Şimdi Ara

Sapphire HD 6850 Siyah ekran sorunu (Çözüldü. Nedeni Aşırı yüklenme.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydın arkadaşlar. Bir sorunumu paylaşmak istiyorum, inş çözüm bulabiliriz birlikte. Dün akşam sapphire hd6850 aldım ve yanına 500w psu aldım. Pcme taktım tanıttım ve daha sonra mw2 de 1920*1080 çöznürlükte full detayda oynamaya başladıktan tam 1 dk sonra ekran kaymaya başladı. Yani ekranın sol tarafı sağ tarafa geçti ve sonrasında siyah ekran geldi. siyah ekrandan hiçbirtürlü çıkmıyor ve pcmi kapatıp açmam gerekiyor. düşündüğümde anakartımda yada driver sürümünde bi problem olabiliceğini düşünüyorum. Ayrıca vga girişi yok ekran kartında ve bende dvi dönüştürücüyle vga bağladım. Acaba sorun bu kablodan kaynaklanabilir mi ? Anakartımın modelini söylemek isterdim ama ancak akşam 7 den sonra yazabilirim anakart modelimi. Umarım driver sürümünden kaynaklanıyordur. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sober90 -- 17 Şubat 2012; 12:27:17 >

• Dvi vga donusturucusunu cok iyi takmalısın.Eger her oyunda oluyorsa iyi takamamissindir bir de driverlari güncelleme düzelmezse donanimsaldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock çektin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Overclock çektin mi?

Üstad eğer çekti diyelim çok zor kurtarır ekran kartını
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Soap

quote:

Overclock çektin mi?

Üstad eğer çekti diyelim çok zor kurtarır ekran kartını

Aynı şey 2 saat önce başıma geldi, overclock tam üst frekansı bulmaya çalışıyordum, overclock yaptım aradan yarım saat geçti ekran bölündü. Tekrar değeri eski değere alınca sorun kalmadı. Onun için sordum.
  • Bende benim kartı 1000 mhz çıkarmak istiyorumda sorun olurmu acaba üstad sistem imzada yazıyor. Diğerlerinide yükseltirim yada en güzel değerleri söylermisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Soap

Bende benim kartı 1000 mhz çıkarmak istiyorumda sorun olurmu acaba üstad sistem imzada yazıyor. Diğerlerinide yükseltirim yada en güzel değerleri söylermisiniz

100 mzh çok büyük değer. 10 mzh artırarak gideceksin, her artırışında test yapacaksın, oyunları deneyip sıcaklıkları kontrol edeceksin. İnternette araştır o modelle nereye kadar overclock çekmişler. Sana ön bilgi verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Dvi vga donusturucusunu cok iyi takmalısın.Eger her oyunda oluyorsa iyi takamamissindir bir de driverlari güncelleme düzelmezse donanimsaldir

yok her oyunda denemedim ama normal windows ekranındayken de bi kez yaptı. yine siyah ekran geldi. bu sefer ben yoktum pc başında geldiğimde siyah ekrandı. :(
  • quote:

Overclock çektin mi?

oc yapmadım ama full performans ta çalıştırdım ekran kartını. yanlış hatırlamıyorsam 810 mhz ve 1400 mhz olarak iki ayarı vardı. sadece bunu yaptım ekran kartı ayarlarından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sober90

quote:

Overclock çektin mi?

oc yapmadım ama full performans ta çalıştırdım ekran kartını. yanlış hatırlamıyorsam 810 mhz ve 1400 mhz olarak iki ayarı vardı. sadece bunu yaptım ekran kartı ayarlarından.

Standart Sapphire Hd 6850 hızları 775 mhz-1000 mhz olması lazım. Sen ayarları bu dediğim seviyeye çek.
  • quote:

quote:

quote:

Overclock çektin mi?

Standart Sapphire Hd 6850 hızları 775 mhz-1000 mhz olması lazım. Sen ayarları bu dediğim seviyeye çek.

hmm peki ayarladığım o yüksek performans da sorun neyden kaynaklanabilir acaba? :/
  • Ne yaptın?100 mhz artışda bile hata veren belleklere 400 vermişsin, normalde 100 mhz artırsan bile çoğu kart dediğin hataları veriyor. Sen dediğim seviyelere çek düzelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 16 Şubat 2012; 10:34:59 >
  • quote:

Ne yaptın?100 mhz artışda bile hata veren belleklere 400 vermişsin, normalde 100 mhz artırsan bile çoğu kart dediğin hataları veriyor. Sen dediğim seviyelere çek düzelecek

çok tşkkr ederim akşam eve gidince yemek yemekten önce onu yapıcam
  • Arkadaşında dediği gibi OC den oluyor, benim 6850 de de aynı olay oluyor. Yalnız bende ram leri oc yapınca sapıtıyor(ekran kayıyor).
  • Akşam yaptıktan sonra mesaj atarsın
  • quote:

Akşam yaptıktan sonra mesaj atarsın

süpersin hocam yüreğim yağ bağlamıştı bu olay yüzünden
  • quote:

quote:

Akşam yaptıktan sonra mesaj atarsın

süpersin hocam yüreğim yağ bağlamıştı bu olay yüzünden

O kadar tedirgin olmaya gerek yok, herşeyin bir çözümü vardır elbet.

• :)
  • Oh oh 1400 bellek ne yaptın hocam. Cyclone bile 1200'de pörtlüyor 1400 çok fazla olmuş.

%99 düzelir ama düzelmez ise güç kaynağında sorun olabilir. Aşağıdaki konuya bakarsınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_57185879/tm.htm
  • Yardım eden herkese çok teşekkürler. ayarladığım performansdan kaynaklanıyormuş dediğiniz gibi. çok mutluyum şu an <3
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.