Şimdi Ara

Sata II Raid kullanan yok mu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım ama hala kuramadım dfı lanparty ut nf4 ultra-d model anakarta 2 adet samsung 120 gb sata 2 harddiski raid 0 ile bağlıyamıyorum aslında bağlamasına bağladım ama sorun, 1- Biosta harddiskler gzükmüyor! Bu normal mi? ama win xp kurarken harddiski görüyorum birleştirilmiş olarak neyse gördüğüme göre yukleyim xp yi dediğimde dosya kopyalama sırasında "kur bu dosyayı kopyalayamıyor: nvraid.sys" diye kalıyor acaba cd yi mi okuyamadı diye ilk önce cd yi başka bir cd ye kopyaladım ama nafile ayı erde ondada yaptı sona gittim başka bir cd rom aldım onda da aynı hatayı yapınca anladımki iş cd den veya cd rom dan değil? Lütfen biri yardım etsin kafayı yemek üzereyim 24 saattir uğraşıyorum...

• kardeş aynı olay bu xp yükleme olayı benimde başıma çok geldi hata cd de değil eğer donanimda bir sorun yanlış bir bağlantı varsa sanırım hdd lerle ilgili o yüzden kurmaz ama raid olayını hiç yapmadım sata 2 ile yaparsan nasıl yaptığını bizede anlatırmısın kolay gelsin
  • forumun arama özelliğini kullan ve forumda sata 2 ile raid 0 kullanan arkadaşlardan yardım isteyebilirsin...
  • Öğrenirsem sartolsun anlatıcam aslında yapancı forumlardan bir iki çözüm buldum gibi ama hem ing. fazla yok hemde lap topta disket sürücü yok(adamları anlattığına göre nforce raid sürücülerini sitesinden idirip bir iki değişiklikle bir diskete kaydetmek) yani raid sürücülerini bulamadığından bahsediyorlar aslında anakartla birlikte raid sürücüsü geliyor onu taktım disketine ama yinede bulamıyor. Şimdide home edition deniyordum ond ilk başta hata vermiyor ama ilerde bi yerde tsbyuv.dll kopyalayamıyor hatası verdi durdu...
  • biosdan raid yapmak istediğin kanalları açmalısın.sonra sistemi restart edip f10 a basmalısın.(sanırım f10 du).orada yapmak istediğin raid tipini seçiyorsun.sonra save leyip çıkıyorsun.windows cd sini başlatıp sürekli f6 ya bas.sonra disketi takıp tanıt.normal windows kuruyormuş gibi devam edebilirsin artık.
  • biosta raidler görunmez.sadece raid bölumunde enable secenegi varsa onu yapabilirsin.raid kurmak için boot sonrası ya f4 yada f10 ile raid ayarlarına giriceksin.oradan raid kaç kuracaksan onu sececeksin,boyutları ve diger ıvır zıvırları ayarlayacaksın.bunları yaptıktan sonra boot sonrası ekranda hddleri gösteriri.raid kaç oldugunu görursun.daha sonra xp kurmak istersen kurulum sırasında f6 ile raid suruculerini windowsa yukluyeceksin.annadınmı..
  • maymunkral ve ahrimar dediklerinizi yapmıştım zaten ama bende ki sorun raid bağlamak değil win xp cd sinde kurulum sırasında nvraid.sys diye bir dosyayı kopyalayamıyor ayrıca raidin setup ından seçtim istediğim bağlantı şeklini diskleride birleştirdim ama açılışta yinede göstermiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 3 MÜ YOKSA SATA 2 Mİ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: absmaster

maymunkral ve ahrimar dediklerinizi yapmıştım zaten ama bende ki sorun raid bağlamak değil win xp cd sinde kurulum sırasında nvraid.sys diye bir dosyayı kopyalayamıyor ayrıca raidin setup ından seçtim istediğim bağlantı şeklini diskleride birleştirdim ama açılışta yinede göstermiyor...

raid disketini tanıtmazsan tabi ki windows raid olarak görmez.f6 ya basıp raid disketini tanıtman lazım.
  • 1)abi,raid sürücüleri yokmu sende,anakart cdsin mutlaka vardır.kendi,ne surucu disketi oluştur ve xp istedigi zaman disket surucuye tak.
    2)boot sonrası ekranda raid hddleri görmen lazım.görmuyorsan f10 yada f4 ile girdigin raid setup ayarların olmamış demek veya anakarta hddleri yanlış bagladın demek.anakart üzerinde sata yerleri ayrı dır. senin anakartı ben bilmiyorum ama bende sata raid portlar kırmızı ve 4 adet.ayrıca 4 adet sata portta var.yanı anlayacagın 8 adet sata girişi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Orjinalden alıntı: absmaster

maymunkral ve ahrimar dediklerinizi yapmıştım zaten ama bende ki sorun raid bağlamak değil win xp cd sinde kurulum sırasında nvraid.sys diye bir dosyayı kopyalayamıyor ayrıca raidin setup ından seçtim istediğim bağlantı şeklini diskleride birleştirdim ama açılışta yinede göstermiyor...

raid disketini tanıtmazsan tabi ki windows raid olarak görmez.f6 ya basıp raid disketini tanıtman lazım.

raid disketini taktım f6 da yaptım win xp cd sinde raid sistem kurmak için dediği yerde ordan disketteki 4 tane sürücü 2 si raid 5 ile ilgili onlar dışındaki 2 tanesinide yukledim ama sorun aynı "kur bu dosyayı kopyalayamıyor: nvraid.sys" burda çakılıyoruz

• OlmuYOOOR denedim denedim denedim olmuyor sürücüyüde yükledim yeni sürücüsünüde indirip yükledim ama oolmuyor yine nvraid.sys hatasııı. başına böyle bişey gelen yok mu?
  • raid 5 de yuklicen.mecbur.bende tam olarak ne iş anlamadım ama xp acılışında masaustune raid5 kisayolu atıyor.acılısta raid denetcxisini yukluyor olmalı.startuptan(msconfig) kapattım sonra cunku kitlenmeler oluyordu.yukle onu.ayrıca başka temiz bir xp cdsi kullan belki senin cd bozuktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 5 Aralık 2005, 1:49:12 >
  • sistemde kaç cd sürücü var?bendede aynısı oldu cd sürücülerin jumperlerini deyiştirdim düzeldi yada sp2 entegre edilmiş xp cd bul ondan kur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.