Şimdi Ara

Şase numarası çaktırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
51.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2013 model 320d kazalı plakali ruhsatlı bir bmw aldim.aracın kazası ağır olduğundan ve şase numarasının olduğu kılıç sacının tam ortasından parçalandığından dolayı dizel araci aynı renkte benzinli sel hasarli hurdaya çıkmış aynı renkte bir kupa satın aldim.
    Dizel olan aracımı en ufak parçasına kadar yeni almış olduğum hurda belgeli kupaya geçirdim.

Bu saatten sonra yapmam gereken işlem nedir bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi ?
    Bazıları üniversiteye gidip şu anki almış olduğun kupanın şase numarasının başına bir yildiz daha koyup o şase numarasını kullanıcaksın diyor bazıları yeni ir kılıç sacı alıp kendi şase numaranı ona çaktıracaksın diyorlar bazıları benzinli kupa dizel evrağı geçiremezsin diyorlar temiz düzgün bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse üniversiteye giderken hazırlığımı yapıp ona göre gideyim bu arada aracim plakali ruhsatlı çekme belgeli değil....

• Aracın kaza sonucu şasi numarasının yazılı olduğu parça hasar görürse, araç yetkili serviste, fabrikanın göndermiş olduğu orjinal şasi parçası değiştirilerek onarılır. Onarım için fatura kesilir. Orjinal şasi parçasının fabrikadan geliş faturası, fabrikanın o servisi şasi değiştirmeye yetkili olduğuna dair yazısı, kaza raporu, yetkili servisin ilgili makama hitaben yazdığı 'şu plakalı araç kaza sonucunda şasi numarasının yazılı olduğu kısımdan hasar almıştır, servisimizde değişmiştir' imza servis müdürü... Benzeri yazı ile yetkili makina mühendisine gidilir. Mühendis şasi değişikliği projesi hazırlar. TSE 'ye onaylatır. Onaylı şasi projesi ile trafik kayıt tescile gidilir. Oraya dilekçe verilir. Aracımın şasi si değişmiştir. Yeni şasi numarası verilmesine... Yeni şasi numarası alınır. Çaktırılır. Muayeneye gidilir. Muayeneden sonra ruhsata işletilir.

Sizin iş biraz yaş gibi
    quote:

Orijinalden alıntı: fpece

Merhabalar sanırım bilgilisiniz bu konu ile.

Benim aracımda şöyle birşey var benim aracımın sağ podyesi tavanı kıçı kullanılmaz durumda yani tavan podye kıç takılması sikinti bir süreç ve daha maliyetli olduğu için aynı renkte hurda belgeli bir kupa aldim ve aracin son işlemleri yapılıyor bitmek üzere istanbul teknik üniversitesine gidicem bu işlemler için ama gitmeden önce hazırlıklı olmak için alt yapımı yapayım öyle gideyim diyorum.

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak
    F30 icin bukadar ugrasilirmi ya hahahhah. Fakir tesellisi olmuş baya. Bmw ye biniyorum diycek şu tenekeyi yaptirdiktan sonra.
  • Merak ettim takip :)
  • Hurda belgeli şaseyi yeniden tescil ettiremezsin.
  • Bu konuda birşeyler "Yasadışı" gibi duruyor ama emin de olamadım.
  • kupayla olmaz . universitenin maçasi yemez.
  • yeni kiliç sacina kendi aracini caktirmak mantikli diğerleri de yok edilecek.
  • hiç bilgi sahibi olmadığım bir konu olduğunu farkettim... ilk okumada sanayi ağzıyla "çenç" geldi aklıma ama

