Şimdi Ara

SAPPHIRE HD 7850 Crossfire Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim aşağıdaki gibi bir sistemim var:

İşlemci: AMD FX(tm)-8120 Eight-Core Processor Speed: 3.1 GHz
    Anakart: GigaByte GA-970A-UD3
    Ekran KArtı : AMD Radeon HD 7800 Series- Sapphire HD 7850 1GB GDDR5 256 Bit
    RAM: 8 GB (1600 MHz)
    İşletim Sistemi: Microsoft Windows 8.1 Pro- 64 bit
    Ses: AMD High Definition Audio Device

Grafik kartım yetersiz kalıyor. Mevcut kartım ile cross çalıştırmak istesem, en iyi performansı alabilmem için hangi kartı almamı tavsiye edersiniz?

Herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaloglu321 -- 1 Nisan 2015; 23:22:22 >

• topaloglu321 T kullanıcısına yanıt
    HErhangi bir 7850 ile yapabilirsin, hızları vs aynı olması için sapphire kullanman daha da iyi olur...

Nor: Crossfire ile uğraşma elindeki kartı sat ve üstüne bir kart parası daha koyup 280/280x e vs ye yönellebilirsin daha az sıkıntı çıkarır cf ye göre...
  • Kartın 1 gb crossfire yapınca güçlü bir ikili oluyor 2 7850 gpu'su ama 1gb engeline takılacaksınız kısacası hiçbir işe yaramayacak . Başka kart alın mümkünse 280 veya üstü. Daha aşağısına geçmeye değmez
  • MERHABA topaloglu321

İstediğin 7850 ile yapabilirsin ama var olan kartınla aynı marka model yaparsan daha iyi sonuçlar alırsın.
    birde sisteminin power gereksinimi artacak bunu da göz önünde bulundurmalısın.
  • Üstteki arkadaş haklı 7850 1gb CF yapmaya değmez.
  • kartinin artik yetersiz kalmasi 1gb oldugundandir buyuk ihtimal.crossfire yapinca yine 1gb olacak ramler toplanmiyor.3gb 280 alsan cok farkeder diye dusunuyorum crossfire isi zahmetlidir anakartin 16x4 cf destekliyor 8x8 veya 16x16 olmasi istenir.16x4 takilma hissi yapiyormus 16x16'ya gecen bir arkadas cok farkediyor demisti.1gb ile niye cf olmaz cunku bf3 1.3gb istiyor bu yuzden ultra acamiyorsun multisinde high aciyorsun.tek kartla da high acabiliyorsun bu durumda ikinci kartin hicbir islevi olmuyor ve gunumuzdeki oyunlar 1gb'den fazla istiyor.ben daha once de senin gibi 1gb kartla cf dusunen bir arkadasa tek kart tavsiye ettim daha yuksek gb'li ve o da sorun cozuldu demisti.
    1 gb kart ile cf olmaz Satıp başka bir modele geçmenizi öneririm ve mümkünse bu model R9 280 olabilir.
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
    Sayenizde yanlış bir crossfire hamlesinden kaçınmış oldum.

Peki benim sisteme göre 600-1000TL arası olacak şekilde hangi kartı tavsiye edersiniz?
    Bu konuyu ben araştırmaya kalktım mı karar veremiyorum bir türlü..

7850 cf yapmaktansa r9 280 seri tek veya cf , performans ve tdp değerleri için daha iyidir
  • Bende de 7950 vardı ve senin gibi cf seçeneğinide araştırdım ama her oyunda cf aktif olmuyor ve tek kart daima 2 karttan daha az sorun çıkarıyor. 7950 yi satıp 1000 tl ye r290 aldım gayet memnunum. Güncel oyunları ultra veya ultra high ayarlarda rahat oynatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaloglu321

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/xfx-r9-280x-double-dissipation-edition-gddr5-3gb-384bit-dx112-amd-ekran-karti.html

bu kartlari dusunebilirsin.

Hocam 500W power ile bu kartlar sorunsuz çalışır mı?

kaliteli bir 500w ise neden olmasin?500w vardir 80+ diye artistik yapar 12v kanalindan 384w verir(xigmatek tauro) 500w vardir 12v kanalindan 400w baya uzeri verir yani biraz marka modele gore degisir bu sorunun cevabi.biliyorsan yaz bakalim bilmiyorsan etiketin resmini cek at 12v kanalina bakalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaloglu321

Merhaba arkadaşlar,
    Benim aşağıdaki gibi bir sistemim var:

İşlemci: AMD FX(tm)-8120 Eight-Core Processor Speed: 3.1 GHz
    Anakart: GigaByte GA-970A-UD3
    Ekran KArtı : AMD Radeon HD 7800 Series- Sapphire HD 7850 1GB GDDR5 256 Bit
    RAM: 8 GB (1600 MHz)
    İşletim Sistemi: Microsoft Windows 8.1 Pro- 64 bit
    Ses: AMD High Definition Audio Device

Grafik kartım yetersiz kalıyor. Mevcut kartım ile cross çalıştırmak istesem, en iyi performansı alabilmem için hangi kartı almamı tavsiye edersiniz?

Herkese iyi forumlar..

kartınız 1 gb olduğu için güçlük çeker yüksek grafikli oyunlarda vram açısından da.
    croossfire önermiyorum onun yerine o kartı satın üstüne ekleyip r9 280/x falan alın derim

• Arkadaşlar kasa ve güç kaynağı burada:

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-elite-rc-431-500w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

Sapphire R9 280X'te karar kıldım. Şimdi güç kaynağı tavsiyesi gerekiyor.
    Yardımcı olabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.