Şimdi Ara

Sapphire HD7950 90 Derece normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Sistemime ufak bir upgrade yaptım, phenom ii x4 işlemcimi x6 yaptım fakat kargoda sıkıntı vs oluştu sistemi 1 hafta kullanamadım. Bu arada ekran kartımın macunu eskimiş olabilir diyerek macunları yeniledim taktım. Pc yi açtım driverleri vs kurdum ekran kartı 40-45 derece arasında geziyordu. Bu arada odada soba ve doğalgaz yanıyor daha önce soba yanarken hiç sıcaklığa bakmadım ama odanın sıcaklığı 35 derece civarı ben bile zor duruyorum. Boşta durarken oda sıcaklığından 5-10 derece yüksek bana kalırsa normal. Neyse test amaçlı oyuna girdim cs go, oyuna girerken takım seçme kısmında ekran kartı 80-90 derece arasına geldi ve fan baya hızlı dönmeye başladı korkup kapattım. Normal zamanlarda 67-77 derece arası oluyordu eskiden bakmıştım, arkadaşlara sordum r7 370 kullanan arkadaşım ara ara 78 e kadar geldiğini söyledi fakat onun kasa cam kenarında soğuk yerde. İşlemcim kule tipi soğutma ile 40-50 derece arası geziyor. Acaba değerlerim normal mi yüksek mi kaç derecede ekran kartım yanar? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sistem: phenom ii x6, m5a87, Referance sapphire hd7950 3gb. Hiçbirinde overclock yok kasamda yeteri kadar fan mevcut

Termal: Cooller master v1 3 farklı kez (az orta ve çok sürerek test ettim fakat abartı bir fark göremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macun yeniledikten sonra düzgün montaj yapamamış olabilirsin, ekran kartını kontrol et derim
  • macunu fazla sürmüş olabilirsin. çok üstünü macuna bulamamak lazım. ne kadar çok sürersem o kadar çok ısınmaz diye bi kanı oluşmuş ondan ötürü dedim belki sizde böyle yapmışsınızdır diye.
  • Macun yanlış uygulamış olabilirsin, fanlarda sıkıntı olabilir.
  • 90 derece fazla. Macun yenileme işleminde sorun olmuş gibi. Kaliteli macun kullanmadın ya da uygulama veya montaj sırasında sorun oluştu.
  • arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Macunum kaliteli idi macundan yana bir sorun yoktu baya uğraştım çok değişik bir şekilde sorunu anladım. termalim bitmişti baya da cs oynamak istemiştim eski zamanlar aklıma geldi termal macun yerine diş macunu kullanmıştım bir zamanlar, şimdi de aynısını yaptım ne olacaksa olsun diyerek ve sonuçlar mükemmeldi 59 dereceyi geçmiyordu kart taki 24 saat geçip diş macunu kuruyana kadar, tekrar termal macun buldum yine kalitelilerden sürdüm ve tam temas etmediğini gördüm, sürdüğüm termal soğutucunun her yerini kirletmemişti 2 noktasal yerden temas ediyordu (sebebini hala bilemiyorum) nohut büyüklüğünde termali doldurunca 70 derecede çalışmaya başladı, sıkıntı hala devam ediyor kart %60 yüke bindiğinde 80 dereceyi görüp düşüyor ama kullanılmayacak kadar değil. Açıkcası biraz moralimi de bozdu çok güzel kullandığım %100 yükte 80 i zor gören kartım eskisinden bin beter oldu sapphire servisi ile görüşmeyi düşünüyorum daha önce aynı kasaya sahip hd7770 reference, hd7850, hd6950 gibi kartları çok kez değiştirdim hiç de sıkıntı olmadı ama bu kartta bir sorun var gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.