Şimdi Ara

Sapphire Pulse Rx 580 8gb Fan hızı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Şöyle bir sorunum var ve ne yaptıysam çözüm olmadı.
    Yakın zamanda geçici bir süreliğine apu sistem topladım, sonra elime para geçince de ekran kartı aldım.
    Sistemin tüm parçaları bu karede mevcut Sapphire Pulse Rx 580 8gb Fan hızı sorunu

Buna ek olarak geçen gün sapphire Pulse rx 580 8gb ekran kartını aldım, eve gidip taktım ve sorunsuz çalıştı, aldığım kişiden de testleri yaparak aldım. Oyunlarda denedim, herhangi bir sıkıntı olmadı.
    Daha sonra kendi bilgisayarımda Black Desert Online oyununu açtım ve 5 dakika olmadan ekran kartı 75 derece sıcaklığa ve Fanlar 3000 rpm hızında dönmeye başladı. Sonrasında ise oyun kapandı. Bunu warframe ve forza horizon 4 oyununda da yaptı. Masaüstüde iken hır bir sıkıntı yok fakat oyun açınca Fanlar maksimum hızda dönmeye başlıyor. Daha sonra DDU ile tüm driverları kaldırdım. Bios sıfırlamasi yaptım ve yine denedim. Sonuç değişmedi...
    Bugün ise pc yi komple format attım, driverı yükledim, bios base ayarlada yine demedim. Sonuç ise aynı... İşin enteresan tarafı, ekran kartını aldığım adamda Watch Dogs 2 gibi bir oyunu yüksek ayarlarda test ederken ekran kartı 50 dereceye zor ulaşıyordu.
    Aklıma gelen tke şey, ryzen 3 2200g ile rx 580 çakışıyor olabilir mi? Bios u sıfırladım fakat bir tek bu ihtimal kaldı. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exaella16 -- 17 Temmuz 2019; 21:24:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Soğutmadan kaynaklı bir durum olduğu belli fanların yapraklarını kontrol edin kırık varsa hem titreme yapacaktır hemde soğutamaz birde her ihtimale karşı termal macunları kontrol edin.
  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı fanları sağlam o konuda bir problem yok fakat, termal macun konusunda kesin bir ey diyemem. Bugün anakart bios güncellemesini de yaptım fakat sonuç değişmedi. Anlamadığım şey ise, açtığım herhangi bait bir oyunda 75 dereceye ulaşması ve fanların 3000 rpm hızına dayanması. Sadece bende bu şekilde oluyor, kartı aldığım kişinin sisteme tekrar taktik ve test ettik, 3d testlerinde dahi 80 dereceyi zor gördü ve Fanlar 2600 rpm de kaldı. Asus GPU tweak ile Manuel olarak fan hızını ayarlıyorum ama 2 dakika sonra tekrar otomatikmiş gibi Fanlar tam güç dönmeye başlıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir çözüm buldunuz mu? Bende de 2200G ve RX580 var. 75 dereceden sonra oyun oynarken sistem bazen kapanıyor ve kulaklıktan bızzzz şeklinde bir ses geliyor. PSU'dan kaynaklanıyor sandım nasılsa sistemi upgrade edicem bir kaç aya diyip PSU değiştirdim o da etki etmedi. Yaz aylarında böyle bir sıkıntı yaşıyorum kartta... Monitörüm 1440p 144hz onun da etkisi olabilir ısınmasına ama bildiğim kadarıyla ısındığında gücü düşürmesi lazım, sistemi kapatması değil... Çok saçma bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methionine -- 5 Ağustos 2021; 22:17:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 6 PİN PSU SORUNU
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.