Şimdi Ara

Sapphire 4870 neden hala bu hatayı veriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire 4870 2. değişimi ver ankart servise götürdüm bir sorun yok dediler.ramler le birlikte hala kurtulamadım 4850 kullanıyordum aynı hatayı verdi 4870 aldım patladı sistem bile görmedi 4870 değiştirdim gene bu hata ile karşılastım artık 2 aydır hiç bişi yapamıyorum illlah geldi vallahi yardım edecek biri olursa kasayıda kapıp gelicem sonunda çıldırıcam sorunu bir türülü bulmadım yardım ederseniz sevinirim.

Sistem Özellikleri

Q8200
    Asus P5Q Deluxe
    Kingston 1066 2*1
    Seagate sata 160
    Sapphire 4870
    HIGH POWER 650W
    XP SP3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blood.army -- 21 Ocak 2009; 17:02:56 >

• ben de 4870 kullanıyorum.belli bir seride bios güncellemesi gerekiyo ben yaptım işe yaradı,ama sen 4850de de aynı problemi yaşamışsın,psu ile ilgili diycem ama o da yeterli gibi.Diğer bileşenlerden biriyle alakalı olabilir.

bir de emin olmamakla birlikte,belki yanlış bir başlıktan da hatırlıyor olabilirim,Asus anakartların bazı modellerinde bi power saving mode tarzında birşeylerinden dolayı birşeyler sorun çıkarıyodu ama ekran kartımıydı başka birşey miydi tam hatırlamıyorum.Aynı anakart sahibi arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur.Bir de Ati overdrive kullanıyor musunuz?Saygılar...
  • 1- kasayı tamamen dağıt ( hepsini sök ) sonra tak
    2- mönitör kablosunu ucunu kontrol et ( veya başka bir kablo kullan )
    3- vistaya yı yükle
    4- yeni bios yükle
    5- en son olarak başka psu dene

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 21 Ocak 2009; 17:13:45 >
  • overdirve bilerek açmadım bilgisayarı 5kere formatladım gerçekten sırf sürüclerden dir diye anakartın bios güncellemelirinide yapıldı ekrankartını yapmakta teredütteyim uçma gibi bir şansı var pek içimden gelmio açıkcası bilgisayarın her bileşenini değiştirdim güç kaynağı dışında çünkü elimde yeterli gücü vericek güç kaynağım olmadı ne yapacağımıda bilmiyorum her defasında aynı seyle uğraşmaktan yorum bu kart 1 önceki 4870 daha iyi en azından bunda oynuyabiliyorum azda olsa ama bukdr sistemime rağman oynuyamıcaksam böyle ful düşeceksem oyundan ne anladım ben bu işten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı

1- kasayı tamamen dağıt ( hepsini sök ) sonra tak
    2- mönitör kablosunu ucunu kontrol et ( veya başka bir kablo kullan )
    3- vistaya yı yükle
    4- yeni bios yükle
    5- en son olarak başka psu dene

kolay gelsin

1.kasayı 2kere söktüm ve taktım
    2.dwi dönüşrürücüleride değiştirdim ama yazılımsal bir hata veriyor.
    3.Vistayı 2 kere yükledim aynısı oldu sp1 ile
    4.ekran kartı biosunu gücelleme konusunda tereddütteyim.
    5.psu deneme şansım olmadı
  • Başka monitör denedinizmi?
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 16:28:11 >
  • asus anakartlarda six engine diye birşey var onu iptal ettinmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

vallaha herşeyi denemene rağmen aynı sorunu yaşıyorsan ekrann kartının biosunu güncellemen gerekecek;tabi seri numarası 188-01E85-001SA,SKU#11133-00-XXR ise.
    Fakat benim aklıma takılan en büyük soru şu sorun ekran kartının yazılımsal bir hatası olsa aynı hatayı 4850 de vermemesi lazımdı.Bana daha çok ekran kartı değil de anakarttan ya da psu dan gibi geldi.Eğer bios update yapmayı düşünürsen başka bir arkadaşa da yazmıştım aynısın yapıştırıyorum.Önce ekran kartı seri no kontrol et ama.

dostum geçen hafta ben yaptım.şöyle:
    nerodan başlangıç cdsi oluşturdum,sonra sapphire sitesinden dosyayı indirip,zipli dosyanın içindekileri d'nin içine çıkardım(c de olur),içinde flash ati bilmemney falan vardı.daha sonra,pc'yi cd den başlattım,kendi bişeyler yazdı komut satırında durdu.
    komut satırına d: yazdım enterladım(c'ye atarsan flash zımbırtısını c: yazacaksın) sonra da flash.bat yazdım enterladım 5 saniye sonra restart istedi,restart ettim bitti.Tek önemli şey elektriklerin kesilmemesi gerisi kolay.Eğerki klavye ile ":" yazamazsan "ş" veya "ç" gibi diğer karakterleri dene.olup olmadığını anlamak için de ati ccc'ye gir bilgi merkezinde grafik donanımda bios date var eğer 2008/09/08 ise işlem tamamdır.Kolay gelsin.

seri numarsını kontrol ettim farklı çıkarsa ne yapmalıyım? güç kaynağınıda bugun konuşup değiştiricem.inşallah güç kaynağındadır problem.

• quote:

Orjinalden alıntı: RoyalForce

asus anakartlarda six engine diye birşey var onu iptal ettinmi

vallahi anakartın biosu da update ettim cmos ta siz engine varmı oradan mı kapatmam lazım? eğer windowstan ise yüklemedim bile biliyorum sorun yaratacağını.
  • karta o/c li mi yada stabil ayarlarda olduguna emin ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: wantedman

karta o/c li mi yada stabil ayarlarda olduguna emin ol

hayır kesinlikle yapmadım. stabil kapalı hersey.
  • Dün HİGH POWER güç kaynağı olan bilgisayarların 4870'leri yaktığı söylendi ve firmadan açıklama geldi.Konuyu bir inceleyin isterseniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_29120085/mpage_1/key_//tm.htm#29233490
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.