Kardeşimin ip5'inin şarj kablosu kopmuştu gittigidiyor'dan bir kablo aldım ama birkaç gün geçti "bu aksesuar orijinal değil" uyarısı verip şarj etmiyor.
Apple'a baktım 50 lira burada sordum 85 lira. Apple'dan sipariş etsem bikaç günde gelir ve telefon acil lazım.
Geçici olarak bu uyarıyı geçip teli şarj etmenin yolu var mı?
cabriolet1981
kullanıcısına yanıt
Bildiğim kadarıyla o kablolar telefona zarar veriyor. Ama jailbreakte sanki bu uyarıyı aşmak için bir tweak vardı diye hatırlıyorum.
Telefonda jb de yok. Neyse alıcaz artık. Teşekkürler.
Takıp çıkarınca hata vermemesi lazım
Malesef. Defalarca denedim. Yarım takıyorum, tam takıyorum, çıkarıp bi daha takıyorum falan ama bikaç saniye şarj edip hemen uyarı veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Malesef. Defalarca denedim. Yarım takıyorum, tam takıyorum, çıkarıp bi daha takıyorum falan ama bikaç saniye şarj edip hemen uyarı veriyor.
JB olsa tweak ile yapabilirdiniz.
cabriolet1981
kullanıcısına yanıt
ios 7 cakam iphone 5 usb kablo sarj etme engelledi ama sizin aldıgınız içinde chip yok ve srj etmiyor ama bende sarj ediyor...
Valla geçici olarak kimisi şarja taktıktan sonra telefonu kapatınca şarj ediyor diyordu. Ama hiç denemedim bilmiyorum. Ama önemli olan şarja taktıktan sonra kapamak. Hocam bir deneyin en iyisi.
quote:
Orijinalden alıntı: Vatov
Valla geçici olarak kimisi şarja taktıktan sonra telefonu kapatınca şarj ediyor diyordu. Ama hiç denemedim bilmiyorum. Ama önemli olan şarja taktıktan sonra kapamak. Hocam bir deneyin en iyisi.
Alıntıları Göster
en baştan orjinal alsaydınız keşke
quote:
Orijinalden alıntı: D4rkBB
JB olsa tweak ile yapabilirdiniz.
Hangi tweak dostum bu ? banada biara lazım olmuştu sonra belkin alınca gerek kalmadı,ama merak edenler olabilir genede yazın derim.
Buarada çakmaya falan bulaşmayın,telefonu patlayanmı dersin aşırı ısınan mı apple tamam pahallı ama apple yetkilendirdiği üreticilerde var belkin gibi onların kablolarınıda alabilirsiniz.
Unauthorized Lightning Cable Enabler | Orjinal Olmayan Şart Aletlerini ve Kablolarını Kullanma !
Bilgi:Bu tweak sayesinde orjinal olmayan lightning kabloları artık kullanabilirsiniz şarj aletim ve kablom orjinal olduğu için deneyemedim bilginiz olsun. Deneyerek sonuçları paylaşan arkadaşlar olursa sevinirim iyi paylaşımlar.
Evet şarz kablosunu taktıktan sonra telefonu kapatırsanız şarz eder. Bu arada yukarıdaki tweakı denedim o sürümünü. Çalışmıyor. iPhone 5 iOS 7.1.2
Benim kabloda çakma hata falan vermiyor. Antalya serik salı pazarından 10 tlye almıştım
quote:
Orijinalden alıntı: Want to
Benim kabloda çakma hata falan vermiyor. Antalya serik salı pazarından 10 tlye almıştım
Telefonu şarjı taktıktan sonra kapatın, şarj ediyor. kapattıktan sonra şarjı takarsanız, telefona elektrik geldiği için telefon açılır, yine şarj olmaz. o yüzden şarj takılıyken kapatın
quote:
Orijinalden alıntı: bahadipdiri
Telefonu şarjı taktıktan sonra kapatın, şarj ediyor. kapattıktan sonra şarjı takarsanız, telefona elektrik geldiği için telefon açılır, yine şarj olmaz. o yüzden şarj takılıyken kapatın
Alıntıları Göster
Acil olduğu için bi dükkandan 49 liraya şundan aldım arkadaşlar:
Yine de tweak'i öğrendiğimiz iyi oldu. Teşekkürler.
