Şimdi Ara

Sapphire 3850 AGP Fan Dönüp Duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm iyi günler.Sapphire 3850 agp ekran kartı aldım.Bilgisayar normal açıkken ve hiçbir program açık değilken ekran kartının fanı dönmüyor,tarayıcıyı açtığımda 1 dk calısıp tekrar duruyor sürekli böyle kendi kendine çalısıp duruyor acaba normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harcanabilir -- 12 Nisan 2014; 12:17:15 >

• Aleyküm selam.başka fan alıp kartın fanının kablosunu çıkartıp yeni bir fanla denemek gerek.fan programdaki hata ile durmaz.virüs olsa ancak max yada min rpmde döner.birde fanın içi pisse temizle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 12 Nisan 2014; 16:36:30 >
  • fanı temizlemeyi dene
  • Kartı bir arkadaştan satın aldım .Kartı temizledim.Kablolarını değiştirdim. Ekran kartı bilgisayar boştayken dönmüyor,38 derece gösteriyor.Oyun açınca sürekli dönmeye baslıyor.Acaba kartın özelliğinden mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harcanabilir -- 12 Nisan 2014; 15:02:13 >
  • Driver i kurdunuzmu
  • Kurdum hocam.
    Driver linki:http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/?pid=80&psn=0006&lid=1&os=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harcanabilir -- 12 Nisan 2014; 15:12:45 >
  • Hocam kasayi kontrol ediyormusunuz donmuyo dedeginiz zamanlarda
    Bence fan donuyor yavas donuyor cunku kart bosta fatk etmiosunuz
    Oyjna girince max yuk max rpm oluyor ses yapiyir.Bence durum bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam alttan fana bakıyorum sabit duruyor bilgisayar boştayken, yavas yavas dönse görürdüm.Oyuna girince dediğiniz gibi fan dönüyor ses yapıyor.Tarayıcı açtığımda 10 saniye dönüyor sonra duruyor aradan 3 dakika gecıyor tekrar tekrarlıyor.
  • catalyste fan ayarı var mı varsa autodan çıkar manuel %50 de kalsın.ısıda oyunda 80-90 dereceye kadar normal.90-104 derece arası tehlike bandına yakın.fazla. very fazla.o gpunun dayanma noktası ne bilmiyorum açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

catalyste fan ayarı var mı varsa autodan çıkar manuel %50 de kalsın.ısıda oyunda 80-90 dereceye kadar normal.90-104 derece arası tehlike bandına yakın.fazla. very fazla.o gpunun dayanma noktası ne bilmiyorum açıkçası.

3 serisi 4 serisi tüm kartlar 100 derece civarı gördü mü felç oluyor.Bende ki hd4850 100 derece aştı 2 dk böyle çalıştı kullandım yazıları soluk göstermeye renkleri karıştırmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

catalyste fan ayarı var mı varsa autodan çıkar manuel %50 de kalsın.ısıda oyunda 80-90 dereceye kadar normal.90-104 derece arası tehlike bandına yakın.fazla. very fazla.o gpunun dayanma noktası ne bilmiyorum açıkçası.

Catalsyt control centeri diyorsanız orda fan ayarı yok.Amd overdrive var.Sapphire hd 3850 agp orjinal fanı.Acaba fanın özelliği öyle mi ?
  • Gpu-z programı ile oyun oynarken sensör kaydı tut. Baktın aşırı ısınma yok , o zaman sorun da yok.

Gpu-z programı için link : http://www.techpowerup.com/downloads/2340/techpowerup-gpu-z-v0-7-7/start?server=4

Programı yükledikten sonra "Sensors" sekmesini aç . Aşağıdan log to file kısmını işaretle . Bulabileceğin bir yeri işaretle( not defterine kayıt alacak).

10-15 dakika sistemi zorladıktan sonra(oyun vs.) programdan çık . Kayıt ettiğin not defterini incele . Kaç derecelere ulaşmış görelim ve ya not defterini bize yolla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A18D9F459

Gpu-z programı ile oyun oynarken sensör kaydı tut. Baktın aşırı ısınma yok , o zaman sorun da yok.

Gpu-z programı için link : http://www.techpowerup.com/downloads/2340/techpowerup-gpu-z-v0-7-7/start?server=4

Programı yükledikten sonra "Sensors" sekmesini aç . Aşağıdan log to file kısmını işaretle . Bulabileceğin bir yeri işaretle( not defterine kayıt alacak).

10-15 dakika sistemi zorladıktan sonra(oyun vs.) programdan çık . Kayıt ettiğin not defterini incele . Kaç derecelere ulaşmış görelim ve ya not defterini bize yolla.
    quote:

Orijinalden alinti: xxxone

Gpu-z programi ile oyun oynarken sensör kaydi tut. Baktin asiri isinma yok , o zaman sorun da yok.

Gpu-z programi için link : http://www.techpowerup.com/downloads/2340/techpowerup-gpu-z-v0-7-7/start?server=4

Programi yükledikten sonra "Sensors" sekmesini aç . Asagidan log to file kismini isaretle . Bulabilecegin bir yeri isaretle( not defterine kayit alacak).

10-15 dakika sistemi zorladiktan sonra(oyun vs.) programdan çik . Kayit ettigin not defterini incele . Kaç derecelere ulasmis görelim ve ya not defterini bize yolla.

Hocam dedi?iniz gibi oyun açtim,yazilari buraya atinca hata verdi bende upload ettim.
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/0BK1u/GPU-Z-Sensor-Log.txt.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harcanabilir -- 12 Nisan 2014; 19:36:42 >

• Harcanabilir H kullanıcısına yanıt
    Kart boşta kaldığında ve 35 derece gibi seviyelere düştüğünde fanını kapatıyor. Bir sıkıntı gözükmüyor.
  • Cevap yazan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.