Sorunum şöyle ki; bir kaç gün önce bilgisayarım açılırken sürekli 'windowsa hoşgeldiniz' yazısından sonra reset atıyordu, içindeki verilerin silinmesini göze alıp format atayım dedim formatta yemiyordu pc, harddiskin bozuk olabileceğini okudum forumlarda yeni harddisk aldım ancak yine aynı sorunla karşılaştım. İnternetten yaptığım araştırmalarda BIOS ayarlarından SATA harddiske göre ayarlama yapmak gerekiyormuş, çalışır haldeki PC de BIOS ayarları durduk yere neden değişir onu da anlamadım. BIOS ayarlarından SATA yı enable etmemiz gerekiyormuş sanırım onu benim BIOS da bulamadım. Bütün varyasyonları denedim ancak bir türlü format atamadım, hard disk bulunamadı uyarısıyla karşılaşıyorum, elimde XP ve Win 7 cd leri var ikisinde de aynı sorun. Anakart'ın Raid driver ını yüklemeyle de sorun çözülebilirmiş ancak piyasada anakarttan yalnız bende mi var anlamadım driver ını bulamıyorum modeli Infinity NF 500. BIOS un fotopraflarından yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim, neyi ne yapmam gerekiyor...
Bu sayfadakileri uygulayarak bie XP cd si yaptım ancak o da olmadı. Hard disklerin ikisini de görmedi.
Bazen hard disk bulunamadı yazıyor, bazen Setuo is starting Windows ekranında takılıyor.
Ha hard disklerin birinde bu kısım ilerliyor sonrasında hard disk 159.967 GB IDE 0 memory 0 (aklıma gelmedi şimdi yazan) yazıyor. Sonrası ilerlemiyor tabi.
Bir başka önerisi olan yok mudur? 5 gündür PC yatıyor..
Bir başka PC de hard diske format atmam bir şeyi değiştirir mi?
hocam bi sonuç alabildin mi bari?..acer notebookum dünden beri aynı,orjinal windows vardı güncellemeden sonra açılmadı,recovery denedim hdd görmüyor,format atılmıyor kafayı yiyecem..
komple bilgisayar parcalarını dğıtıyorsun ve bios pilini çıkarıyorsun sonra tekrar toplayıp pilide takarak sağlam işletim sistemi bularak format atıyorsun ve biosunu güncelliyorsun hadi kolay gelsin sana..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme