arkadaşlar yakında bi sistem alacam ekran kartı olarak ATI SAPPHIRE X550 mi yoksa MSI RX550 yimi önerirsiniz lütfen yardımcı olun ben karar veremedim veya bu fiyat seviyesinde başka bi kart önerebilirmisiniz?
bu kartlar nvidia 6200 den iyi değilmi_?
SAPPHIRE 256 mb ddr
MSI 256 mb gddr2
fikirlerinizi bekliyorum
benim dikkat ettğim bi nokta ise SAPPHIRE de 400 MHz ramdac var, diğerine farkla bu nedir. msı nın gddr2 olması o kartı almamımı sağlamalı?
az fazla soru oldu ama :D
arkadaşlar alacağım sistem bu şekilde;
INTEL PENTIUM 4 3.06 GHz, 512 MB DDR-II RAM, TÜMLEŞİK 256 MB RAM'li AGP/VGA EKRAN KARTI, TÜMLEŞİK SES KARTI, 80 GB SABİT DİSK, DVD-CDW, 17” CRT FLAT MONİTÖR, TÜRKÇE Q MULTIMEDYA KLAVYE, OPTİK PS/2 SCROLL MOUSE, 300W STEREO HOPARLÖR, 10/100 ETHERNET, MICROSOFT WIN XP HOME EDITION TÜRKÇE, MICROSOFT OFFICE 2003 TÜRKÇE**, ANTIVİRUS YAZILIMI, EBEVEYN KONTROL YAZILIMI, MICROSOFT YAZILIM GELİŞTİRME ARAÇLARI EXPRESS SÜRÜMLERİ.
dikkat ettiyseniz ttnet in bilgisayar kampanyası ben bu sisteme artı olarak ekran kartı almayı düşündüm
SAPPHIRE X550;
ATI Radeon X550 GPU 250MHz Çekirdek Hızı 256MB DDR Bellek 400MHz Bellek Hızı 400MHz Ramdacs DVI-I çıkış S-Video TV-Out SMARTSHADER™ HD DirectX® 9.0 Vertex Shaderları DirectX® 9.0 Uzatılmış Pixel Shaderları Multiple Render Target (MRT) desteği OPEN GL 2.0 için tam destek
SMOOTHVISION™ HD 2x/4x/6x Anti-Alias modları Tüm çözünürlüklerde Kayıpsız Renk Sıkıştırması (6:1'e kadar) Temporal Anti-Aliasing 2x/4x/8x/16x Anisotropic Filtering modları 3Dc™ ile Yüksek kalitede 4:1 Normal Map sıkıştırması
HYPER Z™ HD 3-seviyeli Hiyerarşik Z-Buffer Kayıpsız Z-Buffer sıkıştırması (48:1'e kadar) Gerçek zamanlı gölge efektlerinin gösterimi için optimize edilmiş Z-Cache
VIDEOSHADER™ HD FULLSTREAM™ teknolojisi Real, DivX, ve WMV9 formatındaki videolarda oluşabilecek bloklanma şeklindeki bozulmaları ortadan kaldırır. VIDEOSOAP™ filtreleme teknolojisi, kayıt edilen videolardaki bozuklukları filtreleyerek daha temiz görüntülere yakalamasına olanak sağlar. MPEG1/2/4 çözme ve şifrelemede hızlandırma. DXVA desteği. Hardware Motion Compensation iDCT, DCT ve color space çevrimi Tüm formatlarda DTV/HDTV çözme YPrPb component çıkış Çift entegre 400MHz RAMDAC Entegre 165MHz TMDS transmitter (DVI 1.0 / HDMI uyumlu ve HDCP'ye hazır) 1024x768 çözünürlükte TV-Out Desteği
MSI RX550 TD256E;
ATI Radeon X550 GPU 430MHz Çekirdek hızı 256MB DDR2 Bellek 128 bit bellek arayüzü 550MHz Bellek hızı OpenGL 2.0 ve DirectX 9.0 desteği PCI-Express Arabirim TV-out DVI çıkış SMARTSHADER™ 2.0 Microsoft® DirectX® 9.0 programlanabilir vertex (köşe) ve piksel çizicilere donanımsal destek OpenGL® 2.0 desteği
SMOOTHVISION™ 2.1 Kenar Düzeltme (Anti-Aliasing) ve Anizotropik Filtreleme 2x/4x/6x Köşe Düzeltme (AA) modları Gamma ayarı düzeltmeli dağınık çoklu örneklemeli algoritma, programlanabilir örnek şekiller ve centroid örneklemesi Tüm çözünürlüklerde kayıpsız renk sıkıştırması - geniş ekran yüksek tanımlı TV (HDTV) formatı dahil (maks. 6:1) 2x/4x/8x/16x Anizotropik Filtreleme modları Maks. 128-piksel örneklemeli doku filtreleme Performans (Bilinear) ve kalite (Trilinear) seçenekli uyarlamalı algoritma
