Şimdi Ara

Sata 2 SSD Performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sata 2 bağlantısı olan laptopuma bir SSD almak istiyorum. Okuduklarıma göre sata 2 ile bağlantı yapacağım için okuma/yazma hızlarının benim için önemi yok. Bu sebeple ucuz olduğundan Kingston v300 almayı düşünüyorum. Ancak forumda çok fazla kötü yorum okuduğum için tereddüt ediyorum. Sizce Kingston almak hata mı olur?

• Almak hata olmaz, sadece vaad ettiği hızların gerisinde kalıyor hatta revizyona uğradı aynı seri, hatta revizyonlu seride köşeler bildiğim kadarıyla daha çok yuvarlatılmıştı ve bellek kontrolcüleri daha kaliteli hale getirilip performansı belirtilen seviyeye çekilmişti.

Pişman etmez zaten erişim süreleri açısında ssd le bayağı önde olduğu için fazlasıyla hızı hissedersiniz, benim bile ondan düşük skor alan 460 mb okuma 145 mb yazma hızına sahip olan ssd emle 10 dk da format atıyorum.

SSD ömür olarak isteneni veriyorsa hdd ye oranla her zaman tercih edilebilir. Tabi stabil olması da önemli.

SATA 2 de de ssd kullandım, yine de bayağı fark ediyor. Ama benim görüşüm sadece okuma hızı için bile Sata 3 e geçilmesidir. Keza 200 mb seviyesinin üzerine çıkamıyor sata 2 de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 16 Mart 2015; 15:18:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Laptopuma takacağım için sata 3'e yükseltme imkanım yok. Sata 2 için max sınır 200 dediğinize göre benim bir SSD alırken okuma/yazma hızına bakmamam gerekir. Peki ömür konusunda nasıl bilgi edinebilirim?

Ayrıca Kingston hata mı olur derken ne demek istediğimi anlatamamışım. HDD'den SSD'ye geçiş ne kadar mantıklı olur demek istemedim, Kingston v300 hakkında çok fazla kötü yorum olduğundan biraz daha para verip başka bir ürün mü almalıyım demek istemiştim.

Yani aslında asıl sorum şu: Genelde Kingston v300'lerle ilgili şikayet okuma/yazma hızlarındaki düşüş. Benim bağlantı yöntemim sata 2 olduğundan zaten yüksek hızlara erişemeyeceğim, bu sebeple ucuz olduğundan Kingston almayı uygun gördüm. Bu şekilde düşünerek almak hatalı mı olur?
  • Khad K kullanıcısına yanıt
    Ben de sikayetlerin hizlari vaad ettigi seviyede olmadigi icim oldgunu okudum forumda ama ondan daha kotu olan ssd den bile verimli olarak faydalaniyorum demistim.

Ancak kronio ayri bir sorunu var ise bilemiyorum.

• Bu sana yardimci olacaktir
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103434671&p=1#103434671

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük dosyalarla kopyalama yazma yapmıyorsanız ki ssd de alanınız dar olduğundan büyük dosyalarlada pek işiniz olmayacak, sata2 de sizi etkileyecek olumsuz birşey olmaz.

Ssd için önemli olan 4k ufak dosya yazma okuma hızı ve veriye erişim süresidir.

4k okuma hızı ortalama bir ssd de 25 mb/s - 40 mb/s civarıdır. Yazma hızı ise 50 mb/s 120 mb/s arasıdır, bu hızlar ssd nin kontrolcü yapısı, bellekleri, bellek genişlikleri ve anakartınızın sata kontrolcüsüna göre farklılık gösterir.

Göründüğü gibi bu hızlar sata 2 arabiriminin bant genişliği olan 300 mb/s değerlerinin oldukça altında.

Büyük dosya yazma okuma yaptığınızda yani atıyorum 20 gb lık tek bir dosyanız var bununla işlem yaptığınızda 300 mb/s lik sata2 bant genilik limitine takılırsınız ortalama 250-280 mb/s civarı bir hız alınabilir, ki bu hızlarda gayet yeterlidir.

Diğer konu ise veriye ulaşım süresidir, sata arabiriminiz sata 1 bile olsa ssd nin veriye ulaşım süresi her zaman aynıdır, 0.1 - 0.2 ms.

Standart bir harddiskte bu süre 14-18 ms dir. Sas disklerde marka modele göre 8-10 ms civarına iner.

Yani ssd yi sata 1 arabirime bile taksanız tatmin edici bir günlük kullanım performansı alırsınız.

• hi-level 128gb ssd sata 2 performansı ki daha yeni format ile denedim.Sizce nasıl?
     Sata 2 SSD Performansı
  • Fikir veren herkese teşekkür ederim. Kingston v300 siparişi verdim, umarım pişman olmam :)
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgi teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.