Şimdi Ara

şarap yapımı konusunda tecrübeli arkadaşlara 1 sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde şarap yapmıştım (ilk denemem) yaklaşık 6 aydır, şişede uygun ortamda bekliyor. yanlız şüphelendiğim tek bir nokta var. şarabı 0.5 litrelik su şişesinde saklıyorum vede şarap şişeyi yarıya kadar dolduruyor, üstünde ise hava boşluğu var, kapak kapalı tabiki. normalde şarap şişelenirken SO2 felan kullanılıyor. şimdi benim şarabın üstünde hava bunu bozmuşmudur ? tadına baktım, gayet iyiydi :D hala zehirlenmedim :P hehe bilseydim şişeyi önceden sıkardım üstünde hava boşluğu kalmayacak şekilde. şimdi bu şarap bozulmuşmudur ? böyle birşey varmıdır ?

• öncelikle bize bu soruyu sorduğun için teşekkürler.amcalarım ve babamla birlikte her yıl yaklaşık bi 5o lt şarap yaparız. ekşikara üzümünden sezon sonu sandıklarla alıp leğende temiz bir çizmeyle iyice ezeriz.ortaya çıkan suyu ince bir tülbentte süzeriz.posalı kısım ve tülbentten geçmiyen kısmı sirkelik olarak ayrıca bidonlara dökeriz.önemli olan şarap yapacağın üzüm suyuna normal su yada yabancı bir sıvının karışmaması.sonra bu şaraplık üzüm suyunuda cam kavanozlara doldururuz.(5lt lik). eğer istersen cam kavanozun kapağıın iç kızmına mayalanmış hmur sürebilirsin böylece daha hızlı mayalanır.aradan 6 ay ila 1 yıl geçtikten sonra tüketime hazır oluyor.hava sorun teşkil etmez.
  • bi şarabın değerli, olması için ne kadar süre geçmelidir?
  • üzüme yapılan yere yapana saklama koşulna göre değişir.ama içimlik bi şarap en az 1 yıl beklemeli
  • bende 20 yıllık şarap var
  • https://telegram.me/sarapseverler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllanmış şarap gibiyim kızın deyimine göre soruları alıyım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O ne la
    Şarap içilir mi
    İçkinin hası rakıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.