayolları ile ilgili çalışmama durumunda setting programını (win8 ler için) kaldırıp yeniden kurun çalışır hale gelir.
    --- açışta windows görüntülenememe soruniçin windows kötü yazılım temizleme aracını kaldırın
    --- anormal çalışma hissettiğinizde ise nortonu kaldırın ve 2.windows güncellemesini kesinlikle yapmayın diyebilirim.

• Merhaba,

Balıkesir servis merkezi, doğrudan Samsung'a mı bağlı, yoksa özel servis de Samsung'a hizmet mi veriyor ?

Eğer özel servis ise aşağıdaki sorumun önemi yok, çünkü merkezin yaklaşımı farklı olabilir; ancak doğrudan Samsung'un kendi servisi ise sorum şu :

Mesela ben HDD'yi SSD ile değiştirmek ve dvd-rw'yi de 2.hdd yuvası ile değiştirmek için alt kapağı açtım diyelim. Yarın bir gün ürün servise gittiğinde Samsung servisi vidalara vb. büyüteç ile bakıp "bu ürünün kapağı açılmış, garanti dışı mıdır" der ? Yoksa gerçekten cihaza bakar ve bir kullanıcı hata varsa mı ürün garanti dışı der.

Bu konuda başım çok ağrıdığı ve servislerin "çirkefliklerinden" bıktığım için çok dertliyim. Mesela HP'ye klavyesine meyva suyu dokülen laptop'ı genel bir sorundan servise gönderdim. Merkez servis inceledi, teknisyen aradı ve şöyle dedi : "Cihazda anakart arızası var, onu garantide değiştireceğiz. Ancak on-off tuşu sıvı teması nedeniyle çok iyi çalışmıyor, onu isterseniz ... TL karşılığında değiştirebiliriz veya böyle kullanabilirsiniz". Profesyonellik budur, dört dörtlük hizmet. Tabi sıvı teması uç bir durum ama genel olarak Samsung, en ufak bahaneden cihazı garanti dışına mı çıkartır ?

• samsung_teknikeri ,
    Benim cihaz için (modeli imzamda var) başka forumda bir kaç kez yazdım ama net bir cevap alamadım.Samsung destek hattı da çözemedi.Sonuç olarak servise yönlendirdi.
    Sorunum ise, cihazda kurulu win7 üzerine w8 yükseltmesi yaptım.Kullanmaya başladıktan sonra 8gb lık ssd nin ikiye bölündüğünü gördüm.(1.46 gb ve 6 gb) Expresscache'de çalışırken 1.46 gb lık bölümü kulanıyor.Önceden 7.46 gb olarak kullanıyordu.Win7 ye tekar döndüm ama sonuç yine aynı.Üstelik disk biçimlendirme felan da yapmadım.

• Bu da expersscache kullanım bilgisi,

• quote:

bu konu hakkında sizin cihazınızın aynısı geldiğinde gereken denemeleri yapacağım. çözüm bulamaz isem.gerekli yerlere yazınızı kopyalayıp desteğini isteyeceğim

yanlız benim kanımca windows 8 ile ilgili çok fazla sorun yaşanıyor. win8 den dolayı oluşan sorunlar için pek aceleci davranmamak gerekir diye düşünüyorum tam yerli yerine yerleşmemiş bir işletim sistemi.
    size bazı win8 sorunlar için tavsiye olarak;

her makinede sorun olmayabilir ama sık miktarda win 8 yüzünden sorun yaşayan müşterilerimize yaptığımız işlemler sırasıyla
    denemenizde fayda bulacaktır.

--- klavye kısayolları ile ilgili çalışmama durumunda setting programını (win8 ler için) kaldırıp yeniden kurun çalışır hale gelir.
    --- açışta windows görüntülenememe soruniçin windows kötü yazılım temizleme aracını kaldırın
    --- anormal çalışma hissettiğinizde ise nortonu kaldırın ve 2.windows güncellemesini kesinlikle yapmayın diyebilirim.

mesajlarınızı cevap yazdığınız kişinin mesajını alıntılayarak yaparsanız foruma girdiğinde cevapladığınıza dair uyarı verecektir ve karışıklık olmayacaktır

• merhaba kardeşim

öncelikle balıkesirdeki servis merkezinin samsung genel merkeze bağlı olup tamamen samsung adına tamirler yaptığımızı bildirmek isterim. bilmeyen diğer arkadaslarada bilgi olsun türkiyenin heryerindeki servis kişilere aittir fakat tamamen samsung merkeze bağlı olup nefes bile alışımızdan haberdar aynı zamanda kontrolleri altında olduğumuzu biliniz.
    sorunuza gelince samsung ürünlerinden her ne olursa olsun yetkisiz müdehale garanti kapsamı dışına çıkaracaktır.fakat bu şekilde hdd değişimi yukseltme veya parça ekleme işlemlerinde servise yaptırabilirsiniz(uyumlu parçalar olmak koşuluyla). gspn isimli network ağımızda yapılan işlem tüm dünyadaki servis merkezlerinde görülmektedir. samsung laptoplarda arızalı parça örneğin 500gb bir hdd olduğunu varsayıyorum. depomdan 500gb lik herhangi bir hdd (rmp aynı olsa bile) alıp takmak diye bir sey söz konusu olamaz. sistem kapanışında uygunsuz parça takıldığına dair hata verecektir.bu sebepten dolayı yönergede hangi model takılması gerekiyorsa o model takılmalı o model yok ise cihazı tamamen bire bir veya üst modeliyle değişim işlemine sokulması gerekir.

şimdi size bir soru sizin sonradan taktığınız bir parça kısa devre yapıp diğer parcalara zarar verse samsungun bu işlemi onaylamasını beklermisiniz. hdd kısa devremi yapar veya diğer parçayı arızalandırırmı diye bir garantiyi kimse veremez.

umarım cevap tatmin edici olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

samsung_teknikeri ,
    Benim cihaz için (modeli imzamda var) başka forumda bir kaç kez yazdım ama net bir cevap alamadım.Samsung destek hattı da çözemedi.Sonuç olarak servise yönlendirdi.
    Sorunum ise, cihazda kurulu win7 üzerine w8 yükseltmesi yaptım.Kullanmaya başladıktan sonra 8gb lık ssd nin ikiye bölündüğünü gördüm.(1.46 gb ve 6 gb) Expresscache'de çalışırken 1.46 gb lık bölümü kulanıyor.Önceden 7.46 gb olarak kullanıyordu.Win7 ye tekar döndüm ama sonuç yine aynı.Üstelik disk biçimlendirme felan da yapmadım.

merhaba
    bu yapmış olduğunuz işlem ram boyutundan dolayı yanlış oluşturmadan kaynaklanıyor. ,

1. yol
    yukarıda verdiğim komtları sırayla girin ama sakın birim boyutu belirlemeyin.

2.yol
    gpartion programı ile hfs + ile biçimlendirin arkasından işe yaramaz ise tamamen birimi silin var olan sürücüyü kaldırın ve yeniden yükleyin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.