Şimdi Ara

D5100 Şarjı çok az gidiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonyadan bir arkadaşım vasıtası ile aldığım d5100'ün pili çok az gidiyor

sitelere bakınca 500-600 çekim falan gidiyor ama yalan, 100tane çeksin öpüp de başıma koyacağım

şarj ediyorum 25-30 çekim sonrası pil kırmızı oluyor, bazen açmayı denediğimde açmıyor bile, kendi kendine bitiyor pili sanki

sabaha kadar şarjda bıraksam da aynı

türk fişi değil ben ufak dönüştürücü aparat ile kullanıyorum onun etkisi olur mu ?

• Ben de dönüştürücü kullanıyorum.Resim+video karışık kullanıyorum,onun için tam net resim sayısı veremiyecegim fakat 100 den az olmadıgı da kesin.Resim çekerken vizörü kullanıyorum.Onun dışında makinayı özellikle şu sıralar baya da kurcalıyorum-renk -ton ayarlarını istedigim kalitede tuttumak için en optimum ayarları arıyorum.
  • eğer sürekli video çekmiyorsan pilin de sorun var demektir. 400+ fotoğrafı çok rahat çekiyorum çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran parlaklığı 0da ortada yani

bazen liveview modunu kullanıyorum videoyla işim yok

bunlar yüksek kapasiteli pilleri var mı onlardan alayım

geçen dışarı çıkacaktım eğlence vardı makinayı alayım dedim baktım açılmıyor bile bitmiş batarya

o kadar para veriyorsun ama pil yok, pehhhh

taktım şimdi buna ben
  • Piliniz kesinlikle sorunlu. Ben de D5100 kullaniyorum ve daha hic 400 cekimden once pilin bittigini hatirlamiyorum.

• Bende de d5100 var ve 400 den falan çektiğimi bilirim, video çekiyorsanız belki daha erken biter.
    Yedek batarya getirdim yurtdışından onuda yinede taşıyorum,
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

ekran parlaklığı 0da ortada yani

bazen liveview modunu kullanıyorum videoyla işim yok

bunlar yüksek kapasiteli pilleri var mı onlardan alayım

geçen dışarı çıkacaktım eğlence vardı makinayı alayım dedim baktım açılmıyor bile bitmiş batarya

o kadar para veriyorsun ama pil yok, pehhhh

taktım şimdi buna ben

peki makineyi açuk unutma gibi bir durum olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 kere açık unuttum onun haricinde yine öyle

bir de kırmızı gösterince takayım mı şarja yoksa tam bitmesini bekleyim mi

benimki bırak 400çekimi 400 saat bile dayanmıyor
  • quote:

1 kere açık unuttum onun haricinde yine öyle

@MIKROP DOGAN,
    Makinanızın bataryası 2 hücreli 7.V V' luk Li-Ion EN-EL14 tipi bataryadır.Aşağıda orjinal bataryanızın fotografı var.

Anlatımınıza göre bataryanızın bir hücresi ölü durumda. Ya bataryanız kullanılmış bir batarya ile değiştirilmiş olabilir satıcı tarafından yada bataryanız yukarıdaki fotograftan farklıdır. Orjinal bataryanın fiyatı 40 USA $ civarında. TR' de ise OEM Nikon bataryanın fiyatı 125 TL civarındadır.Birde şu anki batarya ya dikkatle bakın Şişme gibi bir anormallik te var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

1 kere açık unuttum onun haricinde yine öyle

@MIKROP DOGAN,
    Makinanızın bataryası 2 hücreli 7.V V' luk Li-Ion EN-EL14 tipi bataryadır.Aşağıda orjinal bataryanızın fotografı var.