HYPER Z™ III Teknolojisi HYPER Z™ ekranda kullanıcının göremediği kısımları elimine ederek optimum performansı sağlar ATi'nin 3.nesil HYPER Z™ III teknolojisi yüksek performans gerektiren 2B/3B uygulamalara bellek bant genişliğinden tasarruf ederek güç sağlar Kayıpsız Z-Tampon belleği Sıkıştırma (maks. 48:1) Hızlı Z-Tampon belleği boşaltma Z Önbelleği gerçek zamanlı gölgelendirme için optimize edilmiştir
VIDEOSHADER™ Video ile piksel çizicilerin gerçek zamanlı entegrasyonu FULLSTREAM™ video blok giderme teknolojisi Real, DivX, ve WMV9 format desteği Yakalanmış videolar için VIDEOSOAP™ gürültü temizleme filitresi MPEG1/2/4 çözümleme ve kodlama hızlandırma DXVA desteği "Hardware motion compensation", "iDCT", "DCT" ve "color space conversion" teknikleri Uyarlamalı piksel başına "de-interlacing" ve kare sayısı dönüştürme (Geçici (Temporal) filtreleme ile)
Görüntü Özellikleri Çift entegre görüntü kontrolörü Çift entegre kanal başına 10 bit 400 MHz DAC (Dijital/Analog Çevirici) 165MHz TMDS aktarıcı (DVI 1.0 / HDMI uyumlu ve HDCP'ye hazır) Windows Logo programı uyumlu Gerçek PCI Express x16
TEŞEKKÜRLER
ekran kartı özellikleri mavibilgisayar.com dan aldım eğer reklama giriyorsa mod arkadaşlardan isteğim silsinler
msi ddr2
kesinlikle msi hem ddr2 hemde sapphire de 250 çekirdek hızı varken msi da 430 çekirdek hızı var sapphirede 400 ram hızı varken msi de 550 mhz var
bence 6600gt
Kimse dikkat etmemiş
"TÜMLEŞİK 256 MB RAM'li AGP/VGA EKRAN KARTI"
Senin alacağın sistem agp ekran kartını destekler ama alacağın ekran kartı PCI-EX.Bu yüzden AGP ekran kartına bakacaksın.O fiyata 9550,9600xt gibi ekran kartlarına bak.Fiyat yükseltebilirsen x1600 pro'lara da bir göz at.Frumun 2. el sayfasında uygun fiyata ekran kartları var
ASUS 9600XT giriş seviyesi için alınabilir(agp için)
ya arkadaşlar pcı ve agp arasındaki fark nedir_?
agp bağlantı arabirimine sahip 100 ytl civarında iyi bi kart bulabilirmiyim?
x550 lerin agp olarak karşiliği 9550dir. Aslinda 9550 nin pciex karsiliği x550 dir demek daha doğru.
100ytl ye 2.el 9600xt veya 9800pro bulmaya calisin 9550 ile uğrasmayin. tabi 60ytl 9550 bulursaniz ayri.
birde alacağiniz ekran karti 9600xt, 9550 olacaksa 128bit 9800pro olacaksa 256bit olmali. aksi halde kırpılmıs ( özelliği azaltilmis ) model alirsiniz ki verdiğiniz paraya yazık olur.
Pci Express Agp nin yaratacağı dar boğazi onlemek için üretildi. Suan için farkı mükemmel seviyede olmasa da yakın zamanda o seviyeye gelecektir ( 1GB li 512bitlik dx10 destekli kartlarla )
Eskiden ISA vardi yetmedi PCI cikti yetmedi AGP oldu o da yetmemeye basliyacaği düşünülerek PciEx cikti. Yakında bütün PCI lar da kalkabilir. yerine PCI ex1 - 2 -4 - 8 lere birakabilir. Ekran karti için PciEx16 .
bilgiler icin tesekkürler
sence bu sistem için 9550 iyi bi karar olurmu?
nvidia 6200 ati 9550 den iyimidir?
ya 9600xt deye de param yetebilir onu alayıımı sence?
