Şimdi Ara

Şarjlı Piller Patlar mı? Beceren var mı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hangi durumlarda patlar bunlar, kalitesine göre değişir mi yoksa kimyası pozulunca bildiğini mi okur.
    şarj cihazı etkili olur mu, şehir voltajındaki değişmeler, vs...
    nelere dikkat etmek gerekir acaba

• aşırı doldurunca patlar esas etken şarz cihazıdır kaliteli cihazlar pil dolduğunda akımı keser..
  • ŞARJLI PİL PATLAR , ÖYLE BİR PATLAR Kİ,,!!
    gemide zabit olarak gorev yapıyordum,,
    7 yıl once pakistan karaci limanındandan şarjlı pil aldım(muhtemelen çin malı kotu kaliteydi)gemim endonezyanın
    samarinda limanında demirde iken, pillerimi biraz yüksek amperle şarj edip ,walkmen dinlemek
    için unuttum, piller ısındığı zaman oldu fakat -şarj olan pilde hafif ılık bir sıcaklık normaldir, elime aldıgım zaman ateş gibiydi, elimde patladı booom! 32 adet dikiş sol baş parmağıma,şekilsiz dikiş atıldı ayrıca, sağ göğsüm meme yanı sag tarafta 12 dikiş atıldı,
    fakat pilden göğsüme giren parça dikey olduğu için,diken doktorlar fark edemediler, daha sonra oradaki iç yara sandığım şey çelik parça içimde unutulduğunu farkettim, kartal ssk da 2.kez kestirip içimdeki metal parçayı da aldırdım,,kist oluşturmaya başlamıştı, tetanoz iğnesi olduğum için zarar gormedim,,, arkadaşlar metal kaplı gemi kamarasındaki patlamayı geminin baş tarafından dahi duyduklarını iddia ettilerdi (gemi boyu 195 metreydi), pilin patlama sesinden sonra ayrıca 5-10 dakikalık şok bir sagırlık _sessizlik, kulak çınlaması da hissettim,
    sıcak kan, acil botla hastaneye kaldırıldım,,
    DİKKATLİ OLUN ŞARJLI PİLLERİ FAZLA AMPERE TUTMAYIN, YANİ 1200 MA LİK ŞARJORÜ, 500 MA LIK PILDE FAZLA ŞARJ ETMEYİN, quick şarjdan kacının, normal şarj akımı %10 dur
    yani 500 ma lar = 50 ma le şarj edilir= quick şarjla 200ma verilir fakat 5 saatten fazla tutmayın
    teknikten bu kadar çaktığım halde BEN PATLATTIM, sigarayı yasaklayan doktorlar da sigara içer, onun gibi birşey,

• artı ve eksi kutupları kısadevre edersen ateş gibi oluyor pil ,, biraz daha bekletsen patlar gibi geliyo.
  • Sen pil diye dinamit mi takmışsın cihaza ne bunlar yaw?Yaşıyor musun şu an?
  • orkun kardeş valla büyük geçmiş olsun neymiş o öyle yaa???

bu arada ben de orta okuldayken küçük düğme pil patlatmıştım. saat pili idi. 12 voltluk sega adaptörüyle pillere akım veriyodum, ısınıyodu, kısa süreli etkili oluyodu, pil bi süre daha çalışmaya devam ediyodu yani. dur biraz daha akım veriyim diye diye en sonunda pili patlattım. masa üzerinde yapıyodum bu işi, pil patladı ve odada pilin hiçbir parçasını bulamadım bir daha. nereye gittiler anlamadım. bu arada piller şarjlı pil de değildi hep böyle manyak işlerle uğraşıyodum işte. ama tavsiye ederim patladığı andaki duygu çok deli oluyor. offf

bu olaydan sonra aklım başıma geldi mi? hayııır. ben şarj olmayan pilleri şarj etmeye devam ettim, bunu duracell kalem pillerde de denedim, bi keresinde de duracell aktı, hemen şarj aletinden çıkardım pili. kalem pilleri evdeki Ni-cd pil şarj cihazında ediyodum

• patlar biz şarjlı saat pillerini torpil gibi patlatıyorduk eskiden.ama nasıl yapıyorduk unuttum büyük ihtimalle kısadevre yaptırıyorduk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orkun kardeşim Allah korumuş yaşıyorsun şükürler olsun çok geçmiş olsun.Valla ben bilmiyorum arkadaşlar yalnız bendeki cihaz yanılmıyorsam kesiyor elektriği.2saatin sonunda.C.F.L. var...
  • Bir kaç sene önce, samsunda mı nerde. Bir kişinin kulağında cep telefonu patlamıştı hatırlarmısınız. Cep telefonunun pili de şarjlı. Dandik pil almayın. Piyasada sürüyle dandik pil var. Allah korusun insana da zarar verebilir bu patlamalar.
  • Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm
  • Şarjlı ya da şarjsız, her türlü pil patlayabilir. Kalitesiz pil normal kullanım da bile patlayabilir. Kalitesiz/arızalı şarj cihazı ise her kalitede pili bozma/patlatma gücüne sahiptir.

