Şimdi Ara

Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geldi! İlk kez DH duyurmuştu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
8.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belli bir oranın altına düşünce motor çalışıp hem aracı ilerletiyor hem de motoru şarj ediyor. yani 130 üstünde araç çok yakıyor hem şarj hem de ilerleme çabasından. Performansı da düşüyormuş. Yani araç 110 ile sabit giden, şehir içinde az yakayım aracım da büyük olsun isteyen kişiler için. Çok bir performans beklenirse üzer.

• BYD'nin modelinde en az 600 bin lira düşüş olması lazım.
    Hele bundan bir de %40 ithalat ücreti alınıyorsa fabrika kurulduğunda bu aracın güncel değerlerle 1,2 milyon lira civarına düşmesi lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    toyotaya da yapmışlardı sakaryadaki fabrika kurulunca hibritlerden 1.8 ötvsi değil 1.6ötvsi alınıyor.

Bence doğru olanı yapıyorlar şirket kurulması uzun vadede ülkeue daha faxla fayda sağlar.

• Safkan elektrikliler yerine Şarj edilebilir Hibrit otomobiller kullanıma daha uygun geliyor bana.

Tabi daha geliştirilmesi gereken çok özelliği var.

TOGG illede sadece elektrikli otomobil üreteceğim inadından vazgeçip, Türkiye şartlarına daha uygun Hibrit otomobilde çıkarsa keşke.

• Yurt dışında 30k olan cihaz için 1,7m çok fazla. Ederi 1.2m. Ona verilecek para ile Tesla’nın Avrupa’da 45k Euro ya sattığı Model Y daha mantıklı. Üstelik hibritlerdeki mekanik sıkıntılar da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bömes -- 26 Temmuz 2024; 10:32:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WmLord kullanıcısına yanıt
    BYD SEAL U ötv %30 a mı düşecek ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seal U modelinin teknik verileri çok iyi görünüyor.

• Ne diyelim, bu halde BYD yılın ve önümüzdeki yılların en çok satan markası olacak. BYD Seal U güzel araç ama... Bahsedilen araç için güncellenen fiyat ne olacak acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 26 Temmuz 2024; 10:44:16 >
  • oricin kullanıcısına yanıt
    Seal u %30 a düşerse ÖTV fiyatı ciddi düşer

• canlee89 kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda araç değiştirecek ve alacaklar için oldukça Seal önemli bir aday... Ben de bu yüzden fiyatın açıklanmasını bekliyorum...

Evet "SEAL U DM-i" bu araçta ÖTV %30'a düşecek.

seul zaten bugün itibari ile %30 oldu

• fabrika açma karşılığında ötv indirimi yapmışlar. bu nasıl strajik bir çıkar inanılmaz...

Evet ben de almayı düşünüyorum fiyat 1.6~1.7 olursa

• alphi3458 kullanıcısına yanıt
    1.5 a düşer bence

Yürürlüğe girdi ozaman düştü bile :) yeni fiyat ne olur tahmini ? 1.5 falan olursa alabilirim

• alphi3458 kullanıcısına yanıt
    Bir adet elektrikli bir adet benzinli araca sahibiz. Ya ikisi de elektrikli olacak ya da birisi bu şartlarla gelirse, Hibrit olacak.

Hesaplamalar; en yüksek 1.6 milyon olacağı yönünde.

• Plug in de max 100 km elektrikle gitmek için gereken şarj süresi nedir? Mesela istanbuldan çıktın fethiyeye gidiyorsun, bu 100 km menzil belli bir hıza kadar elektrikle mi gidiyor yoksa 140 ile giderken benzinli motora güç desteği mi veriyor? Eğer benzinli motor bataryayı şarj etmiyorsa yolda durup yeniden bataryayı doldurmak ne kadar sürüyor? Bu detaylar bence bu aracı alıp almamakta etken başlıklar. 1.9 tonluk aracı 1.5 atmosferik 92 hp ile batarya boşken sürmek eziyete dönebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thekinger T kullanıcısına yanıt

60-80km hızla Full elektrik ile ilerliyor diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphi3458 -- 26 Temmuz 2024; 11:32:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.