Şimdi Ara

Şarap Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
62.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar beyler. daha önce hiç şarap içmediğim için sizlere sormak istedim. hangi markayı önerirsiniz? tadı nasıldır? kimileri çok ekşi diyor kimileri iyi diyor. sizin fikriniz nedir? ("ilk içişte ekşi gelir ama sonra güzelleşir" gibi her ne düşünüyorsanız yazın) yemekle iyi gider mi? veya neyle iyi gider? bir de 35 veya 20 cl gibi düşük boyutları var mı? şarabın eski olup olmaması tadını vs. nasıl etkiler?

not: kırmızı şarap olarak soruyorum arkadaşlar. ayrıca kendi başıma içmeyi düşündüğüm için tekellerde veya migros gibi yerlerde satılan markaların arasından öneride bulunarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radar_ -- 14 Mart 2015; 18:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şarap Tavsiyesi

İster özel bir kutlama ister rahatlatıcı bir akşam için olsun, mükemmel şarabı seçmek önemlidir. Ancak çok sayıda seçenek arasından doğru kararı vermek zor olabilir. İşte şarap önerisi alırken dikkate almanız gereken bazı faktörler:

• Kişisel Tercihler: Şarap zevkinizi belirleyerek başlayın. Meyveli, baharatlı veya topraksı aromaları mı tercih edersiniz? Hafif, orta veya tam gövdeli şarapları mı istersiniz?
    • Yemek Eşleşmesi: Şarabınızı yemeğinizle eşleştirmek, deneyiminizi zenginleştirecektir. Kırmızı etler genellikle Cabernet Sauvignon veya Merlot gibi tam gövdeli kırmızı şaraplarla uyumludur, beyaz etler ise Chardonnay veya Sauvignon Blanc gibi daha hafif beyaz şaraplarla iyi gider.
    • Durum: Farklı durumlar farklı şaraplar gerektirir. Örneğin, özel günler için lüks bir şarap seçerken, günlük yemekler için daha uygun fiyatlı bir şarap yeterli olabilir.
    • Bütçe: Şarap için harcamak istediğiniz miktarı belirleyin. Her bütçeye uygun seçenekler var.

Şarap önerisi almanın en iyi yollarından biri şarap uzmanlarına veya sommelierlere danışmaktır. Ayrıca şarap incelemelerini okuyabilir veya arkadaşlarınızın ve ailenizin önerilerini alabilirsiniz.

Mükemmel şarabı seçmek için zaman ayırın. Doğru şarap, yemeğinizi tamamlayacak, ruh halinizi yükseltecek ve genel deneyiminizi geliştirecektir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Şarap önerisi: Şarap seçiminde faktörler ve şarap önerisi alma yolları belirtilmiştir.
    • Şarap eşleşmesi: Şarabın yemekle eşleştirilmesinin önemi vurgulanmıştır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şarap içme diyeceğim kızacaklar.

Evet şarap kültürüm yok ve alkol almak adına içtiğim için Votka ve tekila dışındakileri çok sevmiyorum.Birde cila için bira içerim o kadar.

Şarap hakkında fikrim yok arada içiyorum.Ama şisesi 150-200 TL üstü olanları içmedim.O nedenle yorum yapamayacağım.

Ama amaç kafa olmaksa votka,bira,tekila derim.Bu üçlü içki kültürü olmayıp içenlerin içkileridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Şarap içme diyeceğim kızacaklar.

Evet şarap kültürüm yok ve alkol almak adına içtiğim için Votka ve tekila dışındakileri çok sevmiyorum.Birde cila için bira içerim o kadar.

Şarap hakkında fikrim yok arada içiyorum.Ama şisesi 150-200 TL üstü olanları içmedim.O nedenle yorum yapamayacağım.

Ama amaç kafa olmaksa votka,bira,tekila derim.Bu üçlü içki kültürü olmayıp içenlerin içkileridir.

peki hocam senin votka önerin nedir öyleyse?

• Şarap içmek bir kültürdür, diğer alkollü içeceklerden daha farklı olarak üretimde kullanılan üzümünden tut, fermantasyonu, dinlendirme süresine vs. göre bir çok etken şarabın lezzetini ve sarhoşluk hissini değiştirmektedir. Tanım kısmını fazla uzatmadan kısaca bahsetmek gerekirse öncellikle kaç paraya birşey aradığın önemli yüksek ihtimal ucuz ve orta yollu birşey aradığını farz ederek yazıyorum.

