Şimdi Ara

Şanzıman Yağı Değişim Tecrübeleri ( Önemli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
7
Favori
149.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ömürlük zaten yapılacak ancak eksikse tamamlanır birde TR de yok ama Lucas atf katkısı atılır içine gerçekten etkili bi katkı bu dediğim ,muadilini bilemiyorum.
  • arkadaşlar konuyu baştan sona okudum bende şanzıman yağını değiştirmek istiyorum fakat bu zf yağı fabrikasına bile sordurdum varil hariç bulamadım.Bunu açık olarak satan veya yurtdışından ithal eden varmı? işçilik işini kendim yapıcam fakat yağı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
  • öncelikle her arabaya her marka şanzuman sıvısı uygun olmuyor. hangi tür sıvının konulacağı ve ne sıklıkla değiştirileceğine aracın kullanma kılavuzundan bakmak gerekir.

bir diğer husus otomatik şanzıman sıvısı değişimi için özel makineler var. ülkemizde çok yaygın değil ama en ideali makine ile değiştirmek. makine ile değişim yapan yer çok az ve olan da makineyi kullanmayı ne kadar biliyor muamma... daha önce topkapıda bir yerde değiştirdim ordan tecrube oldu.

tavsiyem iyi bir serviste makine ile sıvı değişimidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineses

arkadaşlar konuyu baştan sona okudum bende şanzıman yağını değiştirmek istiyorum fakat bu zf yağı fabrikasına bile sordurdum varil hariç bulamadım.Bunu açık olarak satan veya yurtdışından ithal eden varmı? işçilik işini kendim yapıcam fakat yağı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

acıbademde yeri vardı galiba ZF nin ama perakende satıyorlar mı bilmiyorum. Ancak ben değiştirirken 4 litrelik bidonlarla koyuldu orjinal bidonu yani varil olduğunu sanmıyorum bir tek.

Yakın zamanda 140.000 km geldiğim için yağ değiştireceğim resimleri paylaşırım.
  • Benim aracımda E36 kasa - 1998 Model 3.18is Manuel - 290.000 km'de şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. Hangi marka ve kaç litre kullanmalıyım arkadaşlar ? Benden önce hiç değişip değişmediğini bilmiyorum
  • 2010 yılına kadar şöyle bir baktım konuyla ilgili yazılanlara '' Ay çoşkuncum sen adamı öldürürsün, Ya orhan sağol kardeşim'' minvalinde sohbetler varmış forumda. Şu an lan s... velet, adres ver lan haline dönmüş, yazık

Konuya yorumumsa şu. Eski bir arkadaşım 2001 model audi a4'ün şanzıman yağını değiştirdi, sanayiden çıkamadı bir daha, en son çıkma şanzıman taktıracaktı aranıyordu, muhabbeti kestik ne yaptı bilmiyorum.

Ben bu duruma şahit olduğum için asla değiştirmem. Değiştirene de bir şsey diyemem
  • Bu konudan anladıgım,2. el otomatik araba alırsan ilk değişecek şey şanzıman yağı
  • Selam 2003 220.000 kmde x5 3.0 dizel aldim sanziman sorunsuz gibi sadece bazen hizli fren yaptigimda ani vites dususlerinde ufak bir vuruntu yapiyor.sizce yag degismelimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün 2000 model 1.6 opel astra g otomatik aracımın şanzıman yağını yabancı bir youtube videosundan faydalanarak komple (konverterdeki eski yağ da dahil) değiştirdim.
    2000 model otomatik astralarda (bütün otomatik şanzımanlarda aynı mantıkla yağı soğutur)şanzımandan 2 tane üst üste hortum çıkıyor ve radyatöre gidiyor.alttaki hortum şanzımandan çıkarak ısınan yağı soğuması için radyatöre gönderirken (radyatörün alt tarafından girer).radyatörün üst tarafından çıkan hortum soğuyan yağı alarak şanzımandaki yağ karterine gönderir.
    kullandığım malzemeler:
    1- şanzımanın içindeki eski yağı atmak için 6 lt dex3 yağ. uberlub marka yada başka ucuz dex3 lerde olabilir.
    2- temizlikten sonra koyacağımız orjinal mobil atf 320 4 lt yağ (1 lt lik 4 adet)
    3- huni,alyan anahtar. Şanzıman Yağı Değişim Tecrübeleri ( Önemli)

bu arada yanlış anlaşılmasın yağ reklamı yapmıyorum. isteyen istediği yağı kullanabilir.ben kullandıklarımı yazıyorum.isteyen motul ,castrol.mobil herhangi birini kullanabilir.yada orjinal gm size kalmış.yada temizlik içinde uberlub değilde yine diğer yağları kullanabilir.ben masraf artmasın diye uberlub kullandım.3 lt 30 tl. çünkü.