Pilin patlamasına, kullanım ya da şarj sırasında pilden geçen akım nedeniyle ortaya çıkan ısının beslediği kimyasal tepkimelerin sonucunda oluşan gaz sıkışması neden olur. Kalitesiz pillerin bu azami akım sınırı düşük olduğu için normal kullanımda/şarjda bile patlayabilirler ya da akıtabilirler. Sorunlu bir şarj cihazı da pili yüksek akımla besleyip pilin arızalanmasına neden olur. Pilden ne kadar yüksek akım geçirirsek (kullanım ya da şarj sırasında) pil o kadar çok ısınır ve ömrü kısalır. Pili kısa devre yaptığınızda, pilden maksimum akım geçer ve eğer pil doluysa büyük bir ihtimalle patlar.

Ayrıca kaliteli piller tasarımlarında gaz basıncı dengeleyebilecek ve olası bir patlamayı önleyecek özelliklere sahip oldukları için daha güvenlidirler. Pil üretmek için sadece kimya ve malzeme bilgisi yeterlidir fakat güvenlik ve dayanıklılık mühendislik ister.

G.P, Varta, Sanyo, Kodak, Sony gibi tanınmış markaları kullanmanız hem maliyet/performans hem de sizin ve cihazınızın güvenliği açısından en mantıklısıdır. C.P.L, Minton... gibi markalardan ve isimsiz pillerden ise hem üzerlerinde yazılı olan değerlerin altında kapasitelere sahip oldukları için hem de güvensiz/kısa ömürlü oldukları için kaçınılmalıdır.

OrkunOrkun büyük geçmiş olsun, benzer olaylar hepimizin başına gelebilir, ne de olsa ortada 15 gün giden Çelik(!) Batarya"lar, 16 tanesi 1 milyona kalem piller, 2 milyona şarj cihazları satanlar ve onlara müdahele etmeyen kurumlar var.

Hep dikkatten kaçan bir diğer konu ise pillerin yeniden değerlendirilmesi. Mümkünse bitmiş/bozuk pilleri ve bataryaları çöpe atmayalım. Ağzı açık (hava alabilen) plastik (yoğurt kabı gibi) bir kapta biriktirip, pil dönüşüm kutularına atın. Bir pil verebildiği enerjinin 150 katı enerji harcanarak üretiliyor ve içerdiği zehirli maddeler (özellikle Kadmiyum ve eski pillerde kullanılan civa) çöplüklere gittiğinde toprağı-suyu-havayı temizlenemeyecek şekilde kirletiyor.
    Hem ekonomiye hem de çevreye zarar vermemek için dikkat edebileceğimiz basit şeylerden biri de bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charpan -- 29 Kasım 2004, 15:32:49 >

• pilleri resmen bomba yaptınız.bomba olsalardı 1000 tanesini bi yere koyıp herşeyi havaya uçururlardı.ama böyle bişey yok.aşırı akımda fazla ısınmadan patlayabilirler tabikide.ama bunu becerebilmek için baya bi ugraşmak lazım.
  • Ben günlerce şarjda bıraktım ama bi türlü patlamadı
  • hertürlü pil patlar aslında herkesin birtane yanında bir bombasıvar yani cep tel aşırı ısınma ve şarjdan dolayı bütün piller patlar aman dikkat
  • Pil yeterince ısınmadığı sürece patlamaz. Düşük akımla (50~200 mA/saat) pili şarj eden bir cihazda pili 1 ay takılı bıraksanız büyük ihtimalle patlamaz belki sızıntı yapar. Kesin olan tek şey pilin ömrünün kısalacağıdır. Yüksek akımla şarj eden cihazların büyük çoğunluğunda pil dolunca sarjı kesme özelliği vardır. Ayrıca kaliteli sarj cihazları pilin sıcaklığını, voltajını, doğru takılıp takılmadığını kontrol eden bir mikroişlemci içerirler.

Kolay temin edilen malzemelerle ya da LPG vb. ile bomba yapmak, 1000 pil ile yapmaktan daha kolay, etkili, pratik ve ucuz olmasa, Dracul'un dediği doğru olabilirdi. Dolu pili sadece kısa devre yaparak patlatabilirsin ve bu çok sık karşılaşılan bir durum. Mesela pillerin bulunduğu yere su girmesi, pilleri takar çıkarırken yapılabilecek bir hata ya da cihazın arızalanması kısa devreye sebep olabilir. Ayrıca pil her zaman bomba gibi patlayacak diye bir kural da yok, hafif bir sızıntı da pilin kullanılamaz hale geldiğini gösterir ve bu durum pilin patlama eşiğine yaklaştığını fakat sızıntı ile iç basıncı dengelediğini gösterir.

Bence dikkat etmemiz gereken en önemli konu kalitesiz pil ve sarj cihazı kullanmamak. Pilli cihazların düşük voltajlı da olsa elektrikle çalıştığını unutmamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charpan -- 3 Aralık 2004, 1:47:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.