Öncellikle yıllanmamış şaraplarda alkol yüzdesi %13-%15 üstü olanları tercih etmeye çalış %11, %12 alkol oranı olanlara hiç bulaşma, yıllanmış şarapda %12'de tercih edebilirsin. Gözlediğim kadarıyla yıllanmış şaraplar daha lezzetli ve biraz daha sarhoş edici oluyorlar ayrıca marketlerde 35'lik 20'lik şeklindede bulabilmen mümkün.

Şaraplar farklı tür üzümlerden yapılabilir, bu biraz kendi damak tadına ve zevkine kalmış deneme yanılma yoluyla zevkine uyanı bulman gerekiyor burdan Türkiye’de yetiştirilen kırmızı şaraplık üzümler bilgilerine bakabilirsin. "http://www.hayyam.com/sarap-yapimi/uzumler/turkiyede-yetistirilen-kirmizi-saraplik-uzumler/" Benim tercihim öküzgözü ve adakarasından yana.

Eğer yemekle şarap içmek istiyorsan fiyat çitasını biraz yukarı çıkarman gerekiyor ucuz yollu şaraplarda pek keyifle yemek yiyebilceğini zannetmiyor. Bende daha o pahalı şarap seviyesine ulaşamadığım için o konuda pek tavsiye veremiycem

Ama kendime göre bir ucuz şarap sıralaması yapıcak olursam:

1- Baba Bortaçina - Aheste "%12 alkol" Yaklaşık fiyatı 15 TL civarıdır arkadaşlarla bu şarabı içip üstüne 3-4 tane daha bira içtiğimizde hiçbirimiz geceyi tamamiyle hatırlamıyordu, herşey parça parçaydı adeta hangover olmuştuk. Daha sonrada bir kaç kere daha denediğimizdede aynı şeyler yaşanınca bu şarapta mistik birşeyler olduğunu anladık ama daha çözebilmiş değilim benim 1 numaramdır.

2- Villa Doluca - %14.5 Yaklaşık fiyatı marketlerde 21 TL civarıdır çabuk mayhoş olmak istiyorsan bu şarabı tercih edebilirsin ilk bardağında etkisi hissetirmeye başlar.

3- Baba Bortaçina - Ada Karası 1 LT %13 alkol yaklaşık 12 lira civarıdır 1 litredir tam bir fiyat performans canavarıdır tadı ağırdır kafasıda bir o kadar ağırdır

4- Sevilen IV - %13 - 27 Lira gibi bir fiyatı var yemekle gidecek bir şarap kafası fena değil.

5- DLC öküzgözü %14.5 23 TL Kafası ağır içimi güzel.

Beyaz şarap düşünüyorsan leona veya dolce vita alabilirsin beyaz şarabın içimi daha hafiftir.

Ve son olarak eklemek gerekirse şarabın yanında mutluka bulundurulması gereken mezeler: Leblebi, portakal, şeftali, kivi, tuzlu peynir(özellikle kelle veya mihaliç peyniri), mandalin, sigara bunlardan biri mutlaka olsun.

Öyarlamam bu kadar hadi afiyet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hissetme -- 14 Mart 2015; 19:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

Şarap içmek bir kültürdür, diğer alkollü içeceklerden daha farklı olarak üretimde kullanılan üzümünden tut, fermantasyonu, dinlendirme süresine vs. göre bir çok etken şarabın lezzetini ve sarhoşluk hissini değiştirmektedir. Tanım kısmını fazla uzatmadan kısaca bahsetmek gerekirse öncellikle kaç paraya birşey aradığın önemli yüksek ihtimal ucuz ve orta yollu birşey aradığını farz ederek yazıyorum.

Öncellikle yıllanmamış şaraplarda alkol yüzdesi %13-%15 üstü olanları tercih etmeye çalış %11, %12 alkol oranı olanlara hiç bulaşma, yıllanmış şarapda %12'de tercih edebilirsin. Gözlediğim kadarıyla yıllanmış şaraplar daha lezzetli ve biraz daha sarhoş edici oluyorlar ayrıca marketlerde 35'lik 20'lik şeklindede bulabilmen mümkün.

