Şimdi Ara

Şarjlı matkap a lion pil taktım çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 14.4 bosch şarjlı matkap a 4 adet lion 11865 pil taktım. 4s hem balanslı 30 amper bms hemde standart 30 amper bms de denedim . Fakat çalışmıyor. Ayrıca balanslı bms de voltaj matkabı takınca 11.530 v. Ta düşüyor. Pilleri ölçtüm hepsi özdeş. Girişte 14.760 v. Veriyor. Bms çıkışında aynı ama matkap a takınca çalışmıyor ve voltaj 11.530 e düşüyor neden bilen var mı

Yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yük olmadan matkapta voltaj düşüyorsa kısa devre vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matkap nikel pilde çalışıyordu. Matkapla kısa devre yok kimi arkadaş direnç fazla geliyor + çıkışa 5 wat 33 ohm direnç tak diyor ama mantıklı gelmedi. Başka neden olabilir

• Bms yi değiştirdim. Yine sonuç aynı

• dfk24'ün de dediği gibi eğer yük olmadan yani matkabın tetiğine basmadan voltaj düşüyorsa bir yerlerde kısa devre vardır.

İkinci olarak ne tip bir pil kullanıyorsunuz? Çıkma pil kullanıyorsanız bundan dolayı da sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bazı BMS devreleri koruma aktik olarak geliyor. Pilleri bağlayıp şaj ettikten sonra BMS'den çıkış alabiliyorsunuz. Çıkışa dirençten ziyade kondansatör takmak faydalı. Siz tetiği bıraktıktan sonra motor dönmeye devam ediyorken üreteç gibi davranıp bazen BMS'i bozabiliyor. Kondansatör bunun için öneriliyor. Ben kendi 14.4V'luk Black&Decker'ın dönüşümünü yaparken kullanmadım ve de sıkıntı çıkarmadı bugüne kadar. BMS olarak balanslı kullandım ve pil olarak da sıfır Sony VTC6 kullandım.

• 4SBms kartı ve yaptığınız baglantıların resmini ekler misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 11 Ekim 2021; 23:42:3 >
  • aeronics kullanıcısına yanıt

Piller laptoptan çıkma ama her biri 3.7v veriyor. Bsm çıkışında da aynı voltajı alıyorum. Ancak matkap a takip tetiğe bastığımda çalışmıyor ve voltaj düşüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-Bms'yi farklı bir yük ile denemek

2-matkap motoru ve tetiğini farklı pille veya adaptörle denemek

Hata tespiti için bunları yapabilirsiniz.

Fırçalı motorlar anlık yüksek akım çekiyorlar belki de tek sorun budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllkntrc -- 12 Ekim 2021; 15:54:33 >
  • Çıkma pilleriniz büyük ihtimalle matkap yükünü kaldıramayacak düzeyde verimini kaybetmiş, tetiğe bastığınızda hücrelerden biri veya birkaçı koruma voltajının altına düşüyor olabilir, bu durumda bms çıkışı keser.

Denemek için matkap beslenmesini bms den değil de doğrudan seri pil çıkışından alın, zayıf da olsa çalışırsa sebep ölü pillerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 12 Ekim 2021; 16:30:20 >
  • hllkntrc kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim deneyeceğim

• Ayhan a A kullanıcısına yanıt

mustyyyyy'nin dediklerini yaparken pil paketinin iki kutup arasına bir de kondansatör koyun. Anlık olarak çekilen yüksek akımdan dolayı piller çöküyorsa nispeten kurtarabilir.

Ya da şunu da deneyebilirsiniz. Pilleri tam olarak şarj edip 2 hafta kadar ellemeyin. Mümkünse BMS'de bağlı olmasınlar bu süre zarfında. İki hafta sonrasında eğer voltajlarında düşme varsa pillerde sıkıntı var demektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.