Anlatımınıza göre bataryanızın bir hücresi ölü durumda. Ya bataryanız kullanılmış bir batarya ile değiştirilmiş olabilir satıcı tarafından yada bataryanız yukarıdaki fotograftan farklıdır. Orjinal bataryanın fiyatı 40 USA $ civarında. TR' de ise OEM Nikon bataryanın fiyatı 125 TL civarındadır.Birde şu anki batarya ya dikkatle bakın Şişme gibi bir anormallik te var mı?

hocam batarya aynısı, hiçbir şekilde deformasyon falan yok

en son kırmızıydı batarya, liveviewdan bakarken 3gün önce falan

bugün baktım bitmiş şarjı kendi kendine, açılmıyor

koydum bakalım şimdi dursun akşama kadar

sizde de oluyor mu böyle, birden pili bitmiş kapanmış falan ?

yeni batarya mı alsam battery grip mi, yoksa makina daha yeni anca mı kendine gelir gerçi 7şarj falan olmuştur

• quote:

............
    hocam batarya aynısı, hiçbir şekilde deformasyon falan yok

en son kırmızıydı batarya, liveviewdan bakarken 3gün önce falan

bugün baktım bitmiş şarjı kendi kendine, açılmıyor

koydum bakalım şimdi dursun akşama kadar

sizde de oluyor mu böyle, birden pili bitmiş kapanmış falan ?

yeni batarya mı alsam battery grip mi, yoksa makina daha yeni anca mı kendine gelir gerçi 7şarj falan olmuştur

@MIKROP DOGAN
    Benim Canon 40D ile birlikte Hongkong'tan getirttiğim yedek batarya' da açılmamış orginal ambalajlı OEM ürün olduğu halde malesef aynen sizde olduğu gibi bir hücresi ölü çıktı. Ancak bizim makinanın batarya içinde 2 adet yuvarlak ve standart piyasada bulunabilen Li-Ion hücre olduğu için değiştirdim ve halen kullanmaktayım. Sizinkiler ise dikdörtgen hücreli ve komple preslenmiş batarya olduğu için değiştirebilme şansınız yok.
    Malesef yenisini almak durumundasınız. Orjinali için:
    http://www.fotografium.com/urun/nikon-en-el14-batarya.aspx
    http://www.tripodfoto.com/nikon-en-el14-batarya-p7000-p7100-d3100-d3200-d5100-d5200-uyumlu.4009.p
    Bunların dışında GG de. ve Sahibinden.Com' da 85-100 TL arasında dışı aynı görünen ancak taklit olup olmadığını bilmediğim bir çok yer ve kişi satıyor. Verdiğim linkler benim OEM olduğundan emin olduğum birkaç yerden ikisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Haziran 2013; 19:18:33 >

• bakacağım artık hocam bir tane, ilerleyen günlerde

bir bu eksikti

bir de battery grip, tek pille yine aynı mı olur
    illa 2pil kullanırsak mı almaya değer, 10-20 fazla verip grip mi alsam

kafa allak bulluk oldu, anlamadığımız iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 2 Haziran 2013; 0:24:57 >
  • quote:

bakacağım artık hocam bir tane, ilerleyen günlerde

bir bu eksikti

bir de battery grip, tek pille yine aynı mı olur
    illa 2pil kullanırsak mı almaya değer, 10-20 fazla verip grip mi alsam

kafa allak bulluk oldu, anlamadığımız iş

@MIKROP DOGAN
    http://www.tripodfoto.com/phottix-bg-d5100-multi-function-battery-grip-d5100-uyumlu.4681.p
    Battery Grip dedinizmi mutlaka AA tip Ni-Mhd pillerin yanısıra kendi bataryasından 2 adetin paralel bağlantısıda olmalı. D5100 battery grip ise sadece orjinal bataryasından 2 adede kadar kullanıma elverişli. Orjinal Nikon Battery Grip ne kadardır bilemem ama en iyi muadillerden biri PHOTTIX' tir ve fiyatı
    125 TL 2 adet EN-EL14 fiyatıda ~160-230 TL arası ki bana pek mantıklı gelmedi. Yani dediğiniz gibi 10- 20 fazlasına mal olmuyor..Bence sağlam güvenilir bir yerden orjinal batarya alıp yola devam etmeniz. Keşke Ansmann üretiminde bu bataryada olsaydı, araştırdım ama yok malesef. Canon ve Nikonun bazı bataryaları var ve bence orjinallerinden de daha kaliteli bir muadil bataryadır.Benim 40D' de kullanıyorum ve orjinaline göre % 20 kadar uzun dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Haziran 2013; 14:05:25 >

• hocam yardım ve desteğiniz için çok teşekkür ederim
    grip olayı+bataryalar zaten epey aşacak ben de araştırdım biraz
    şarj edilir pil uğraşılmaz

en iyisi orjinal batarya alıp, yola devam etmek
    dün şarjdan çıkardım, hiç ellemeyeceğim bakalım yine bitecek mi kendi kendine

makinada kısa devre kaçak, yada şarj cihazında sıkıntı yoktur, değil mi?
    bataryadan başka olmasın da..
  • quote:

hocam yardım ve desteğiniz için çok teşekkür ederim
    grip olayı+bataryalar zaten epey aşacak ben de araştırdım biraz
    şarj edilir pil uğraşılmaz

en iyisi orjinal batarya alıp, yola devam etmek
    dün şarjdan çıkardım, hiç ellemeyeceğim bakalım yine bitecek mi kendi kendine

makinada kısa devre kaçak, yada şarj cihazında sıkıntı yoktur, değil mi?
    bataryadan başka olmasın da..

@MIKROP DOGAN
    Keşke sizin makinanın battery Gribi' de AA tip Piller ilede kullanılsaydı. Sizin batarya 1030 mA. 2 adet kullandığınızda 2060 mA beder. 7.4 V için 6 adet AA pil Kullanacaksınız Taş çatlasa en iyisi 60 TL+15 TL şarj aleti = 75 TL eder ve kapasitede 2060 mA değil 2700 mA yani ~ %32 daha fazla kullanım imkanı. Parasal olarakta 2 adet bataryaya hadi diyelim 220 TL vermek yerine 75 TL vereceksiniz neredeyse maddi olarak %300 fark. Bir de üstelik Varta Prf gibi kaliteli pil aldığınızda sizin org. bataryanıza göre neredeyse 2.5 misli ömür. Uğraşmaya değmez mi?
    Makinenızde olsası bir kaçak, pili bu kadar çok tüketmez. Şuna dikkat edin şarj süresi aslında en az 3-4 saat olmalı.Değil de 15 dk.-1 saat gibi ise o pil artık sizin için hizmet dışıdır demektir.

• http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-d5100-icin-battery-grip-kablosuz-kumanda-85183185

buradan bakınca AA pil ile kullanılabilir diyor
    o değil de bataryadan hiç şansım olmadı

bundan önce 4tane şarj edilebilir vartam vardı 2500lük, onlarda çok az gidiyordu
    sorun bende mi diyeceğim ama değil yüzlerce, binlerce çeksin değil derdim fakat bu kadar çabuk bitmeleri artık garibime geliyor

hadi diyelim o b.grip oldu, 6tane iyisinden pil aldım yine erken biterse
    baktım da 6lı şarj cihazı yok, en az 20saat onlar duracak, onları bekle sonra diğer 2yi tak

yazması eziyet zaten hiç pratik değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 2 Haziran 2013; 15:50:52 >

• quote:

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-d5100-icin-battery-grip-kablosuz-kumanda-85183185

buradan bakınca AA pil ile kullanılabilir diyor
    o değil de bataryadan hiç şansım olmadı

bundan önce 4tane şarj edilebilir vartam vardı 2500lük, onlarda çok az gidiyordu
    sorun bende mi diyeceğim ama değil yüzlerce, binlerce çeksin değil derdim fakat bu kadar çabuk bitmeleri artık garibime geliyor

hadi diyelim o b.grip oldu, 6tane iyisinden pil aldım yine erken biterse
    baktım da 6lı şarj cihazı yok, en az 20saat onlar duracak, onları bekle sonra diğer 2yi tak

