Daha önce konumu görmüş olan arkadaşlar olabilir bu ara 2. el araç alacağız. Bugun galericileri dolaştık. 2 tane araba seçenek olarak aklımızda bulunsun diye not ettik. Ben de buradan öğrendiğim kadarı ile şase numarasını sorgulatmadan 2. el araç almayın şeklinde önerileri görünce beğendiğimiz arabaların şase numaraları ile plakalarını kayıt ettim ve eve gelince 5664 yoluyla sorgulattım. Ve aklıma takılan bazı sorular oldu.
1. aracı HS S "sase no" sunu yazıp yolladım ve hasar kaydı yoktur diye cevap geldi . Ancak Kaza "plakasını" yazıp yolladığım zaman %100 e %0 kusur oranlı bir kaza oldugunu gosteriyor fakat ben kimin %100 kusurlu anlayamadım çok ilginç yazıyordu parantez içi parantez dışı karışıktı. Ben bunu geçtim madem böyle bir kaza var neden şase numarasıyla yaptığım sorguda çıkmadı ? Bu ilk sorum.
İkinci sorum ise 2. araçta HS S "sase nosu" ile sorgulattığımda 3 tane hasar kaydı çıktı.Bu 3 hasardan eski olan 2 tanesinin fiyatları yazarken en son Mayıs 2011 de olan hasarın fiyatı yazmıyordu. Bu bana biraz garip geldi. Aynı şekilde kaza "plaka no" sorgusunda ise kaza kaydı bulunmamaktadır çıktı. Bu da ilginç hasar var ama kaza kaydı yok?
Yani bu 2 araçla sınırlı kalmaycak belki daha 10-15 tane daha aracı sorgulatacağız kim bilir o yüzden net bilgim olsun istiyorum tufaya düşmeyelim sonradan :)
Bu sorularıma ilgili ve bilgili arkadaşlardan, büyüklerimizden yanıtlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
plaka değişikliklerinden ötürü şase ve motor no sorgutlatmaları daha sağlıklı. sanayide sigortasız yaptırılmış hasarları göremezsiniz o yüzden mutlaka yetkili bir serviste ekspertize sokun. siz hatalıysanız karşı tarafın masrafları sizin kydınızda gözükebiliyormuş diye duymuştum sigortacı bir arkadaş daha iyi yardımcı olur
quote:
Orijinalden alıntı: Blue_Knight
plaka değişikliklerinden ötürü şase ve motor no sorgutlatmaları daha sağlıklı. sanayide sigortasız yaptırılmış hasarları göremezsiniz o yüzden mutlaka yetkili bir serviste ekspertize sokun. siz hatalıysanız karşı tarafın masrafları sizin kydınızda gözükebiliyormuş diye duymuştum sigortacı bir arkadaş daha iyi yardımcı olur
ozaman bu dediğiniz taktik çoğunluktaysa buradakilere(LİNK) göre öğrenimlerin hiçbir mantığı kalmıyor
bir kazanın kaydı yoksa geçmez adam gitti duvara vurdu sigortadan para almayacak sanayiye yaptırdı bunun bir kaydı olmaz işte burdada ekspertiz devreye giriyor
Cevaplar için teşekkürler hepinize. Ekspertize zaten kesin gösterilir ama her beğendiğimiz aracı gösterirsek tanıdık olmadığı için maddi yükü fazla kaçar. O yüzden önce buradan bir fikir sahibi olmakta fayda var sonuçta çoğu satıcı kazasız hatasız diye bahsediyor aracından.
Peki bu hasar gösterip de hasar miktarını göstermeme olayı nedir acaba en çok o kafama takıldı?
Şase: İçine mendil, gecelik vb. şeyleri koymaya yarayan, çeşitli büyüklükte, kumaştan koruncak.
Şasi: Motorlu kara taşıtlarının iskelet bölümü.
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
Şase: İçine mendil, gecelik vb. şeyleri koymaya yarayan, çeşitli büyüklükte, kumaştan koruncak.
Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ama bu kadar sinirlenilecek büyütülecek bir durum yok ki neyi kastettiğimi herkes anlamıştır. Keşke içerikle ilgili bi bilgi paylaşımı yapıp bunu da dipnot düşseymişsiniz daha yakışıklı dururmuş. Ana mesajın kapladığı alandan daha büyük bir alanda bu bilgiye ihtiyaç yoktu...
quote:
Orijinalden alıntı: ufk88
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ama bu kadar sinirlenilecek büyütülecek bir durum yok ki neyi kastettiğimi herkes anlamıştır. Keşke içerikle ilgili bi bilgi paylaşımı yapıp bunu da dipnot düşseymişsiniz daha yakışıklı dururmuş. Ana mesajın kapladığı alandan daha büyük bir alanda bu bilgiye ihtiyaç yoktu...
sadece size özel değil, herkes görsün diye öyle büyük yazdım, çünkü bir "şase" muhabbetidir gidiyor
nasıl bişey bu.adam araba alacak geçmişini öğrenmek istiyor.tam bir muamma.her türlü sahtekarlık var.mesaj muhabbeti tam saçmalık.neyin ne olduğu belli değil.maksat vatandaşı biraz daha yolmak.nasıl bir ülke burası kimsenin kimseye saygısı yok.adalet yok.allah korkusu yok...
34 kf 017
e devlet olanlar sorgulayabilir mi acaba
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme