Şimdi Ara

Sapphire 2900 Pro 1 GB 3dmark06 puanı: 12237 (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sapphire x1950 XT'den sonra ani bir kararla ekran kartımı değiştirip Sapphire 2900 Pro 1GB'a geçiş yaptım. Alır almaz tabi ki sürücüleri yükleyip üzerinde çok konuşulan OC değerlerinin ne olabileceği konusunda test yapmaya başladım.

7.9 sürücüleri ile yaptığım ilk DX9 testinin sonucunu paylaşmak istedim.

Sistemim:

Intel C2D 6400 @ 3.36 Ghz.,
    Asus P5B,
    4-4-4-12 840 Mhz. G-skill 2x1GB Ram,
    2x Seagate 320 320 GB. 7200.10 RPM 16 MB NCQ - JMicron Raid0,
    LC Power 550 Watt.

Grafik işlemcisini varsayılan değer olan 601MHz'den 850'ye, Ramleri de 925 Mhz.'den 1150'e çıkardım.

Aldığım 3dmark 2006 skoru 12166. Soultrap'ın yaptığı testle çok yakın bir skor. Aramızdaki fark işlemci OC'lerinden kaynaklanıyor gibi gözüküyor. SM2 ve SM3 skorlarında benim lehime çok az bir fark olmuş.

7.10 sürücüsü ve oyunlarda henüz test edemedim. Onları da yakında eklemeye çalışacağım.

Link: https://store.donanimhaber.com/1f/47/06/1f470619d1697f8ca4fcd0f7c17e5dfe.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master__yoda -- 14 Ekim 2007; 9:19:46 >

• hocam hayırlı olsun kartı nerden kaça aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkocaer

hocam hayırlı olsun kartı nerden kaça aldınız
    Teşekkürler,

Kadıköy Eksa Bilgisayar'dan aldım. Ancak fiyat bilgisi malesef veremeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: master__yoda

Teşekkürler,

Alıntıları Göster
    ne oluyo ya bu 2900pro xt alanlar felen hiç fiyat bilgisi vermiyo neyi,neden saklıyonuz arkadaslar Mitemi kayıtlı bu kart nedir anlamadım
  • quote:

Teşekkürler,

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Sanırım Quad 3.2 GHz. CPU ve 660/1635/2130 hızlarına OC'lu bir 8800GTX'i SM 3.0 skorunda geçen değerler bunlar

Total skor ve SM 2.0 skorları CPU bağımlı olduğu için SM 3.0 skorunu karşılaştırdım, lütfen gereksiz polemik yaratmayalım.

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_18333146/tm.htm (@Haşmet'in postu)

Kartınız hayırlı olsun...

Teşekkürler,

Hicks

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

Sanırım Quad 3.2 GHz. CPU ve 660/1635/2130 hızlarına OC'lu bir 8800GTX'i SM 3.0 skorunda geçen değerler bunlar

Total skor ve SM 2.0 skorları CPU bağımlı olduğu için SM 3.0 skorunu karşılaştırdım, lütfen gereksiz polemik yaratmayalım.

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_18333146/tm.htm (@Haşmet'in postu)

Kartınız hayırlı olsun...

Teşekkürler,

Hicks

Alıntıları Göster
    Son kullanıcı olarak alınamayacak fiyatlara aldığımız için (en azından ben, diğer 2900 pro veya xt alanları bilemem) polemik olmaması için söylemem doğru olmaz. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Teşekkürler...

• quote:

Son kullanıcı olarak alınamayacak fiyatlara aldığımız için (en azından ben, diğer 2900 pro veya xt alanları bilemem) polemik olmaması için söylemem doğru olmaz. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Pztesi yeni sisteme geçiyorum.İstanbul içi Kadıköy de hd2900pro satan bi yer bulabldk.Saol master yoda.Pazartesi aynı yerden ve aynı karttan 2 adet alıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

Pztesi yeni sisteme geçiyorum.İstanbul içi Kadıköy de hd2900pro satan bi yer bulabldk.Saol master yoda.Pazartesi aynı yerden ve aynı karttan 2 adet alıyorum..

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

2 tanesini de aynı sistemde kullanıp crossfire yapacaksanız PSU'nuzun 650 veya 750 Watt veriyor olması önemli. Hatırlatmak isterim.

Umarım siz de en az benim kadar memnun kalırsınız.

Teşekkürler...
  • quote:

Rica ederim.

2 tanesini de aynı sistemde kullanıp crossfire yapacaksanız PSU'nuzun 650 veya 750 Watt veriyor olması önemli. Hatırlatmak isterim.

Umarım siz de en az benim kadar memnun kalırsınız.

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    az sonra size bir skor vereyim 8800gts ile bekleyin

hemde ayni cpu skoru ile

• quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

az sonra size bir skor vereyim 8800gts ile bekleyin

hemde ayni cpu skoru ile

Alıntıları Göster
    benım anlamdıgım 3dmark scoru 11563 yazarken neden obur ekranda 12166 yazıyor nasıl oluyor bu deger.ıkısıde aynı olması gerekmez mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiz_vga

benım anlamdıgım 3dmark scoru 11563 yazarken neden obur ekranda 12166 yazıyor nasıl oluyor bu deger.ıkısıde aynı olması gerekmez mı?

Alıntıları Göster
    ve anlmadıgıbım bı konu daha cpu hızı 601mhz den 850 mhze cıkarıyorsunda rivada uyarı verıyor.hanıg kart olursa olsun o uyarıyı verınce kart goruntu vermemesı lazım.bana bıraz acayıp geldı dogrusu bu skor.ekran akrtını neyle soguttunda 250mhz bırden yuksellttın

e ıslemcıy baya bı oc cektıgın halde nasıl ram hızı 420mhz gorunur.ben bıle amd 5600de fsb yı 200den 230a cıkarınca ram hızı 470lere cıkıyorken sendekı bu degerler.bana cok ınandırıcı gelmedı dogrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_vga -- 14 Ekim 2007; 4:45:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

bu SS de PhotoShop var

Merhaba,

Pişkin pişkin "bu SS'de photoshop var" deme hakkını nereden buluyorsunuz? Kanıtınız varsa önce onu söyleyin şurası şöyle, burası böyle diye ona göre de itham edilen kişi kendisini savunabilsin. Bence bu SS de photoshop falan yok...

Teşekkürler,

Hicks

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

bu SS de PhotoShop var

quote:

sen benden erken yazmışsın

valla dogruysa dıyecem ama dogru olması ımkansız.hersey baska taraftan alınmıs gıbı.ekran kartı uyarı verıyor.ekran akrtında 250mhz yukseltmek demek buyuk basarı.aynen bencede photoshop var gıbı

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

bu SS de PhotoShop var

quote:

Merhaba,

Mesajınızı editlemişsiniz. İsterseniz 3D Mark programını kapatmadan 2. testi yaparsanız bu görüntüyü siz de elde edebilirsiniz. Eğer photoshoptan kastınız bu ise sadece gülerim.

Teşekkürler,

Hicks

• quote:

quote:

bu SS de PhotoShop var

Merhaba,

Pişkin pişkin "bu SS'de photoshop var" deme hakkını nereden buluyorsunuz? Kanıtınız varsa önce onu söyleyin şurası şöyle, burası böyle diye ona göre de itham edilen kişi kendisini savunabilsin. Bence bu SS de photoshop falan yok...

Teşekkürler,

Hicks

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hicks

quote:

bu SS de PhotoShop var

Merhaba,

Teşekkürler,

Hicks

pkı dıyelım kı photoshop yok.neden kendı 3dmark ekranında 11563 yazarken.obur ekranda 12166 yazıyor.bu konuda bı açıklama yapabılırmısın bılgın varsa.bılmek ıstıyorum cunku.nasıl ole olur.ben ne kadar 3d mark testı yapsam ıkısındede aynı deger yazar.burda nasıl ayrı deger yazıyor?

• quote:

quote:

bu SS de PhotoShop var

quote:

Merhaba,

Mesajınızı editlemişsiniz. İsterseniz 3D Mark programını kapatmadan 2. testi yaparsanız bu görüntüyü siz de elde edebilirsiniz. Eğer photoshoptan kastınız bu ise sadece gülerim.

Teşekkürler,

Hicks

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

bu SS de PhotoShop var

quote:

Merhaba,

Teşekkürler,

Hicks

dıyorsun kı testı kapatmadna ıkıncı testı yaparsan o degerı verebılır dıye.pekı ıkıncı testte oncekı ekran kalıp yenı ekran degerını veren goruntu uste bınmez mı?

• quote:

quote:

bu SS de PhotoShop var

quote:

Merhaba,

Teşekkürler,

Hicks

Alıntıları Göster
    quote:

Merhaba,

Teşekkürler,

Hicks

ben arka arkaya 2 test yapmadım olabilir öyle diyorsanız özür dilerim.

Details ekranı dediklerinizi doğruluyor pardon .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 14 Ekim 2007; 4:54:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiz_vga

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

O değer bir önceki yaptığım 3dMark06 testinin değeri. Henüz dikkat ettiyseniz Submit your Results'a basmadım. Dolayısıyla nihai değeri ancak küçük pencere içinde görebilirsiniz (Tabii 3dmark06'ının kısıtlı versiyonunu kullanmıyorsanız).

RAM hızının 420 Mhz olarak gözükmesi FSB 1:1 iken gayet doğal. Siz de biliyorsunuz ki DDR2'ler 2x FSB hızında çalışıyor.

Photoshop yapmaya ne ihtiyacım var. Ne de hile yapıp bir şeyleri savunmaya.

Kartı aldığım gibi yaptığım testleri paylaşmaktan farklı bir amacım yoktu. Bence klavyeye basmadan önce gözlerinizle ekranı iki kez kontrol etmeniz sağlıklı olacaktır.

Umarım yanlış anlaşılan yerlere açıklık getirebilmişimdir.

Teşekkürler...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

O değer bir önceki yaptığım 3dMark06 testinin değeri. Henüz dikkat ettiyseniz Submit your Results'a basmadım. Dolayısıyla nihai değeri ancak küçük pencere içinde görebilirsiniz (Tabii 3dmark06'ının kısıtlı versiyonunu kullanmıyorsanız).

RAM hızının 420 Mhz olarak gözükmesi FSB 1:1 iken gayet doğal. Siz de biliyorsunuz ki DDR2'ler 2x FSB hızında çalışıyor.

Photoshop yapmaya ne ihtiyacım var. Ne de hile yapıp bir şeyleri savunmaya.

Kartı aldığım gibi yaptığım testleri paylaşmaktan farklı bir amacım yoktu. Bence klavyeye basmadan önce gözlerinizle ekranı iki kez kontrol etmeniz sağlıklı olacaktır.

Umarım yanlış anlaşılan yerlere açıklık getirebilmişimdir.

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    8800 GT ye yakın bir değer almışsınız ama sizde o-c var ve işlemciler farklı SM 2.0 ve HDR puanları karşılaştırılabilir

• skorlar cok iyi,

benim sistem yaklasik 10000 aliyor 3dmark06 da ama benim ekran kartini 2900xt olarak goruyor 3dmark06 , sendede ole mi
    ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.