Şimdi Ara

sata hdd biosta görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wd cavier black 500 gb hardiskim var herşey normalken bilgisayarı kapatmıştım tekrar açtığımda biosta hdd none olarak görünüyor hddnin motoru çalışıyor ama açılışta görünmüyor içinde önemli verilerim vardı nasıl çözüm bulabilirim

• Data kablosunu kontrol edin. Gevşemiş olabilir.Takılı olduğu portu değişin. Daha sonra DVD sürücüsünün Data kablosu ile deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scuti

Data kablosunu kontrol edin. Gevşemiş olabilir.Takılı olduğu portu değişin. Daha sonra DVD sürücüsünün Data kablosu ile deneyin.

farklı portlara taktım yine görmedi başka data kablosu yok deneyemedim hddnin içindeki disk dönüyor
  • melancholy861 kullanıcısına yanıt
    Umarım hdd arızalanmamıştır. Ilk olarak farklı bir data kablosu denemeniz gerekiyor.

• quote:

Umarım hdd arızalanmamıştır. Ilk olarak farklı bir data kablosu denemeniz gerekiyor.

deneyeceğim,sata to usb kutusu alsam usb ile bağlayıp hddnin içindeki verileri kurtarabilir miyim ?
    Pc görmüyorsa oda bir işe yaramayacaktır. Eğer arıza karttan kaynaklı ise ki yüksek ihtimalle öyle o zaman aynı marka /model hdd alıp onun kartını takarak verileri kurtarmanız mümkün. Tabi öncelikle hdd nin arızalı olduğundan emin olmanız gerekli. Sata kablosu alacağınız yere hdd yi de söküp götürebilirsiniz orada takıp bakabilirler arızalı olup olmadığına en azından daha garanti bir çözüm olur.

• quote:

Pc görmüyorsa oda bir işe yaramayacaktır. Eğer arıza karttan kaynaklı ise ki yüksek ihtimalle öyle o zaman aynı marka /model hdd alıp onun kartını takarak verileri kurtarmanız mümkün. Tabi öncelikle hdd nin arızalı olduğundan emin olmanız gerekli. Sata kablosu alacağınız yere hdd yi de söküp götürebilirsiniz orada takıp bakabilirler arızalı olup olmadığına en azından daha garanti bir çözüm olur.

hdd 7 yıllık netten araştırdım ama devre kartını tr de satan site bulamadım kablo değişimi yapıp deneyeceğim umarım olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Harici Harddisk Açılmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bayağı eskiymiş. Inşallah arızalanmamıştır. 2. El melzemecileri karış karış gezerseniz bulabilme ihtimaliniz var. Tabi son olarak bilgileriniz hayati ise veri kurtarma merkezleri ile halledebilirsiniz de.

• scuti S kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yardımlarınız için
    Hocam size çok basit bir öneride bulunacağım internet üzerinden hdd tipinize göre harddisk kutuları mevcut bu kutularda genelde sata to usb denen bir kavram var bu şekilde harddiskinizi söküp kutu ile başka bilgisayara usb ile takıp harddiskin sağlam olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Frisby'nin bu iş için hdd kutuları mevcut.

Tabi sorun harddiskde olmayabilir bios ayarlarını bir sıfırlayın belki yaptığınız bir değişiklik harddiskin görünmesini engelliyordur bazı bioslarda bu tip durumlar yaşanabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberMachine

Hocam size çok basit bir öneride bulunacağım internet üzerinden hdd tipinize göre harddisk kutuları mevcut bu kutularda genelde sata to usb denen bir kavram var bu şekilde harddiskinizi söküp kutu ile başka bilgisayara usb ile takıp harddiskin sağlam olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Frisby'nin bu iş için hdd kutuları mevcut.

Tabi sorun harddiskde olmayabilir bios ayarlarını bir sıfırlayın belki yaptığınız bir değişiklik harddiskin görünmesini engelliyordur bazı bioslarda bu tip durumlar yaşanabiliyor.

bios ayarlarını default yaptım yine görmedi hocam pc yi başlatınca disk dönüyor 2 kez tıkırtı geliyor biosta none olarak görünüyor hdd kutusunu deneyeceğim umarım görür
    Şöyle diyeyim benim 10 senelik 200 gblık seagate harddiskim geçen aylarda bozuldu iş yerinde zor bela program kullanmadan verileri şans eseri kurtarabildim harddisk kafa atıyordu fakat ben şaşırdım harddisk nasıl durduk yere kafa atar hale geldi baktım olacak gibi değil harddiskin içini açayım dedim birde ne göreyim harddiskin disketleri çatlamış gibi bir şey olmuş kafa ondan atıyor 2 disket birden çatlamış nasıl oluyorsa artık şaştım kaldım...

Yani harddisk konusu çok sıkıntılı bir konu verilerinizi muhakak bir harddiskde değil birden çok harddiskte veya başka depolama aygıtlarında ofline (internete bağlı olmadan) saklayın derim veri yedeklemesi çok önemlidir.

1) Harddisk kutusundada görmüyorsa bir kaç ihtimal vardır bunlardan birisi harddisk soketi yanmıştır yani satayı anakarta bağladığımız yer bozulmuştur onun dışında disklerde sıkıntı yoktur.

2) Harddisk kafa atıyor olabilir

3) Harddiskte bad sector olabilir bunun neticesinde hasar aldıysa görünmüyor olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.