Bulamıyorum hicbir yerde E60 veya E6. Bulduklarım da haşat etmiş makinayı. Öğrenciyim lazım cok araştırdım. Eski ama cok iyi bir makina. S70 modelini buldum ucuza. Onu alacagım herhalde. Onun makro odak uzaklıgı 5cm. Bilginiz var mı s70 hakkında. Makrosu dışında E60 ile farkları var mıdır?
Bahsettigin makinayı bilmiyorum...
sanmıyorum makro özelligi E6 & E60 ile aynı olsun.. G.G ve Sahibindene de baksan bir..
Baktım fakat190 ytl'ye sahibinden'de buldum garantisiz ama. E6 modeli. Başka da bir yerde yok. Olan bir kac kişi daha gordum fakat onlar da 250 tl gibi absürd bir fiyat veriyorlar. Şimdi bir de sony cybershot takıldı aklıma. Makro merakım oldugu icin. Onun da makro odak uzaklıgı 2 cm. Ama hicbir bilgim yok tabi lens kalitesi falan gibi konularda.
Herkese selamlar.. Aslında mikroskopa gerek yok, E60 yeter de artar bile..
Daha önceden teklif sunan ve görüşelim diye mesaj attığım arkadaşla iletişim kurmak mümkün olmadı. Ankara'da "temiz" E60 satan varsa iletişime geçelim lütfen.
Merhaba ben de E60 sahibi oldum. Fakat manuel ayar konusunda yardıma ihtiyacım var. F2.3 gibi (diyafram sanırım) ve de 1/200 gibi (pozlama süresi sanırım) degerleri nasıl ayarlayabilirim.
@gyradel sanyo VPC E60 da (tabii ki e6 da da) manuel ayar imkanı yoktur..
Makroda çekmek istedigim nesnenin net çıkması geri kalanı bulanık çıkması nasıl ayarlanıyor. Yani nesneyi nasıl odaklıyoruz. Bazı fotograflarda gordugum kadarı ile örneğin nesne ekranın sagında ve geri kalan heryer bulanık. Ama ben sadece nesneyi ortaladıgımda yapabiliyorum. Bir de mesela 2 nesne var aynı hizada yakındakine değil de uzaktakine odaklanıp makro cekim yapıyorlar yakındaki flu cıkıyor uzaktaki ise net. İşte bu odaklama nasıl oluyor. Ben sadece baktıgım kadarıyla makro odak uzaklıgını, iso'yu bir de düzeltme telafisini ayarlayabildim.
Edit: Bir de düzeltme telafisi neden kullanılır. Ne gibi durumlarda +0.3 -0.3 gibi degerlere alınmalıdır.
Denedim 1-2 tane boyle bir sonuç çıktı. Ama enstantane manuel ayarlanamadığı icin biraz zor oluyor. Zoom girmek gerekiyormuş. Alışmam biraz zor olcak.
quote:
Orjinalden alıntı: gyradel
Makroda çekmek istedigim nesnenin net çıkması geri kalanı bulanık çıkması nasıl ayarlanıyor. Yani nesneyi nasıl odaklıyoruz. Bazı fotograflarda gordugum kadarı ile örneğin nesne ekranın sagında ve geri kalan heryer bulanık. Ama ben sadece nesneyi ortaladıgımda yapabiliyorum. Bir de mesela 2 nesne var aynı hizada yakındakine değil de uzaktakine odaklanıp makro cekim yapıyorlar yakındaki flu cıkıyor uzaktaki ise net. İşte bu odaklama nasıl oluyor. Ben sadece baktıgım kadarıyla makro odak uzaklıgını, iso'yu bir de düzeltme telafisini ayarlayabildim.
Edit: Bir de düzeltme telafisi neden kullanılır. Ne gibi durumlarda +0.3 -0.3 gibi degerlere alınmalıdır.
Sondan başa dogru cevaplayayım. -ev düzeltme telafisi tamamen ortamdaki ışık şartlarına baglı olarak fotografın oldugundan daha aydınlık yada daha karanlık olması içindir. -eger spot ölçüm modunu seçersen odaklama tamamen tek noktada yani senin istedigin yeri net seçer..diger yerler buna göre daha az net olacaktır. -makroda ne kadar çok yaklaşırsan ve noktasal (spot ) ölçümde bunu saglarsın..eger çoklu (ekran ortalamasına göre ) olursa bütün ekrandaki objeler net çıkar..
Anladım simdi cok sagolun. Anlamadıgım bir noktası kalmadı gibi bir şey. Zaten manuel ayara pek olanak yok. Herşeyi makina yapıyor.
Birkaç denemelerim.
bir ara satmayı düşünüyordum ama buradakı makroları ve kendı cektıgım makroları gorunce vazgeçtim
yukarıda bı arkads 250 lıraya bu makıneye pahalı gormus.isterse 500 olsun böyle makro cekebılen kompakt makine var mı acaba :D
Satmak kolaydır... lazım oldugunda almaya kalktıgınızda..hele makrı kabiliyeti böylesine neredeyse DSLR lensleri ile yarışacak kadar iyi bir makina nerede ?? alınan alınmıştır.Sattıgımızda 200 tl ile hangi yaramıza merhem olacak...
quote:
Orjinalden alıntı: H100_06_52
bir ara satmayı düşünüyordum ama buradakı makroları ve kendı cektıgım makroları gorunce vazgeçtim
yukarıda bı arkads 250 lıraya bu makıneye pahalı gormus.isterse 500 olsun böyle makro cekebılen kompakt makine var mı acaba :D