öncelikle alttaki tapayı açarak yağı boşaltıyoruz.tapanın mıknatısını temizleyip tapayı geri takıyoruz.daha sonra almış olduğumuz ucuz dex3 yağın 4 litresini çubuğun olduğu borudan huniyle boşaltıyoruz.daha sonra radyatörün üst tarafından çıkan ve şanzımana giren (iki hortumdan üstteki hortum) hortumu çıkartıyoruz (hortumu tutan teli düz tornavida yada penseyle rahatlıkla çıkartabilirsiniz).bu çıkartığımız hortumun ucunu bir kovaya bırakıyoruz ve bir arkadaşımız arabayı çalıştırıp (ayağı frende olacak ve el freni çekik olacak tabiki) d konumuna getiriyor.araba d konumundayken kovadaki hortumdan konvertörde ve dişlilerde kalan eski yağ akmaya başlıyor.baktınız yağ bayağı aktı ama hala tam temiz yağ gelmiyor bu sefer elimizde kalan 2 lt dex 3 yağıda ekliyoruz ve d konumunda çalıştırmaya devam ediyoruz ve temiz yağ gelmeye başladıysa kontağı kapatıyoruz.daha sonra hortumu şanzımana geri takıyoruz.böylece konvertörde ve dişlilerin arasındaki kirli yağda çıkmış oluyor.daha sonra alttaki tapayı açarak ucuz yağın kalanını döküyoruz tapayı geri sıkıca kapatıyoruz.
    şimdi rahatlıkla elimizdeki 4 lt kaliteli dex3 (mobil motul cast. yada gm)yağı çubuğun ordan boşaltıyoruz ve böylece şanzımanın içinde eski yağdan eser kalmadan değiştirmiş oluyoruz.
    bu mantıkla diğer marka ve modellerde de yağ değişimi bu şekilde yabılabilir diye düşünüyorum.

• Konuyu hortlatıyorum.

Benim aracımda da ZF 5HP19 şanzıman var.

Aracı alırken şanzıman yağı değişti dediler. Değiştikten sonra 60.000km civarı yaptı.

Şu aralar hafif silkeleme hissediyorum.

Ustayla görüşüp netleştirmek istiyorum ama öncesinde danışayım dedim.

Kullanmam gereken yağ hangisi?

Araç 213.000km'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

Konuyu hortlatıyorum.

Benim aracımda da ZF 5HP19 şanzıman var.

Aracı alırken şanzıman yağı değişti dediler. Değiştikten sonra 60.000km civarı yaptı.

Şu aralar hafif silkeleme hissediyorum.

Ustayla görüşüp netleştirmek istiyorum ama öncesinde danışayım dedim.

Kullanmam gereken yağ hangisi?

Araç 213.000km'de.

ZF nin yağını kullanmanız gerekmekte fakat son değişimde ne kondu önemli..

Ama ZF nin yağını nerde buluruz ben de merak ediyorum :)

ZF Esso LT71141 bulmamız gereken yağ.

• Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim, nasılsınız? Arkadaşlar bey şöyle bir sorunum var sizinle paylaşmak istediğim ve fikrinizi gerçekten çok önemsediğim;
    Hali hazırda yeni bir araç aldım, modeli 1999 model Range Rover Vogue 4.6 V8 motor araç, aracım 4 ileri otomatik vites, aracın şanzıman yağını değiştireceğim, öğrendiğim kadarıyla en az 5 yıldır hiç değişmemiş, vuruntu vs. hiçbirşey yok tıkır tıkır çalışmakta ancak ben yenileme ihtiyacı duyuyorum, size bu konu hakkında bir kaç sorum olacak müsait olur ve cavap yazabilirseniz gerçekten çok memnun olacağım. :) Şöyle ki;

1- Araçta Atf 220 mi Atf 320 mi kullanmam gerekiyor acaba, ustam ısrarlar Atf 220 koymamız gerektiğini söylüyor kafamı karıştırıyor Atf 320 veya farklı birşey ise dexron 3g herhangi bir marka ürün koymamız gerekmez mi acaba?

2-Şanzıman yağını yeniledikten sonra Würth Otomatik Şanzıman Yağı Performans İyileştirici gibi veya Liqui Moly ATF Additive ATF Katkısı L5135 gibi ürünlerin eklenmesi gerçekten iyileştirme sağlar mı yoksa zararı mı olur aracıma? Yaşında kaynaklı ve bakımı zamanında eksik yapıldığından yaptırmayı düşünüyorum şu an?

3-Bu aracım için
    www.humaoto.com
    Otomatik Şanzıman Bakım Onarım Kiti DA4500 | Britpart | Huma Oto
    https://www.humaoto.com/urun/otomatik-sanziman-bakim-onarim-kiti-da4500
    linkte gördüğünüz Otomatik Şanzıman Bakım Onarım Kiti satılmakta, şu an için bir sorun olmamakla birlikte şanzıman yağı değişimi söz konusu olursa bu ürünü de alıp yenilemem gerekir mi yoksa gereksiz bir işlem mi olur acaba?