Takip.
  • buna hakkaten inanan oldumu yaa ,,, şunu yaptım bunu yaptım, sanki rafadan yumurta yapmış gibi anlatıyor ,, hiç yolunu yordamını bilmeden bir insan böyle büyük ve zahmetli bir işe girişebilir mi? ,,, benim şahsi kanaatim işi tam bilmeyen birileri ''çenç'' yapma niyetinde
  • Aracın kaza sonucu şasi numarasının yazılı olduğu parça hasar görürse, araç yetkili serviste, fabrikanın göndermiş olduğu orjinal şasi parçası değiştirilerek onarılır. Onarım için fatura kesilir. Orjinal şasi parçasının fabrikadan geliş faturası, fabrikanın o servisi şasi değiştirmeye yetkili olduğuna dair yazısı, kaza raporu, yetkili servisin ilgili makama hitaben yazdığı 'şu plakalı araç kaza sonucunda şasi numarasının yazılı olduğu kısımdan hasar almıştır, servisimizde değişmiştir' imza servis müdürü... Benzeri yazı ile yetkili makina mühendisine gidilir. Mühendis şasi değişikliği projesi hazırlar. TSE 'ye onaylatır. Onaylı şasi projesi ile trafik kayıt tescile gidilir. Oraya dilekçe verilir. Aracımın şasi si değişmiştir. Yeni şasi numarası verilmesine... Yeni şasi numarası alınır. Çaktırılır. Muayeneye gidilir. Muayeneden sonra ruhsata işletilir.

Sizin iş biraz yaş gibi

• Benim az bilgim ile bildigim kadariyla, caktirmak diye birsey olamaz, Sase- Kupa degisimi olur. Onun da proseduru su sekilde...

MOTOR VEYA ŞASE DEĞİŞİMİ

​Araç sahibi veya kanuni temsilcisinin herhangi bir trafik tescil şube/bürosuna müracaatı

Dilekçe

Motor satış senedi, Gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler

Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı

Teknik belge-plan proje veya sınırlı tadilat bildirimi

İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

Eski Tescil ve Trafik belgeleri

Muayenesi olsa bile tekrar fenni muayene yaptırılır

Nüfus cüzdanı (T.C. kimlik numaralı olacak)

NOT : Bertaraf formu ile hurdaya ayrılan aracın motor bloğu satın alınmış ise, motor blok faturasına bertaraf formu aslı da eklenmiş olacak

Araç şirket adına ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

​Ticaret Sicil Gazetesi

İlgili oda (Sanayi,Ticaret,Esnaf ve Sanatkarlar vb.) sicil kayıt sureti

İmza sirküleri ibraz edilecektir

Kafaniza gore coplukten bir araba buldum hadi bunun kupasini buna takalim dediginde bir de change yaptiginda bildigin suc islemis olabilirsiniz.

• Ooo Change, çok büyük suç
  • Sizin anlatmış olduğunuz yeni motor taktığımız zaman yapılması gereken işlemler.

Burda kaza sebebi ile kupa alınmasından bahsediyoruz.

Yinede ilginiz için teşekkür ederim....
  • D-Assault kullanıcısına yanıt

Benim aracımda şöyle birşey var benim aracımın sağ podyesi tavanı kıçı kullanılmaz durumda yani tavan podye kıç takılması sikinti bir süreç ve daha maliyetli olduğu için aynı renkte hurda belgeli bir kupa aldim ve aracin son işlemleri yapılıyor bitmek üzere istanbul teknik üniversitesine gidicem bu işlemler için ama gitmeden önce hazırlıklı olmak için alt yapımı yapayım öyle gideyim diyorum.

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak

• fpece kullanıcısına yanıt
    Şase ya da motor motor değişimi için olan durumdan bahsettim.

Sadece motor değil. Yazı motora göre örneklendirilmis.kupa İçin gerekli evraklar, kullanilamaz halde olduğu tespit edilmesi vs ayni sıra ile olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 12 Aralık 2018; 1:0:58 >
  • Hocam bu arabayı baştan yaratsan daha mantıklı değil mi ? Araba kalmamış ki üç beş teneke parçası gözüküyor
  • quote:

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak
    Resimlerden gördüğüm kadarıyla bu iş beni aşar. Benim bahsettiğim işlemler daha makul hasarlarla ilgili. Üniversiteye gidip gelişmeleri paylaşırsanız memnun olurum.

• İlginç konu

Buradan emniyete ekmek çıkar gibi duruyor ama hayırlısı
  • quote:

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak

Şase numarası çaktırmak
    F30 icin bukadar ugrasilirmi ya hahahhah. Fakir tesellisi olmuş baya. Bmw ye biniyorum diycek şu tenekeyi yaptirdiktan sonra.

• Arabada koltuklardan başka sağlam parça kalmamış. Hangi parçaları yeni kupaya aktarıyorsunuz anlamadım ki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.