yazması eziyet zaten hiç pratik değil

@MIKROP DOGAN,

NİKON D5100 için BATTERY GRIP Markası "Orange". Zaten olması gerekende bu. Yeterki makinanızın pil yuvasına girerken sorun olmasın ve kilitlenebilsin. İster markası Varta olsun yada en kaliteli Ni-Mhd. bu pilleri şarjsiz bırakmayacaksınız. Eğer makinanızı uzun süre kullanmayacaksanız Battery grip olsun yada makina içindeki Li-Ion batarya olsun içinde pil yada batarya bırakmayacaksınız. AA veya AAA tip olsun Ni-Mhd pilleri en az 2 ayda bir şarj edeceksiniz. Büyük bir ihtimalle pillerinizi uzun süre şarj etmeden bıraktınız. Üstelik Varta şu an TR' de satılan en kalite pil markalarından biri. Bende şu an 10 takım 2007 de alınmış 2500 mA Varta POWER serisi piller var hala ilk günlerindeki gibi verimleri %95 civarında.Bu tip piller kendi kendine kolayca boşalır ve her bir pilin voltajı 0.9 V. altına indimi kalıcı kimyasal değişiklikler başlar ve bu değer 0.7 V tan da aşağıya indimi pilin verimide düşmeye başlar.Bu durum tüm Varta dahil Ni-Mhd piller için geçerlidir. Şimdi 1600-2100-2400 mA lik Yeni nesil Alkalin pil özellikli Ni-Mhd piller var ve kapasitesine bağlı olarak 6 ay - 3 yıl boyunca bir kere şarj edildimi kullanılmasalar bile enejisinin %80-85' ini üstünde tutabiliyor. Sizin Varta 2500 mA büyük ihtimal POWER serisi pillerinize göre ömrü en 3-4 misli de fazla. Ayrıca benim bu forumda açtığım ve 2006 dan bu yana aktif olan "Şarjlı piller hk. her şey" isimli topiğin 1. veya 65. sayfa ilk mesajlarıma bir göz atmanızı da öneririm. Her türlü pil çeşidi ile ilgili inceleme test ve şarj cihazları incelemelerim var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_1/tm.htm

• 2 ay şarjsız bırakmak mı ?

hocam ben pilleri 2 günde olmadı hafta bir şarja takıyordum 25-26 saat

ama verimlilik 0, 2007 pili ve verimlilik falan duyunca aklıma geliyor acaba ben mi sorunluyum yoksa gerçekten şansız mıyım
    açtığınız topiği önceden de görmüştüm epey faydalı bilgiler var, emeğinze sağlık deme fırsatı bulmuşken söyleyim

o linkteki grip'i alsam benim pili taksam yine aynısı olur değil mi ?
    o sadece bir aparat, bir yükseltici değil
  • quote:

2 ay şarjsız bırakmak mı ?

hocam ben pilleri 2 günde olmadı hafta bir şarja takıyordum 25-26 saat

ama verimlilik 0, 2007 pili ve verimlilik falan duyunca aklıma geliyor acaba ben mi sorunluyum yoksa gerçekten şansız mıyım
    açtığınız topiği önceden de görmüştüm epey faydalı bilgiler var, emeğinze sağlık deme fırsatı bulmuşken söyleyim

o linkteki grip'i alsam benim pili taksam yine aynısı olur değil mi ?
    o sadece bir aparat, bir yükseltici değil

@MIKROP DOGAN,
    Galiba sorun şarj cihazınızda :25-26 saat şarj? Normal şartlarda tam otomatik bir şarj cihazı Ataba AT-508 veya 908 ki bende 10 adet var ve bendeki vartaları ve diğer markaları 6-8 saat arasında şarjı bitirir. Bana ne marka model şarj cihazı kullanıyorsunuz yazarsanız memnun olurum.

• şarj cihazı vartanın kendi 4lü sarı şarj edicisi

arkasında yazıyordu o kadar saatte tam dolar diye

12 saatte 15 saatte kaç mah dolar gibisinden bir tablo vardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.