Şimdi Ara

SATA ile İDE arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar SATA ile İDE harddiskler arasında ne gibi farklılıklar var.
    bakıyorum herkes SATA diyor nedendir açıklarmısınız....

• tabiki hız farkı sata daha hızlıdır sanırım %30 daha hızlı bir de kasa içinde kablo karmaşasını biraz rahatlatıyor
  • +1 yüksek modellerinde daha büyük cash bellek var
  • quote:

Orjinalden alıntı: apocalypse

tabiki hız farkı sata daha hızlıdır sanırım %30 daha hızlı bir de kasa içinde kablo karmaşasını biraz rahatlatıyor

+1
  • Fark yok diyenler var ama C den D ye birşey kopyaladığında farkı anlıyorsun.
  • Fark yapılan uygulamaya göre değişir bence. Mesela elinde 150 MB/s işlem yapabilen veriyolu RAM gibi birleşenler varsa tamam. Ama çoğumuzun kullandığı donanım zaten buna müsade etmiyor sanırım. Önbellek (cache) olayı hem SATA'da hem PATA'da var. Ama sırf SATA için anakart değiştirlmez. bence SATA'dansa 80 GB*2 PATA Raid daha uygun olur.
  • cachesi 2 den 8 e çıkıyor galiba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • raid dediğiniz nedir??
  • Sata serial ata demektir.Diğer sabit disklere göre daha hızlıdır.
  • satalar 8mb ideler ise genelde 2mb oluyor.
  • satalarda kullanılan teknoloji dolayısıyla anakartla daha az kablo ile iletişim kurmasına rağmen daha hızlı bir veri akşına izin veriyor

ben 3 kata kadar bir hızlılık olduğunu duymuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: HoRuS_izm

raid dediğiniz nedir??

2 Harddisk ler için SLI gibi birsey sadece ekran karrtı yerine HDD var
  • Bu konu açılmışken bir soru da ben sıkıştırayım araya..HDDlerde "ultra ata 133" diye bir şey var. Sanırım bu özelliğin anlamlı olabilmesi için anakartın da "ultra ata133" desteği olması gerekiyor..Bu özellik çok önemli midir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

Bu konu açılmışken bir soru da ben sıkıştırayım araya..HDDlerde "ultra ata 133" diye bir şey var. Sanırım bu özelliğin anlamlı olabilmesi için anakartın da "ultra ata133" desteği olması gerekiyor..Bu özellik çok önemli midir?

Açıkcası ben ata100 den sonar samsung hdd yi kullandım ata133 du o pek bir şey fark etmedim hdd de gerçekten gzle görülür performans artışı istiyorsan ya RPM artır ya da cachne bellek fazla olsun....
  • herkes açıklamış işte sata almanı öneririm...
  • salla, elinde var ise 40 gbyte pata idare et. hikaye, boyasi farkli.
  • hızzzz
  • SATA daha hızlıymış !!!
  • fişleri değişik
  • Herkes aynı avantajlarını yazmış SATA ların. Ben de SATA ların başka önemli bir özelliğine dikkaet çekeceğim:
    SATA larda PATA HD lerde olduğu gibi master ve slave kavramı olmadığından jumper ayarı gerektirmiyor.[:'(]

SATA lar teorik olarak 150MB/sn hız vaad ediyorlar ama pratikte bu değere asla ulaşılamadı. Zaten bu fiyasko yüzünde SATA 2 tekonoloji çalışmalarına hız verildi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.