Sapphire HD4830 1 gb aldım.. Şöyle bir sorunum var:
1-Masaüstünde pencere kapatırken (sanki ekran kartı driver'ını yüklememişim gibi) üstten silinme şeklinde kapanıyor. Yani yavaş..
2-İlk açtığım oyun PES2009'du.. Fakat oyun esnasında ortada bir şerit var. Şerit derken, görünür bir şerit değil tabii ki ama, şeritin üst kısmı ile alt kısmı farklı hareket ediyor gibi.. Umarım anlatabilmişimdir
Bu problemlerin hiçbiri, 3 gün önce 8600GT Sonic+ kullanırken olmuyordu..
Ha bu arada bir de 1 GB Ram daha taktım, 3 GB şu an..
Entresan bir durum driver'ı güncelle demek geliyor insanın içinden. .)
2. problem vertical sync acılırsa cozulur gibime geliyor. Ama 1. problem için şunu soracagım. Yeni ekran kartını taktıgında windowsu yeniden mi kurdun, yoksa eski driveri iptal edip yenisini mi yukledin?
hd4800 serilerinde bu sorunlar hep oluyor bende 4850 toxic kullanıyorum oyunun ortasında kapanıyor vs cok sacma sorunlar verıyolar ati kartları artık oyun oynamayı bıraktım sogudum resmen
ayni sorun bendede var, pencereyi kapatırken sanki driver yüklenmemiş kart gibi davranıyor, windows 7 pes 2009 oyununda vertical sync açıkken bile dalgalanma var, bu sorun için oyunun kendi ayarlarında bir sekme vardı fakat aktif değil muhtemelen win 7 den kaynaklanan bir sorun olabilir, c2d e8400 işlemci 4x1 gb ddr2 800 ramlı sistemde sık olmasa bile pes 2009 gibi oyunlarda dahi sık olmasada ara ara çok kısa süre takılıyor gibi yapiyor, şahsi görüşüm bu ekran kartından önce kullandığım x1950 pro dan performans olarak pek bir farkını görmedim, artık dx11 destekli ekran kartları çıkana kadar idare edeceğiz.
quote:
Orjinalden alıntı: Cronic
2. problem vertical sync acılırsa cozulur gibime geliyor. Ama 1. problem için şunu soracagım. Yeni ekran kartını taktıgında windowsu yeniden mi kurdun, yoksa eski driveri iptal edip yenisini mi yukledin?
vertical sync seçeneği kapalı, kullanılamaz durumda.. kartı takınca otomatik ilkini iptal edip yenisini yükledi zaten.. yani cevap 2.seçenek..
quote:
Orjinalden alıntı: ozanarin
quote:
vertical sync seçeneği kapalı, kullanılamaz durumda.. kartı takınca otomatik ilkini iptal edip yenisini yükledi zaten.. yani cevap 2.seçenek..
driwer swipper ile tüm atı nvidia driverleri kaldırıp. Tekrar en güncel ATI driveri (kutudan çıkan cd'deki de olabilir) yükleyin.
quote:
Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR
driwer swipper ile tüm atı nvidia driverleri kaldırıp. Tekrar en güncel ATI driveri (kutudan çıkan cd'deki de olabilir) yükleyin.
program hata veriyor nvidia'ları kaldıramıyor..
quote:
quote:
PC'yi güvenli modda açıp tekrar deneyin. Silinemiyorsa hala, proğram files klasöründe nvidia ve physix namına ne varsa elle silin. Daha sonra driwer swipper ile tekrar silin. Ondan sonra pc yi yeniden başlatıp, ATI driver ı yükleyin.
quote:
quote:
quote:
PC'yi güvenli modda açıp tekrar deneyin. Silinemiyorsa hala, proğram files klasöründe nvidia ve physix namına ne varsa elle silin. Daha sonra driwer swipper ile tekrar silin. Ondan sonra pc yi yeniden başlatıp, ATI driver ı yükleyin.
öncelikle çok teşekkür ederim yardım için fakat tamamen dediklerinizi yaptım, bir değişiklik yok aynen devam.. son driver'ı (9.6) yükledim ama hala aynen devam..
o sorun bende de var 8 aydır halledemedim bende 4870 var bios hatalı sürümlerinden bios hatasıdnan yapıyodur diye zannetmiştim biosu güncelledim hala aynı ve garantiye yolladım kartı hala aynı driverlerı her ay güncelliyorum sorun devam ediyo bende yardım bekliyorummm
pencere kapatırken elimle siliyomuşum gibi yok oluyor.. deli olucam sonunda.. acımaya başladım o kadar paraya!!
widescreen 22" monitör için ideal çözünürlük nedir?
sistemim için normal midir yoksa bunlarda da bir problem var mı?
22" için 1680x1050
quote:
quote:
nası kullanılmaz durumda onu active etmen lazım oyunda kırılma olmaması icin
bende pencere kapatırken sorun yokta msn media player gibi program ların boyutlarını ayarlarken öyle yapıyo
ben 512 mblik modeli 700/1050 günlük 3-4 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntım yok
arkadaşlar benim aynı sorunum var bunu araştıra araştıra bulamadım bunun mutlaka bi kaynağı var ama ney
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme