Şimdi Ara

Vodafone şarjı çabuk bitiriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde Turkcell kullanıyorum, interneti kullanmak için vodafone aldım ama takar takmaz şarjı acayip yediğini farkettim. Normal GSM modunda bile (3G falan kapalı) çok farkediyor. Bulunduğum yer Gebze ama geçenlerde Bostancı'daydım ordada aynısıydı. Omnia 2 telefonumdaki GSM monitörden RSSI (Alıcı Sinyal Seviyesi Göstergesi) değerinin Turkcell için 91, Vodafone için 71 olduğunu gördüm. Bu değere bakarak Vodafone daha az sinyal yaydığı için telefonda sinyali almak için kastığını söyleyebilir miyiz? Sonuçta benim gibi şikayeti olanlar varsa bir çözüm sunabilirler mi?

• turkcell hattı telefonuma taktığımda 3g modunda gözüküyor, bağlantı kurulunca 3,5 g e yada bazı samsunglarda 3g+ a dönüyor....vodafone takılı iken ise bağlı olsun yada olmasın hep 3,5 g gösteriyor sinyal...bununla bir ilgisi olabilir mi
  • baz istasyonundan ne kadar uzaktaysanız, şebeke çekimi düştükçe telefonun sarfettiği güç artıyor.

bu karşılaştırmaya bakın:
    http://forum.donanimhaber.com/m_41691539/tm.htm
  • Teşekkürler fusem konuyu görmemiştim, incelemen benimkiyle örtüşüyor. Tamam baz istasyonundan uzaklık etkiliyebilir fakat Bostancı deniz otobüslerinin orda da az çekmiyordur heralde. Ordayken de farkettim şarjı. Benim turkcell kartım baya eski vodafone 128kb olması da etkili midir acaba?
  • vodafonun şarjı çabuk bitirdiği tarafımca denenmiştir.ankaranın göbeğindeyim;çankayada. turkcellde vodafon da ful çekiyor.aynı telde iki hattımı da 1 hafta test ettim.vodafon da 1 gün bile dayanmayan şarjım turkcellde 2-3 günü deviriyordu.
  • şebekenin yakınlık uzaklık farkı bataryayı etkiler doğrudur uzaktaki şebekeye ulaşmak daha çok enerji yer .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06sebo76

vodafonun şarjı çabuk bitirdiği tarafımca denenmiştir.ankaranın göbeğindeyim;çankayada. turkcellde vodafon da ful çekiyor.aynı telde iki hattımı da 1 hafta test ettim.vodafon da 1 gün bile dayanmayan şarjım turkcellde 2-3 günü deviriyordu.

Evet arkadaş ta dediğimden bahsediyor bu işte başka birşey var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben teli yeni almıştım.hattım vodafondu.şarjı çabuk bittiği için samsung servisine götürdüm.onlar bana vodafonun simkartından kaynaklı olduğunu söylediler.meğerse servis bu konuda bir çok şikayet alıyormuş.hattımı hemen türkcele taşıdım.şarjım anormal derecede arttı.vodafon da çalışan arkadaşım var o da bana sebebini bilemiyoruz ama vodafonun simkartları şarjı çabuk bitiriyor demişti
  • Yavaş yavaş soruma cevap alıyorum galiba. :)
  • Diğer konuda bahsettiğim arkadaş @thisrock işte...Onun söylemesi ile bende fark etmiştim olayı, zaten 10 ar gün arayla aldık vodafone hatları...tam anlamıyla deneme fırsatım olmadı çünkü telefon ile bilgisayara bağlayıp sadece internet kullandım...

EKLEME: Acaba olayın operatör frekansları ile ilgisi olabilir mi?...Benim bildiğim Vodafone hala 900mhz, Turkcell 1800mhz ve Avea 1900mhz de yayın yapıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 11 Ağustos 2010; 12:26:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora Kürkçü

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Diğer konuda bahsettiğim arkadaş @thisrock işte...Onun söylemesi ile bende fark etmiştim olayı, zaten 10 ar gün arayla aldık vodafone hatları...tam anlamıyla deneme fırsatım olmadı çünkü telefon ile bilgisayara bağlayıp sadece internet kullandım...

