Şimdi Ara

DVD-CD ARASINDAKİ FARK????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı arkadaşlar oyunları dvd formtında yüklediklerini belirtiyorlar acaba dvd de görüntü kalitesi daha mı yüksek yoksa hiçbir fark yok mu?

• tak çıkar derdi yok o yetiyo zaten
  • yo fark yok.tek sebebi artık yeni oyunların dosya boyutu çok büyük.bir dvd yaklaşık 7 cd'ye denk.şimdiki oyunlarda maşallah 3-4 gb tan aşağı değil.o yüzden dvd olarak çıkıyor oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 1 Mart 2006; 23:41:32 >
  • o yüzden dvd olarak çıkıyor derken neyi kasıtladın arkadaşım oyunlar zaten dvd halinde anlamadım açıklarsan sevinirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bolsoru

o yüzden dvd olarak çıkıyor derken neyi kasıtladın arkadaşım oyunlar zaten dvd halinde anlamadım açıklarsan sevinirim?

bende senin dediğinden bişi anlamadım.açıklarsan sevinirim
  • (o yüzden dvd olarak çıkıyor) derken neyi vurguladın normalde dvd zaten korsan bokunu yiyenler biziz yani cd diye bişi yok yasak
  • quote:

o yüzden dvd olarak çıkıyor derken neyi kasıtladın arkadaşım oyunlar zaten dvd halinde anlamadım açıklarsan sevinirim?

arkadasım şimdi ifrma oyunu sürüyo piyasaya, hem dvd versiyonu var, hem cd versiyonu. diyeceksin neden???
    şimdi oyunların ebatları büyüdüğü için cd ye sıgmıyolar malum 700mbcık cdler. dayılarda dvdye yazıyo, ''neden cd versiyonuda var '' a dönersek, kimi insanlarda dvd-rom yok. dayılarda cd-rom u olanlarda alsın oyunu die bide cd versiyonunu cıkarıyo.
    ikisinden de yüklediğin aynı oyun.
    umarım acıklık kazanmıstır.
  • Peki ozaman cd-rom yasal mı korsan misali ?
  • quote:

Peki ozaman cd-rom yasal mı korsan misali ?

hocam dediklerini anlamak için filozof olmak lazım yaaaa

anladıgım kadarıyla söleyim.

cd deki oyunlar yasal mı demişsin....

yavh firma iki casit yayınlıyo diom sana, nie yasal olmasın be kardeşim!!!

cd-rom yasal mı demişsin....

cd-rom denen sey cd okuyucu demek, hani tusuna basıyon tepsisi cıkıyo, içine cd koyuyon yaaa, markası lg oluyo, asus oluyo, zart oluyo zurt oluyo.....dvd-rom da bunun abisi, o üniversite mezunu, dvdleride okuyabilio.

sen donanım bölümüne git, ordakiler sor ayrıntıları anlatırlar.
    tamam mı kardes.

• dvd ile cd arasındaki tek fark depolama alanı o kadar.........dvd de goruntu daha kaliteli oluyomuş gibi deli saçması sözlere inanmayın filmlerin goruntu kalitesini artıran dvd deil..... encodenin gelişmiş boylece dosyanın boyutunun büyümüş olmasıdır ...dolayısıyla buyuk boyuttaki kalite filmler cd ye sığamıyacağı için daha geniş depolama alanı sunan dvd ye kaydedilir o kadar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 2 Mart 2006; 1:01:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: All_Eyez_On_Me

dvd ile cd arasındaki tek fark depolama alanı o kadar.........dvd de goruntu daha kaliteli oluyomuş gibi deli saçması sözlere inanmayın filmlerin goruntu kalitesini artıran dvd deil..... encodenin gelişmiş boylece dosyanın boyutunun büyümüş olmasıdır ...dolayısıyla buyuk boyuttaki kalite filmler cd ye sığamıyacağı için daha geniş depolama alanı sunan dvd ye kaydedilir o kadar....

arkadaş en güzelini açıklamış valla.dvd ile cd arasında boyut farkı vardır daha fazla cd ye koycağına tek dvd ye koyuyolar.yoksa uğraşırmıyız okadar cd lik oyunla.arkadaşın dediği olay için de filmler fln doğru diyo ben alırım vcd filmi koyarım dvd ye kalitesi mi artıyo şimdi

• o zaman benim duyduğum 5.1 destekleyen oyunlarda mı yalan?Yoksa cd ile yüklenenlerde mi bunu destekliyor.O zaman vcdlerin 5.1 desteklemediğide yalan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

o zaman benim duyduğum 5.1 destekleyen oyunlarda mı yalan?Yoksa cd ile yüklenenlerde mi bunu destekliyor.O zaman vcdlerin 5.1 desteklemediğide yalan.

Arkadaşım 5.1 i cdnin içerisindeki veriler destekler. Cd kendi başına bir iş yapmaz. At bir diskete 1 mb .aac oda 5.1 destekler.
  • 1 DVD 4,5 gb
    1 CD 700 mb

• quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Orjinalden alıntı: derkin

o zaman benim duyduğum 5.1 destekleyen oyunlarda mı yalan?Yoksa cd ile yüklenenlerde mi bunu destekliyor.O zaman vcdlerin 5.1 desteklemediğide yalan.

Arkadaşım 5.1 i cdnin içerisindeki veriler destekler. Cd kendi başına bir iş yapmaz. At bir diskete 1 mb .aac oda 5.1 destekler.
  • şuan kullandıgımız dvdwriter'larla DVd 9gb, 18gb lık olanları yazmak mümkün mü*
  • Mümkün değil.
  • DVD ile CD arasındaki fark, üzerindeki verilerin CD de daha geniş DVD de daha sık yerleştirilmesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pinky demon

Mümkün değil.

şuan rw ler 9gb yani dvd9 a yazabiliyor
    18gb lık dvd ler çift yüz dvd9 dan yapılmıştır yani normal yaz ters cevir tekrar yaz .....
  • Ayrıntılı yazalım.

Şu an için standart olarak:

Cd:700mb
    cd over burn 800 ve 900mb olanları var.
    dvd kapasite 4.7gb yazsa bile over burn ile bazen 4.6'ya çıktığı oldu. Ama standar 4.5
    Dvd çift katman tak tarafa 9gb veri yapabiliyor ama şu an için fiyatları oldukca pahalı.
    dvd çift taraflı olanlar var. Buda 9gb veri sağlıyor. Her bir tarafına 4.5gb yazılıyor toplamda 9gb kapasiteye ulaşabiliyrsun.
    Çift katman çift taraflı dvd olduğunu duydum. Ama hiç görmedim. Öyle birşey varsa 18gb veri alanı demektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.