Slm arkadaşlar, yeni western digital wd2500ks (sata2) modeli hdd aldım. Bilgisayarıma ilk bağladığımda sorunsuz açıldı, bir süre sonra yeni donanım bulundu uyarısını aldım sonra modeli "doğru" olarak yazdı. Sonra sürücüyü hemen aktif etmek istedim ve ne işe yaradığını bilmiyorum ama dinamik sürücüyü de işaretledim. Sonra disk yönetimini açtım o sırada bilgisayar fare hareketi de dahil olmak üzere dondu. hdd ışığı sürekli yanıyodu bekledim hiç tepki vermeyince reset attım fakat bir daha açılmadı. Biostan hddyi auto detect yapınca(manuel seçeneği yok bu arada) saçma sapan boyutlar(500 MBtan 1500 GBta kadar. AMa genel olarak 145 GB gösteriyor) ve saçma sapan karakterlerle dolu bi isim gösteriyor. Arkadaşımın bilgisayarına taktığımızda sorunsuz çalıştı hatta biçimlendirdik ve içine birkaç dosya attık. Arkadaşımın Sata2 hddsi de benim bilgisayarımda aynı tepkiyi veriyor(saçma sapan boyutlar ve karakterler). Son olarak jumperla hddleri sata1 yaptığımızda ve bios update yaptığımızda da sorun çözülmedi, yardımlarınızı bekliyorum...
Benim sistemim: Foxconn 661FXME intel p4 630 3Ghz kingston 512 mb ram 256mb geforce fx5500 Hdd western digital wd800bb (80GB)
arkadaşımın sistemi(ayrıntısıyla bilmesem de genel olarak) Asus a8n5x(sanırım) amd64 3200 samsung 160gb sata2 2x512 ram dual channel çalışıyo geforce 6600LE 256 mb