Şimdi Ara

SAP ABAP ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanıcı adından da anlaşıldığı üzere elektrik elektronik mühendisiyim ve görece kurumsal bir firmada çalışıyorum. 3 yıllık iş tecrübesine sahip bir mühendisim. İçinde bulunduğum koşulları nasıl daha güzelleştirebilirim derken tüm şartları değerlendirdim ve uzun vadede tek çıkar yolum olduğunu gördüm. "SAP ABAP". Neden nasıl niçin gibi sorulardan ziyade bana yardım edebileceğinizi umuyorum.

Önce google arama motorunu açtım ve SAP ABAP nasıl öğrenir diye aradım. Sonuç hüsran.

Devamında ise ekşi udemy benzeri yerlerde kurs yorum kitap vs aradım. Sonuç kafamda bir şeyler oluştu ama net emin değilim.

Ardından yabancı kaynaklara daldım ve fark ettim ki okudukça boğuluyorum çünkü bir rehberim başlangıç noktam yok.

Konuya direkt girmek isterken girememişim şimdi fark ettim :) Konuyu açma sebebim ise şu SAP ABAP sıfırdan nasıl öğrenilir daha önce benzer yoldan ilerlemiş biri varsa aramızda rehberlik yapabilir mi ?

Memnun kalınan, çok yarar görülen veya işin mantığını çok güzel aktaran bir kaynak ya da şu şu şu adımlarla ilerledim ve her şey benim için artık çok net denilen bir aşama gibi.

Ufak da olsa her tavsiyeye açığım şuan :) Lütfen yazmaktan çekinmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyeranEngineerR -- 20 Haziran 2024; 12:23:35 >

• şuan ne durumdasin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burak Kocaarslan videoları var youtube da onunla başlayabilirsin. 3 yıllık ABAP danışmanıyım soruların olursa DM den yazabilirsin

Ben 0 dan başladım 3 yıl önce, şu an çok önemli işlerde rol alıyorum fena seviyede değilim. İlk başladığım nokta Burak Kocaarslan videoları idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 2 Eylül 2024; 12:55:29 >
  • 20 yıl önce bu konuya çok merak sarmıştım fakat hiçbir kaynak yoktu, SAP sitesinde hiçbir öğretici materyal yoktu, deneme sürümü diye şeyler yoktu.
    Şimdi baktım developer.sap.com diye bir bölüm açmışlar, giriş düzeyi pek çok materyal var, community falan var, bence oraya bir bak.
    Önceki cevapta videoları tavsiye edilen kişinin kanalına girip baktım, şahsen tavsiye etmem çünkü biraz ezbere anlatıyor, ingilizcesi de yok, ayrıca buluttan ve eclipse'ten bahsetmiyor, yani güncel değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakup548 Y kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Desteğiniz için teşekkür ederim. İsmi geçen arkadaşın videolarını inceliyorum hatta kurulum esnasında epey yarar sağladı bana şuan. Sizi LinkedIn üzerinden ekledim (M.A.Ç) sorularım olursa oradan iletişime geçerim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Desteğiniz için teşekkür ederim. Belirtmiş olduğunuz developer.sap.com kısmını inceleyeceğim çok sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sap'a alternatif 365 f&o var microsoft'ta da. ben sap ile başladım, sonra yolum axapta'ya (365 f&o'nun eski versiyonu) evrildi. amacın erp programcılığı ise sap dışında 365 f&o'yu da düşünebilirsin. eskiden sap daha çok kazandırıyordu (neden axapta'ya geçtin dersen firmamın projesi patlamıştı, axapta'ya geçiş yaptık, oradan devam ettim) ancak bence şu an 365 f&o daha çok kazandırıyor. bunun dışında abap'ın iğrenç bir geliştirme ortamı var, 365 f&o ise visual studio ile geliştiriliyor, çok daha modern bir geliştirme ortamı var.

bu iş kendi kendine olacak bir iş değil. başka dilleri kendi kendine öğrenip kendini geliştirirsin ama erp programıcısı olmak için gerçek projelerde çalışmalısın. en hızlı öğrenme yeri partnerdir. müşteri tarafında öğrenme süreci çok daha yavaş olur. bir partner'e junior developer olarak kapağı atmalısın. yaşın gençse seni junior olarak işe alabilirler.

bu arada ingilizce de çok önemli. ingilizce bilmeyen tonla developer var ama iyi kazanmak istiyorsan ingilizce. $-)

benim mesela şu an bir avrupa bir amerika olmak üzere iki kontratım var. yurtdışı fatura kestiğim için %80 vergi teşviği sayesinde %5 gibi vergi veriyorum. on-site yurtdışı tekliflerini bile reddettim bu yüzden. inglizce çok önemli. ama tabii önce bir yere kapağı atmalısın -eğer ki erp programcısı olacağım diyorsan-

bunun dışında evden de öğrenebileceğin çok daha kolay ve çok popüler bir alan daha var; javascript programcılığı. o da çok popüler ve abap ya da x++ (365 f&o'nun dili) kadar kazandırmaz ama dedim ya öğrenmesi kolay. erp programcılığı sadece dil öğrenmek değil. erp'yi de öğrenmen gerekiyor. benim uzun yıllarımı aldı şimdiki seviyeme gelmek. yoksa dil öğrenmek kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 8 Eylül 2024; 21:6:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.