Arkadaşlar, Sapphire Radeon RX590 nitro+ Special Edition Black OC 8 GB ekran kartım. 1.5 yıldır kullanıyorum. Bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kapattım. Ertesi gün açtığımda ekran gelmedi. İşlemciden görüntü alabiliyorum. Çok eski bir ekran kartım var takınca o da çalışıyor. Sorunun ekran kartında olduğundan emin oldum fakat, kendi kendine nasıl oldu? Hiçbir belirti göstermeden bozulması normal mi? Daha önce başına böyle bir sorun gelen oldu mu acaba? Darbe, düşme, sıvı teması hiç olmadı. H61 çipset anakartım. 12 GB 1600MHz RAM'lerim. 750W 80 bronz PSU. |
Sapphire Radeon RX590 Nitro+ bozuldu mu?
-
-
Elektronik hocam bu kimisi 10 sene kullanır kimisi 10 saniyede yanar gider. Garantisi varsa yollayın.
-
garanti varsa ve eminsen yolla gitsin ,
hiçbir işlem yapmana gerek yok garantili sonuçta. garanti 2 yıl.
oyundan kalkıp direk kapattın mı? Bilgisayar ısınmış iken 5 dakika boşta çalıştırıp kapatın sıcaklıklar normale dönsün diyorlar. merakımdan soruyorum.
-
Bios sürümünüz güncel mi? -
Oyun oynamadım hayır.
-
H61 anakart bios güncel ama yayınlanan enson bios 2012 yılına ait :D
-
RX serisi kartlar 3 ve 2. nesil bazı bioslarda sıkıntı yaratıyor. Ben de z67 chipset anakart kullanırken bios sürümünü düşürünce rx570den görüntü alamıyordum. AMD driveri ile ilgili olmuyor bios ekranını farklı driverle bile açsan görmen lazım. Fakat biosun ortalama olarak o kartı nasıl çalıştırabileceğini bilmesi ve 75w kanalından doğru akımı iletmesi lazım. Bazı çok eski chipsetlerde bu hata yaşanabiliyor. Ekran kartını baska bir sisteme takıp denemeni öneririm.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben kartı 1.5 yıldır aynı bios sürümü ile kullandığım için söylediklerinizle tam bağlantı kuramadım açıkçası. Bugün garanti için kargoya verdim. Sorun neymiş öğrenince buradan bilgi vereceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmurat3551 -- 1 Şubat 2021; 20:14:34 > -
Bugün servise ulaştı. Henüz sorgulama yapabilmem için sipariş numarası verildi.
Sorguladığımda, Sipariş durumu Kredi onayı verildi. (Limit dahilinde.) yazıyor. Son durum olarak da teknisyende yazıyor.
Sipariş durumu Kredi onayı verildi. (Limit dahilinde.) ne demek acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmurat3551 -- 3 Şubat 2021; 21:49:23 > -
Benim anladığım paranız geri ödenecek. Bilemiyorum.
Bu durumda kart arızası kabul edilip fatura bedeli size ödenir. Kanunen para iadesi yerine muadil ürün talep etme hakkınız var. Çünkü artık size geri ödenen para ile aynı veya muadil ürün alamazsınız. malum ekran kartı piyasası arttı.
Şu konuyu da oku kardeş
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan yazacağım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mmurat3551Cevabınız için teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan yazacağım.
enaz 8gb 5500xt yollamaları lazım
-
Son durum için güncelliyorum. Açıklamada 'Yetkili Servisine gidecek' şeklinde ekleme yapıldı. Ekran kartı zaten arena yetkili servisinde. Başka nereye gidecek? detaylı bir açıklama yapılmamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmurat3551 -- 4 Şubat 2021; 8:42:54 > -
hocam ellerinde kart olmadığı için size verebilecek belli ki kart yok tamir olamıyor mecburen verebilecekleri tek kart 5500 XT 8 GB olduğundan ve bu kartınız stok sıkıntısı olduğu için olayı ne kadar uzatabilirlerse o kadar uzatacak lar cep telefonunda başıma geldi bu -
-
Bugün yeni bir bilgi edindim. Teknik servis'e yedek parça, bakım,onarım v.b. destek sağlayan bir firma var servicepoint adında. Açıklamada ki 'Yetkili servisine gidecek' bilgisini bu durum açıklamakta. Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Takip edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmurat3551 -- 4 Şubat 2021; 22:0:42 > -
Tüketici garanti haklarında, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
İmkan varsa ayıpsız misli talep edebiliyorum fakat piyasa da ayıbı geçtim misli kart kalmamış kı!!! Tamiri mümkündür inşallah. 2. eli olmuş 3000-3500. Ben 1700 TL ye almıştım. Ücret iade edilirse üzerine bir o kadar da 2. eli için koymam gerekecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mmurat3551Tüketici garanti haklarında, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
İmkan varsa ayıpsız misli talep edebiliyorum fakat piyasa da ayıbı geçtim misli kart kalmamış kı!!! Tamiri mümkündür inşallah. 2. eli olmuş 3000-3500. Ben 1700 TL ye almıştım. Ücret iade edilirse üzerine bir o kadar da 2. eli için koymam gerekecek.
ücret iadesi istemeyin baya zarar edersiniz o zaman
-
Ücret iadesi yaparlar seçim şansınız yok.Onlar nasıl isterse o şekilde yaparlar.Muadil ürün olsa bile yok diyecekler ki ben olsam bende aynı şekilde yaparım işin gerçeği bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 8 Şubat 2021; 2:11:27 >
Benzer içerikler
- geforce 940mx
- intel iris xe graphics
- ekran kartı tamiri
- amd radeon r7 200
- nvidia g sync açma
- dlss nedir
- rtx 4080 ti
- rx 8000 serisi
- rtx 3060 ne zaman çıktı
- rtx 5060
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X