Şaraplar farklı tür üzümlerden yapılabilir, bu biraz kendi damak tadına ve zevkine kalmış deneme yanılma yoluyla zevkine uyanı bulman gerekiyor burdan Türkiye’de yetiştirilen kırmızı şaraplık üzümler bilgilerine bakabilirsin. "http://www.hayyam.com/sarap-yapimi/uzumler/turkiyede-yetistirilen-kirmizi-saraplik-uzumler/" Benim tercihim öküzgözü ve adakarasından yana.

Eğer yemekle şarap içmek istiyorsan fiyat çitasını biraz yukarı çıkarman gerekiyor ucuz yollu şaraplarda pek keyifle yemek yiyebilceğini zannetmiyor. Bende daha o pahalı şarap seviyesine ulaşamadığım için o konuda pek tavsiye veremiycem

1- Baba Bortaçina - Aheste "%12 alkol" Yaklaşık fiyatı 15 TL civarıdır arkadaşlarla bu şarabı içip üstüne 3-4 tane daha bira içtiğimizde hiçbirimiz geceyi tamamiyle hatırlamıyordu, herşey parça parçaydı adeta hangover olmuştuk. Daha sonrada bir kaç kere daha denediğimizdede aynı şeyler yaşanınca bu şarapta mistik birşeyler olduğunu anladık ama daha çözebilmiş değilim benim 1 numaramdır.

2- Villa Doluca - %14.5 Yaklaşık fiyatı marketlerde 21 TL civarıdır çabuk mayhoş olmak istiyorsan bu şarabı tercih edebilirsin ilk bardağında etkisi hissetirmeye başlar.

3- Baba Bortaçina - Ada Karası 1 LT %13 alkol yaklaşık 12 lira civarıdır 1 litredir tam bir fiyat performans canavarıdır tadı ağırdır kafasıda bir o kadar ağırdır

4- Sevilen IV - %13 - 27 Lira gibi bir fiyatı var yemekle gidecek bir şarap kafası fena değil.

Beyaz şarap düşünüyorsan leona veya dolce vita alabilirsin beyaz şarabın içimi daha hafiftir.

Ve son olarak eklemek gerekirse şarabın yanında mutluka bulundurulması gereken mezeler: Leblebi, portakal, şeftali, kivi, tuzlu peynir(özellikle kelle veya mihaliç peyniri), mandalin, sigara bunlardan biri mutlaka olsun.

fiyat çıtasını daha yüksek tutabilirim hocam zaten çok sık içmiyorum. o nedenle daha yüksek fiyat düzeyinde öneriniz varsa onları da alabilirim :)

ilk mesaja eklemeyi unuttuğum bir şey var: mide bulantısı veya baş ağrısı gibi yan etkiler gösteriyor mu şarap? ayrıca içilecek bardağın nasıl olması gerektiği konusunda bir fikriniz var mı? bir de bu sonda saydıklarınızdan sadece tek biri dahi yeterli olur değil mi?

son olarak; ''Öncellikle yıllanmamış şaraplarda alkol yüzdesi %13-%15 üstü olanları tercih etmeye çalış %11, %12 alkol oranı olanlara hiç bulaşma, yıllanmış şarapda %12'de tercih edebilirsin.'' bunun sebebi nedir? yıllanmamışlarda alkol yüzdesi düşük olunca ne oluyor ki?

• radar_ kullanıcısına yanıt
    İstanblue olmasın. Finlandia ya da Absolut olabilir.

Tekila da tercihim Olmeca.
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    bunlar yine dışarıdan(tekellerden vs.) temin edilebilir değil mi?

bir de tekila sadece shot bardağıyla mı içilir var mı öyle bir şey?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çay tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    MANGAL TAVSİYESİ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: radar_

quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

Şarap içmek bir kültürdür, diğer alkollü içeceklerden daha farklı olarak üretimde kullanılan üzümünden tut, fermantasyonu, dinlendirme süresine vs. göre bir çok etken şarabın lezzetini ve sarhoşluk hissini değiştirmektedir. Tanım kısmını fazla uzatmadan kısaca bahsetmek gerekirse öncellikle kaç paraya birşey aradığın önemli yüksek ihtimal ucuz ve orta yollu birşey aradığını farz ederek yazıyorum.