4- Son olarak aracım için hangi marka ve model ürünü kullanmamı önerirsiniz? Aynı şekilde ön ve arka diferansiyel yağı için de bana tavsiye edeceğiniz bir marka ve model yağ var mıdır?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

• alican0163 A kullanıcısına yanıt
    Sayin Alican abicim
    Bu guzel paylasim icin tesekur ederim.
    Cok faydali olacak benim icin.
    Benim de VOLVO V40 var. 1.8 otomatik tam otomatik sanziman.
    Aracin her bakimini yaptirdim. Tek kafamda soru isareti olarak kalan sanziman yagi. Benim araci yurtdisindan gelme ve araba gecmisini tam bilmedigim icin sanziman disinda butun yaglarini degistirdim ancak sanziman yagi kafamda soru isareti olak kaldi ve bende bununla ilgili butun yorumlari okudum.
    Benim sanziman yagimdan bugun bir siringa ve hortum ile örnek aldim. Buyuk 250 ml siringa ve ucuna ince serum hortumu takmistim. Ben yag ilavelerimi onunla yapiyorum yag cubugun ordan.
    Bugun o siringa ile numune aldim yagin rengine bakmak icin.
    Yagin rengi siyah ve hafif paz tozlu bir hal almis. İleride sanziman arizalarina sebebiyet vermemesi icin senin yontem ile ysanziman yagini degistirmek istiyorum.
    Soru 1: senin yontem ile ile trubunde kalan kalan 4 lt
    uberlup dexlll yag kullanimda bir sorun olusturdumu.
    Cunku karter tapasini acip eski bosaltip 6lt uberlup dexlll doldurmusun. Daha sonra sanziman sicak hortumu cikartip bir kovaya koyup temiz yag gelene kadar arabayi calistirmisin temiz yag gelince hortumu geri takip, tekrar karteri acip icindeki yagi bosaltmisin. Bu arada karterden 3 lt ubelup aktini varsayarsak, trubunde kalan ubelup yag ile ilave edilecek olan asil dexlll karismis oldu. Busekilde birkarisim oluyor o zaman. Bu ubelup yag ile karisan normal dexlll yag kullanimda bir sıkıntı olusturdumu bu zamana kadar.
    Yontemin cok iyi ve faydali.
    Kesinlikle benim sansiman yagda degismesi lazim. Cunku yag baya eskimis.
    Konu ile yardimci olursan cok sevinirim.
    Gonul isterki bu islemi hepsini kaliteli dexlll yag ile yapalim ama meret cok pahali. Bu sekilde yapacak olsam/bana 1000 patlayacak. Ubelup ile 500 cikacak.
    Sorun olmadiysa bu sekilde yapim diye tavsiyene ihtiyacim var.
    Ubelup ile yaparsam 500 tl

• R@ kullanıcısına yanıt
    SANSİMAN yagi degisiyor arkadaslar.

Bugun ustam ile birlikte yukaridaki yontem ile yag degisimi yaptik.
    12 lt dexlll yag aldim. İlk once karterden 4 lt yagi bosaltik. Karteri kaparip 4 lt ilave ettik. Sanziman soguk hortumu sokup usta ordan eski yag alirken bende yeni yagi koydum. En son temiz yag gelene kadar bu islemi yaptik. Temiz yag gelince araci istop edip baglantisini geri taktik. Sonucu olarak temiz yag geldikten sonra da 2 lt yag cektik.
    Yag cubugu ike yagini ayarladik. 8 lt temiz yag koymusuz.
    Ben 12 lt almdistim. 1 tane kaldi.
    3 tanesi temiz yagdan sonra gelen harcadik
    8 lt araca koymusuz.
    Araç bu arada vitesleri gezdirin ayak frendeyken ki turbunlerdeki yaglar iyi boslasin.
    Tipa temizleyin.
    Kacak kontrolunu araci kullandiktannsonra yapin.
    Yöntem cok iyi ve herkese tavsiye edrim.
    Bana maliyeti 50 usta 360 tl yaga verdim.

• R@ kullanıcısına yanıt
    SANSİMAN yagi degisiyor arkadaslar.

Bugun ustam ile birlikte yukaridaki yontem ile yag degisimi yaptik.
    12 lt dexlll yag aldim. İlk once karterden 4 lt yagi bosaltik. Karteri kaparip 4 lt ilave ettik. Sanziman soguk hortumu sokup usta ordan eski yag alirken bende yeni yagi koydum. En son temiz yag gelene kadar bu islemi yaptik. Temiz yag gelince araci istop edip baglantisini geri taktik. Sonucu olarak temiz yag geldikten sonra da 2 lt yag cektik.
    Yag cubugu ike yagini ayarladik. 8 lt temiz yag koymusuz.
    Ben 12 lt almdistim. 1 tane kaldi.
    3 tanesi temiz yagdan sonra gelen harcadik
    8 lt araca koymusuz.
    Araç bu arada vitesleri gezdirin ayak frendeyken ki turbunlerdeki yaglar iyi boslasin.
    Tipa temizleyin.
    Kacak kontrolunu araci kullandiktannsonra yapin.
    Yöntem cok iyi ve herkese tavsiye edrim.
    Bana maliyeti 50 usta 360 tl yaga verdim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.