EKLEME: Acaba olayın operatör frekansları ile ilgisi olabilir mi?...Benim bildiğim Vodafone hala 900mhz, Turkcell 1800mhz ve Avea 1900mhz de yayın yapıyor...

Avea 1800 mhz, Turkcell 900 mhz, Vodafone 900 mhz yayın yapıyor

Teşekkürler, demek yanlış biliyormuşum...O halde bu nedenle değildir şarj olayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora Kürkçü

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Diğer konuda bahsettiğim arkadaş @thisrock işte...Onun söylemesi ile bende fark etmiştim olayı, zaten 10 ar gün arayla aldık vodafone hatları...tam anlamıyla deneme fırsatım olmadı çünkü telefon ile bilgisayara bağlayıp sadece internet kullandım...

Avea 1800 mhz, Turkcell 900 mhz, Vodafone 900 mhz yayın yapıyor

3 operatörün 3Gsi UMTS 2100
  • Vodafone bazının yanında bile oturdum.

Bişey değişmiyor..

Vodafone şarjı çok daha fazla yiyor , bu gerçek..
  • kesinlikle vodafone şarjı çabuk bitiriyor. o kadarki lg gm 735 cep telefonuyla vodafone 3g kullanamıyorum bile 4 saatte bütün şarjı bitiriyor
  • Omnia 2 Turkcell ile 4 gün gidiyor, Vodafone ile 2 gün ancak diye düşünüorum.
  • ben bu konuyla ilgili vodafonu arayıp durumu izah ettim.bu konuda başka şikayetler de aldıklarını konuyu araştırıp dönüş yapacaklarını söyledi dünyanın 1 numaralı gsm operatör yetkilisi. aradan 2 ay geçti ne arayan oldu ne soran.onlarda işin içinden çıkamadılar herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06sebo76
    ben bu konuyla ilgili vodafonu arayıp durumu izah ettim.bu konuda başka şikayetler de aldıklarını konuyu araştırıp dönüş yapacaklarını söyledi dünyanın 1 numaralı gsm operatör yetkilisi. aradan 2 ay geçti ne arayan oldu ne soran.onlarda işin içinden çıkamadılar herhalde.

Kütahyada iken bende çok şikayet etmiştim bundan 4-5 sene önce. Telsimde o zamanlar..

Adamlar bunun mümkün olmadığı konusunda o kadar eminlerki başka sorunuz varmı diyorlar sürekli :)

Bişey elde etmek mümkün değil.
  • Sırf internet için iyiki faturasız Vodafone almışım, Turkcell 100mb paketlerinde indirim yaparsa tekrar Turkcell'e dönücem.
  • hiç turkcell kullanmadığım için çok bir şey diyemiyorum.ama avea ile vodafone arasında hiç şarj farkına rasgelmedim.baz istasyonlarıyla alakalı bir durum olsa vodafone kapsama alanını bu kadar geliştirdiği bir zamanda buna bağla demek biraz garip olur.şaşırdım valla
  • Hareketli duvar kağıdı, bluetooth'un açık bırakılması gibi etkenleri de unutmamak gerek, ayrıca telefonun özelliklerinin fazla olması da etkiler.

Örneğin Nokia N93 + Turkcell, hiç kullanılmadan 24 saatte şarjı bitiyordu, Nokia bayiine başvurduğumda telefonun böyle bir sorunu olduğunu kabul etmişlerdi ve çözümü de yoktu.

Nokia 5800 + Turkcell, aynı, hiç bir farkı yok.

Ancak Vodafone kullanan arkadaşların yaşadığı deneyimini de dikkate almak gerekiyor, sinyalin yeterli düzeyde olmaması şarjı çabuk bitirir, benim aklıma bu geliyor, sinyalin iyi olduğu yerlerde de şarjın çabuk bitmesi ilginç, bu konu hakkında Vodafone'un mantıklı bir açıklama yapması gerekir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.