fiyat çıtasını daha yüksek tutabilirim hocam zaten çok sık içmiyorum. o nedenle daha yüksek fiyat düzeyinde öneriniz varsa onları da alabilirim :)

ilk mesaja eklemeyi unuttuğum bir şey var: mide bulantısı veya baş ağrısı gibi yan etkiler gösteriyor mu şarap? ayrıca içilecek bardağın nasıl olması gerektiği konusunda bir fikriniz var mı? bir de bu sonda saydıklarınızdan sadece tek biri dahi yeterli olur değil mi?

son olarak; ''Öncellikle yıllanmamış şaraplarda alkol yüzdesi %13-%15 üstü olanları tercih etmeye çalış %11, %12 alkol oranı olanlara hiç bulaşma, yıllanmış şarapda %12'de tercih edebilirsin.'' bunun sebebi nedir? yıllanmamışlarda alkol yüzdesi düşük olunca ne oluyor ki?

Valla hocam sen yüksek tutabilirsinde ben bu zamana kadar pek yüksek tutup deneme şansım olmadı o yüzden bu konuda önerim olamayacak. Ama Sevilen IV yada DLC almanı öneririm orta fiyata.

Yan etkilerine gelirsek biraz tecrübe, birazda bünyene bağlı birşey. Önerim şarabın üstüne başka alkol almaman eğer istiyorsan bira'dan farklı alkol almaman, gece bol su içip yatman ve mutlaka yanında bir su bulundurup uyuman.

Ucuz ve %12-%11 alkol oranı arasında gezinen şaraplar malum köpek öldürenler oluyor, kafa olmadan mideni boşu boşuna doldurmak istemessin heralde o yüzden dedim.

İçilecek bardak herhangi bir şarap bardağı olabilir dikkat etmen gereken husus şarabı içmeden bardağını detarjan ile değil su ile yıkaman.

Usulü shottırda bardağın pek önemi yok.

Tekila bardağı yoksa türk kahvesi için kullanılan fincanlarda olabilir.

Mühim olan shot atmak.Tekellerden temin edebilirsiniz.Migros'ta da var dediklerim.

Zaten şu var.İçki kültürünüz yoksa benim gibi kafa ve eğlence için içiyorsanız marka çokta fark etmiyor.Sadece içim farkı oluyor.

Ben içim olarak Olmeca'yı tekila da, votka da ise Finlandia ve Absolut seviyorum.Size de o nedenle önerdim.
  • hissetme kullanıcısına yanıt
    anladım hocam eyvallah sağolasın :) mideyi boşu boşuna doldurmayı kesinlikle istemem

@Automobilista anladım hocam teşekkürler
  • quote:

anladım hocam eyvallah sağolasın :) mideyi boşu boşuna doldurmayı kesinlikle istemem

@Automobilista anladım hocam teşekkürler

Adam anlayışlı beyler.
  • kesinlikle sevilen ALTINTEPE her akşam yemeğinde 1 kadeh içerim,fiyatı da uygun 16 tl,sakın köpeköldüren sanma 20-30 bandındakilerden iyidir

• Vincent Karadut ya da Kavun lezzetli,içmesi kolay.Alkol oranı biraz düşük sanırım.Fiyat 23tl

• Tekila tercihi omecle olan adamla konusmayin beyler

• Vincent vişne şarabı al bence yok öyle bir lezzet
  • citra kullanıcısına yanıt
    senin tercihin nedir hocam?

• bir de yanında neyle iyi gider? etle falan denediniz mi? ya da daha basit şeylerle nasıldır? ayrıca çok övülen fransız şaraplarını falan denediyseniz nasıl buldunuz?

• quote:

senin tercihin nedir hocam?

Şarap Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citra -- 15 Mart 2015; 13:49:24 >

• quote:

bir de yanında neyle iyi gider? etle falan denediniz mi? ya da daha basit şeylerle nasıldır? ayrıca çok övülen fransız şaraplarını falan denediyseniz nasıl buldunuz?

peynirle güzel olur,bordo şarabı içtim bi artısı yok ama bu 1.kalite şaraplar bizim ülkede üretilmiyor onları bilmiyorum öğrenciyim sonuçta,bütçe belli

Etle falan deneyip de zebil etme eti.Şu yeni çıkan peynirli craxlar var çubuk değil de yassı.Enfes oluyo onunla.Yanına tuzlu veya beyaz leblebi bir de.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.