Bildirim
Şarjım çok çabuk bitiyor!!
Camper Erkek Mw adana K100935-003 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DCCYH6B3
11 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
benimki elektirkten kestikten sonra 5 dk sürüyor sanırım bataryanın yanlış kullanımından -
Dert etme zaten şarjı çok giden laptop yoktur tabi bu birazdan o an ne kullandığına bağlı örneğin oyun vs. gibi şeylerde kullanırsan daha çabuk biter işlemci ,ekran kartı gibi öğeleri kullanan işlemlerler şarjı daha çabuk bitirir -
Sürekli fişteyken kullandığın için pil ölmüştür. -
abi 10-15 dakkaya şarj mı biter ya. genellikle şarjta takılı duruyordu. kuzenim öyle kullanmayın dese de pek dikkat etmiyorduk :S şimdi bataryayı mı değiştirmem gerek ? yoksa bataryay bir işlem uygulanabiliyor mu ? yada garantiye versem ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Tech. Türk
Sürekli fişteyken kullandığın için pil ölmüştür.
Cidden alakası var mı bunla?
Bir de babamda da 14.1inç HP Laptop var. Şarjı 1 saat dayanmıyor Rezalet HP'ler -
Arkadaşlar.. Bende de var aynı sorun..
Toshiba A200 laptobum. 1-2 hafta evvel, ilk günkü gibi uzun süren şarjı, son 2-3 gündür yarım saate kalmadan bitiyor(%100 dolu olduğunda,prizden çıkarınca..)
Alalı 2 yıl olmasına rağmen,hiç böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım bu haftaya kadar.. -
hp geneli sorunlu zaten -
Adaptör takılı iken,pil laptopda takılı ise ömrü yarı yarıya azalır.
Pili çıkarıp öyle kullanın derim ben. -
quote:
Orijinalden alıntı: :::KR@L:::
Adaptör takılı iken,pil laptopda takılı ise ömrü yarı yarıya azalır.
Pili çıkarıp öyle kullanın derim ben.
doğru. Pil ne kadar sıcakta kalırsa ömrü azalır.
Benim laptopun pilide öldü. 3 sene oluyor zaten max. 10 dakikada dayanıyor.
Senin laptop unda pili ölmüş. Yenisiyle değiştirmen gerek. -
Pili çıkartıp kullanında elektrik dalgalanmalarında anakartınız pert olsun.
Bunlar saçma şeyler.
Li-On piller kullanılmakta ve bunlar bu tür şeylerden fazla etkilenmemekte.
Fakat telefon bataryasında olduğu gibi bir müddet ömürleri var.Sonrasında bu tip sorunlar vermekte.
Ayrıca prizden çekilince ne tür programlar kullanıldığı yada power management gibi seçeneklerde önemli. -
Ya şuna bi açıklık getirin prizdeyken şarjı takılı olsun mu olmasın mı -
Bende 2 senedir dandik bir acer kullanıyorum sürekli şarja takılı ve 2-3 ayda bir kapatırım bilgisayarı..Ama hala en az 1 saat 30 dakika dayanıyor emektarım -
Olayı hp diye genelleyenler ya da şarjda pil takılı kullanım yüzünden oluyor diyenler... arkadaşlar sıkmayın sallamayın biraz araştırın okuyun sonra fikir belirtin ya da susunda hem millet yanılmasın hemde bilmediğinizi salladığınız belli olmasın.
Li-ion piller üretildikleri andan itibaren yani fabrikadan çıktığı andan itibaren ömürleri kısalmaya başlar.
Örneğin elinizdeki model dv-9000 serisinin ilk üretimlerinden olabilir ve stokta bekleme süresi mağazada rafta bekleme süresi bile pilinizin ömrü üzerinde etkili olabilir.
Ayrıca pilinizi bazı atmasyoncu kişilerin dediği gibi tamamen bitirip sıfırlama filan yaptıysanız bu büyük ölçüde pilin ömrünün kısalmasına hatta tamamen ölmesine neden olur. Li-ion piller hiç bir zaman tam boşalım yapılmamalıdır.
Eğer bilgisayar gerçekten 1 senelikse ve Hp ise hemen hp servisine gönderin. Pil değişim isteyin. Çünkü birçok markada laptop garanti süresi 2 yıl olmasına rağmen pil garanti süresi (ortalama şarj döngüsü ve kabul edilir li-ion batarya ömrü ortalaması) ile belirlenen 6 ayla 1,5 sene arası değişir.
Ama Hp modellerinde laptop üzerindeki tüm ekipman ve aksesuarlar dahil olarak 2 yıl garanti kapsamındadır. Bilgisayarın garanti koşullarını inceleyin göreceksiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 19 Kasım 2009; 1:40:15 >
-
bir kere mantıken düşünürseniz; eğer priz takılıyken pil varsa ve bu pile zarar veriyorsa, neden o pili devre dışı bırakan sistemi yapmasınlar? Bunu yapan mühendisler pil yokken nasıl elektriği prizden alıyorsa yine aynı şekilde alacak devreyi kurarlar ve böylece pil etkilenmez... -
benim bildiğim, pil dolduktan sonra laptop prize takılı olsada pillere akım gitmiyor sonuçta piller etkilenmiyor, pil doluyken ve pc prizdeyken pilin görevi yüksek voltajda falan makineyi koruması, pc prizdeyken pilin ömrünü uzatalım diye pili çıkarıp kullanırsanız bu sefer voltaj yüksekliğinde pc den olursunuz, böyle şöyle olmaz olmaz pili çıkardığınız ana denk gelir keşke yeni pil alsaydımda pc ye bişey olmasın dedirtir insana -
bilgisayarı ilk aldığın gün şarjda az süre tuttuysan öyle olabilir.bilgisayarı aldğınız gün 12saat boyunca şarjda tutmanız gerekiyor diye biliyorum.bende Hp Pavilion dv6000 vardı bataryası çok zor bitiyordu aldığım gün hiç açmamıştım direk takmıştım şarja.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X