Peki, bu TTEC Kablo çalıştı mı; yani uyarı vs. vermeden şarj ediyor mu?
Bunu neden soruyorum, izah edeyim:
TTEC Türkiye'de oluşturulan (sahibi TESAN İLETİŞİM A.Ş.) ve şimdilik sadece Türkiye'de satılan bir marka. Ürünlerini ağırlıklı olarak Çin'deki birkaç üreticiden topluyorlar ve üzerine markalarını vuruyorlar. Bazı güzel ürünleri var; ambalajlama/paketleme de oldukça göz alıcı ve güven verici görünümünde.
Şimdi bundan bir yıl kadar önce 2 mt'lik çift amaçlı bir kabloları geldi piyasaya; hatta ben bunu ilk Turkcell Kanyon mağazasında görüp denemek için aldım. Çift amaçlıdan kastım da şöyle: Kablo normalde bir microUSB kablo ve çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok. Bunun üzerine geçirilen 2. bir parça var ve burada da bir Apple Lightning konektör var (hatta bu parça istenirse tamamen kablodan da sökülebiliyor...) İsterseniz microUSB kablo, isterseniz (ve göya) Apple Lightning kablo olarak kullanabiliyorsunuz. Ambalajın ön yüzünde: DOUBLE CABLE Lightning and Micro USB Charge/Data Cable yazıyor ve ayrıca daire içinde "2 in 1 DESIGN" diye bir de vurgulama yapılmış. Ancak, ambalajının üzerinde kesinlikle İphone, iPod, İPad logoları yok.
Bu kabloyu aldım, ve o tarihteki iOS 7 sürümleriyle denedim. İPhone 5, İpad 4 ve İpad Mini (ilk, retina ekranlı olmayan model) takıldığında uyarı yazısı çıktı ama şarj etmeye başladı. Senkronizasyon yapmadı. Buna karşılık aynı kablo İPad Air ve iPhone 5S'te yine uyarıyı verdi ama katiyen şarj yapmadı. iPod Touch/5G, iPad Mini (retinalı model) deneme imkanı hiç olamadı.
Şu anda imkan bulursam bu kabloyu yukarıdaki cihazların en son iOS 7 sürümleriyle bir daha denemeye çalışacağım, iOS 8'e terfi etmeden... Yapabilirsem, sonuçlarını burada yayınlarım...
Ancak TTEC'in daha sonra piyasaya 3 ayrı uzunlukta yeni Lightning Kabloları çıktı. Bunların üzerinde artık o iPhone, iPod, iPad logoları var. Sizin aldığınız da büyük olasılıkla bunlardan birisidir. Bu nedenle sonuçları sorduydum...
İyi Forumlar!
mafaky
kullanıcısına yanıt
Evet o iki uçlu kabloyu gördüm ama bu sadece Lightning uçlu. Üzerinde İphone uyumlu yazıyordu. Ambalajı atmasam gösterirdim. Şu an sorunsuz çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Evet o iki uçlu kabloyu gördüm ama bu sadece Lightning uçlu. Üzerinde İphone uyumlu yazıyordu. Ambalajı atmasam gösterirdim. Şu an sorunsuz çalışıyor.
ben 1aydır türkcelden aldığım ttec marka ıphone 5 şarjını kullanıyorum hiçbir sıkıntı çıkmadı uyarı falanda vermedi kabloyu pc de de denedim sıkıntı yok. 45tl ye almıştım. yanlız şimdi ıphone 5 yeni çıkacak olan ios 8 için yeterli donanıma sahipmidir, güncellemelimiyim ve bu kablo ios 8 de uyarı verecekmi bilmiyorum.
İos 8 iphone 5s çalışmıyor hocam yardım. Jailbreak var telde