:d soru soru soru :d
sayenizde bişiler dha öğreniyorum tşk ler
512 MB DDR-II RAM, yazilmis alacağiniz sistemde eğer ddr2 li anakart alacaksaniz AGP zaten olmaz PciEx olur o anakartta.
TÜMLEŞİK 256 MB RAM'li AGP/VGA EKRAN KARTI, yazilmis AGP yazisi ddr2 varsa orda hatali yazilmis ve sizin anakartinizda ramden yiyen 256mb ye kadar cikabilen bir On board ekran karti var demek. Anakartin tam modelini verseniz çok daha yararli olur. Çelişen iki ayri terim var cünkü...
agp yazısını görünce agp kart arayışı içine girdim :(
sence desteklermi pci veriyoluna sahip kartları?
bence o kampanyali bilgisayarda anakarta bütünleşik ati radeon x200/x300, nvidia geforce 6100/6150, Intel GMA950 gibi bir ekran karti var. Ekran karti almadan sizi idare eder ama 256MBı ramden yer ve size kullanmalık 256MB normal ram kalir. Ki bu da sizi süründürür... Bios dan ayarlari değiştirip ekran kartının kullandığı rami azaltabiliyorsunuz anakarta bütünleşik modellerde.
Ayrıca bi ekran kartı alacaksaniz MSI x550 derim. Sapphire in modelinden iyi diye biliyorum. Ama GeForce un 7300, 7600 modelleri ile ati nin x1300, x1600 modellerine de bakin. Özellikle 100ytl verebiliyorsanız 2.el x1300pro, 6600düz veya GT bulabilirsiniz. 140ytl civarina cikarsaniz x1600pro/7600 gibi kartlardan alabilirsiniz. referansı kuvvetli, güvenilir insanlardan alisverisde cekinmeyin derim en en kotu %18lik kdvden kurtulursunuz...
ya simdi ben biseyi anlamadım, almak istesem hangi veriyoluna sahip ekran kartlarını alacam yani anakartım hangisini destekliyor
ben ekran kartı yerine +512 ram daha alsam yeni oyunları falan oynayabilirmiyim?
önerilerini dikkate alacağım
teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: MertAk
512 MB DDR-II RAM, yazilmis alacağiniz sistemde eğer ddr2 li anakart alacaksaniz AGP zaten olmaz PciEx olur o anakartta.
TÜMLEŞİK 256 MB RAM'li AGP/VGA EKRAN KARTI, yazilmis AGP yazisi ddr2 varsa orda hatali yazilmis ve sizin anakartinizda ramden yiyen 256mb ye kadar cikabilen bir On board ekran karti var demek. Anakartin tam modelini verseniz çok daha yararli olur. Çelişen iki ayri terim var cünkü...
Ne alaka..Hem ddr2 ramli hem de agp girişli anakart yok mu?Buna ek olarak kampanyada daha üstün özellikli olduğu için pci-express vurgulanmaz mıydı?Daha ekonomik bir sistem için hybrid anakart kullanmaları çok doğal.ve bence sistem agp veriyolunu destekliyor.Yeni teknolojili bilgisayar 481 dolara verilmez...Hem de 6150-6100 chipset konmaz..Ne yapıyorsun sen yahuOldu olacak crossfire destekli olsun...
Dostum senin anakartın nagp destekli muhtemelen.İşi garantiye alayım diyorsan sistemi teslim aldığında ekramn kartını al,ya da caspera git sor.%90 agp veryolu kullanır o anakartlar...Ram takviyesi ile oyunda performans alamazsın;keza o tümleşik ekran kartı en fazla 64 bittir...
kampanya hakkında bilgisi olan birinden AGP mi PciExpress mi diye bir bilgi alin.
on board ekran karti ile oyunlar pek zevkli olmaz. Orta seviye de oyundan zevk almaniz için
x1600,x800,6600GT,7600 serileri gibi bir ekran karti almaniz lazim. Hatta +512 Ram de gerekebilir.
Oyun oynarim ( NFS Carbon tarzi ) derseniz o bilgisayara yapacağiniz masraf yerine baska bilgisayar toplayin derim...
AMD AM2 3200+ ASUS-EPOX yazilanlara uyumlu bir anakart. 1GB DDR2-667Mhz Ram 256 MB Palit 7600GS Sonic Ekran Kartı 250GB Seagate 7200.10 Sata2 Harddisk BenQ Dvdrw Aopen Kasa - 460W PSU ( Feel Hurricane2 tarzı da olur ) A4-Tech kablosuz klavye fare seti
yukaridaki gibi bir sistem diğerine vereceğiniz para + masrafdan daha ucuz olacak ve daha performanslı olacaktır. Hala almadıysaniz vaz geçin derim. Kesinlikle oyun makinesi değil ttnetin ki....
quote:
Orjinalden alıntı: Aytürk Ne alaka..Hem ddr2 ramli hem de agp girişli anakart yok mu?
Sataşma amaçlı sormuyorum ben o sekilde bir anakart duymadim, varsa link verin öğrenmiş olayim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme