Ziyaaaa :)) yanlış bilgi almışsın ,8silindir tesla ve toggu yüksekçe karlı yerde test etti , toggun bataryası büyük olduğu için neredeyse aynı yüzde ile bitirdiler ,tabii tesla o sıcaklıkta daha az tüketti ama 3 kat değil ,%10 bile fark etmemişti oda dağ başında Yoğun kış koşullarında - değerlerde oda , şöyle hesapla tesla 77kw ile 400km yaptı ,togg 88kw ile 400km yaptı yani , büyük kayıp var diyen yalan söylüyor , benim ilk kışım olacak Ankaradayım ama havanın soğumaya başladığı bu günlerde bile 29 ekimde fulleyince 530km menzil gördüm ,soğudukça düşebilir ama öyle can sıkacak boyutta düşeceğini sanmıyorum ,mesela Ethem o programda şunuda söyledi bende elektrikli Kona vardı dedi ISI Pompalı onda ben ısınamıyordum dedi :) peki ısı pompası yok Togg nasıl aşırı tüketmiyor ? bunu aslında çok kez açıkladılar Toggun batarya izolasyonu baya baya iyi yapılmış aracın iç izolasyonuda çok çok iyi ,mesela mercedes S serilerinde göreceğiniz kapı içi taşyünü -elyaf izolasyon Togg kapı içlerinde de var ,kapılar çok katmanlı fitilli ,tesla ile togg kapılarını kapatırken anlarsınız farkı teslada dacialar gibi kapanıyor teslada cam çerçevesi yok sadece bir tek fitilin üzerine kapanıyor cam , üstelik cam ile kasa arası bir parmak kalınlığında açık , yani model Y nin cam izolasyonları maliyet için zayıf tutulmuş ,yan camları teslada çift kat toggda tek ayrıca teslanın ön camı ve cam tavanı çift kat ama iki ince cam birleşimi , Toggda ise togg da çift kat kullanıyor ama toggun bir camı teslanın iki camı kalınlığında , böyle olunca yazın klimada açsanız kışın ısıtıcıda açsanız Togg da izolasyon çok iyi olduğu için ısıyı içeride tutuyor , teslada böyle değil ,yani tesla ısı pompası avantajını buradan kaybediyor ,togg ısı pompası koyarsa togg arayı daha da açar ama fiyat/performans durumu var ,ben şu an yazın klima açık teslalardan az tükettim ,kışıda göreceğiz. ısı pompası gereksiz değil , ısı pompası ile bataryanın bütün ısısını da alamazsın çünkü tesla şarj öncesi pillerini ısıtıyor :) çok mu avantajlı ısı pompası .) ama pazarlaması güzel yapılıyor Türkiye koşullarında olmazsa olmaz değil , ha toggun yerinde ben olsam fransızlar gibi almanlar gibi çinliler gibi yapar öndeki kontrol ünitesinin ısısını alır üstüne bir tane fan al sana ısı pompası ,kışın içeri yazın dışarı , müşterininde içi rahatlasın üretim maliyetide artmasın sordular mı var işte dersin :)) |
Satılan her 3 elektrikli araçtan birisi Togg T10X oldu (9. sayfa)
-
-
bunun yerine daha büyük batarya kullandık diye açıklamıştı zaten hata yok , bilinçli tercih
bende 77kw ısı pompalı yerine 88kw ısı pompasız ama bu açığı kapatan iyi izolasyonluyu tercih ederim , elektrikli kullanınca batarya kapasitesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyorsun , diğer markaların yol bilgisayarlarında gördüğün tüketimlere aldanma diğer markalar klima ,sensör tüketimlerini yansıtmıyorlar ,togg hepsini hesaba katıyor , markalar aynı batarya ile benzer performans gösteriyor
bu nedenle tesla uzun menzil 77kw bile onca saydıkları avantaja rağmen togg uzun menzil kadar gidemiyor 88kw
almanya -avrupa Türkiyeden daha soğuk , izolasyon yetersiz gelirse koyarlar tabii , maliyete eklerler koyarlar orada yapacakları testlerde belli olur
ileride daha iyi piller çıkıncada koyacaklar bunda şaşıracak veya üzelecek ne varki tabiiki gelişecek , benzinliler sürekli daha yeni motor ,daha fazla donanım ekliyor , önceki tiguan ile şimdiki aynı mı ?? biz aldık diye togg hep böyle mi kalacak :)))
-
8 silindir sıcaklığı 23 dereceye ayarladı ayaklarım dondu dedi bu sıcaklıkta arabadaki herkes üşür falan dedi ve sıcaklığı 28 dereceye ayarladı. 5 derece arttırmak tüketimdeki artışı 14%'den 24% seviyesine çıkardı. Türkçe yazıyorum. 10binlik çamaşır kurutma makinesinde ısı pompasına geçildi. Üstelik lpg türevi propan kullanmak pahasına. Enerji yönetmeliklerini ısı pompası olmadan karşılayamıyorlar. Dediğiniz gibi hissedilmeyecek farklar için propana geçilmezdi. Fabrikada birçok hatta ex-prof önlemler alınmak zorunda kaldı. BYD ısı pompası geliştirme merkezi falan boşa kurdu, onlar bilmiyor, bir siz akıllısınız zaten. Neyse sen 2 milyona yakın para verip, ptc ısıtıcılı arabaya bin.Reis Çin'den gelecek arabalara 140% daha vergi koysun bence. Millet hak ediyor.
-
TOGG'da ptc mi varmış? Tasarımını merak ettim şimdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Otomobil bölümünde bize ait hiçbir marka yok. İphone'nin çinde üretilmesi Çin için ne kadar yerli ise Reno ve Fiat'ın TÜrkiye'de üretilip satılması, ya da ihracat edilmesi öyle.
-
Bu ne mantık acaba.
TOGG tutunsa, ekonomi süper olsa, insanların hayat standartları çok süper hale gelse, demokrasi ve özgürlükler çok ile düzeye gelse bu üülke için kötü mü olur.
Size göre bu olumlu gelişmelerin en enemli sonucu AKP ye yaraması.
Başlamış belli bir yol almış, olmaz, yapamazsını denilen araba çıkmış, satışa başlamış, neden tutunmasın.
-
Çok güzelanlatmışsınız.
-
Kin kusmak budur
-
Eee onu bunu bırak da kantin ihaleleri nasıl gidiyor.
Kimisi memnun kimisi de az memnun.
olmayan seyi ispatlayamam. adi ustunde, yok cunku
urettigini iddia ediyorsan sen doldur arkasini. pil, ekran, motor gibi ornekler icin konusuyorum.
neyse daha da yazmayim, belli oldu az cok. konu degistirmeler falan, guzel numaralar :)
-
biraz arastirabilirsin. hazira konma oyle
ispat gibi, konu acmak gibi bir mecburiyetim yok. demin de yazdigim gibi uretilmeyen seyin uretilmedigini ispatlayamam zaten. ortada bir uretici yok cunku.
pil, motor ithal degil diyorsan sen arastir, bize ogret turkiyede kimin urettigini, ogrenelim
bak sana yardimci da olayim hadi. motor icin bosch kelimesini arastirabilirsin oncelikle. gerisi gelir zaten
-
50 yaşındayım. 13 yaşından beri arabalar ile içli dışlıyım. Oto döşemeci bir ustanın oğluyum. 16 yaşından beri araba kullanıyorum. Şahin’den Mercedes’e, sıfır BMW’den (1997 model 3.18 is) dobloya kadar geniş bir araç sıkalam oldu. En son aracım Subaru XV.
10 gün kadar arabasız kaldım. Bu sürede arkadaşımın ikinci arabası olan Tesla dual motor PR kullandım. İnanılmaz güçlü bir araba. Ama ne benim, ne de İstanbul trafiğinin böyle bir güce ihtiyacı var. Özellikle yayalar bu kadar hızı kestiremiyorlar. Tesla güven veren bir araç ama çok sert. Hele hele manevrası Pejo J9’u aratmıyor. Araba da trim sesi çok fazla. Araç içindeki sadelik bana göre abartı. Bu durum kimine göre çok güzel iken ben kendimi tekerlekli bir iPhone’da gibi hissettim. Tesla’nın tartışmasız açık ara tek farkı bana göre yazılımı. Adamlar hakikaten çözmüşler. 10 küsür yıllık geçmişi sanırım bunun en büyük sebebi. Ve en önemlisi arkasında Elon Musk A.Ş.‘nin olması.
Gelelim bizim köyün güzeline. TOGG’un 1,5 ay önce full olanı aldım. Kasko şu bu derken araba 2 milyona geldi. Güzel bir plakada aldım kendime. (Şirketimin ismi) Arabayı hiç kullanmadan aldım. Bir defa dahi binmedim. BMW ix1, Tesla SR ve TOGG arasında kaldım. Şikayetvar’da BMW yorumlarını görünce vazgeçtim. Tesla’ya göz kırpar gibi oldum. Ama TOGG ağır bastı ve riske girdim aldım.
1,5 ayda 5.000 km yaptım. Ev-iş her gün 82 km. Kapımın önünde 7 kW, ihtiyaç olursa işyerimde 22 kW şarj ediyorum.
Araç iç kalitesi 10 üzerinden 9. Trim sesi yok gibi. Sadece fazla lastik sesi geliyor. Kapıların kapanması tok. Araç multimedyası çok güzel. TV izlemek çok güzel bir duygu. ADAC’ın daha iyileşmesi lazım. Manevrası kuvvetli. Ses sistemi çok iyi. Aracın şasesi yani demir aksamı çok kuvvetli. İç dizayn başarılı. Pirinfanini imzası kendini belli ediyor. Araba ben kaliteliyim diyor.4 ay önce eşime VW Tiago aldım. 1,5 milyon verdim. Eğer o arabanın değeri 1,5 milyon ise TOGG’a 2 milyon bedava. (-Ki gerçek fiyatı 1.650 bin. Kredi ile alınırsa.)
TOGG’un en büyük ve en önemli eksik yanı yazılımı. Araç stabil değil. Navigasyon berbattan bir tık iyi. Şarj sağlıklı değil. Detay özelikler bazen çalışır bazen çalışmaz. Trumore çok eksik. Güncellemeler sürekli değil. Ve duyduğum-bildiğimin kadarı ile uzaktan yapılmıyor. (Yazılım uygun olduğu halde) Tesla ayda bir güncelleme alıyor.
TOGG araba, Tesla akıllı cihaz bence. Arkasında Elon oğlunun olduğu 15 yıllık firma ile TOGG’u karşılaştırmak biraz haksızlık. Az süre lazım ama öyle 15 yıl değil. 2-3 yıl en fazla.
TOGG kervan yolda düzülür diye yola çıktı. -ki doğru olanı yaptı. Arge’yi bizim üzerimizde hallediyor. Görece pahalı bir araba ile çıktı. Ucuz bir araç olsa idi servis veremezdi. Binek model için yazılımına oturmasını bekliyorlar. Yoksa donanımda ufak tefekler hariç bence sorun yok. Binek arabanın başlangıç paketini 1.1 milyon civarında kredi desteği de vererek satarsa eğer piyasayı ele geçirir.
Uzun oldu kusura bakmayın. Kısacası; teknolojiden anlarım, azıcık kafam basar, ufak tefek reset atma-sigorta sökme işini yaparım, elim tornavida tutar derseniz gözünüz kapalı alın. Yahu 10-15 sene önceki Kia’ları hatırlayın. Adamların arabası ile dalga geçiliyordu yokuş aşağı hızlı gider diye. Geldikleri yere bakın. TOGG’a biraz süre tanıyın ne olur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparslan@yafta.net -- 6 Kasım 2024; 0:32:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayır gerçeklikler budur. Sizin görmemek için gözlerinizi kapadığınız.
Kanka sen ısı pompası sektöründe çalıştığına emin misin?
Kurutucudaki ev tipi ısı pompaları ile arabalarda kullanılan ısı pompaları aynı mı?
Madem işi pompaları ucuz neden kombilerden pahalı. Madem ucuz hepimiz evlerdeki kombileri değiştirelim.
Sana elektrikli araçlarda kullanılan ısı pompalarının amacı ve teknik özelliklerini gösterir linki attım. Zahmet edip okumamışsın bile.
Yok hacı sen okuduğunu da anlamıyorsun 😂
Isı pompası olmalı
Isı pompası olmazsa olmaz
Isı pompası çok iyi bişey
Isı pompasını heryere sokun
Isı pompası CB adayı
Isı pompası parti kur oy verelim 😁😁😁
Ayrıca Çin menşei araçlara ek vergi sadece Türkiye'de değil Avrupa ve Amerika'da da var
Bilgin yok ama öğrenmiyorsunda 🤣🤣🤣
Dipnot: Çinliler otomotiv sektörünü 10 yıl içinde domine edecek
Sissil ile tartışmaya girilmez
Çünkü o sadece muhalefet eder
Elinde bilgi yok
Seni taciz eder
Adama Tofaş, Renault, Toyota gibi yerli üretim ve yerlilik oranını yüksek araçların kar marjı İtalya Fransa Japonya ya gider sana geriye istihdam kalır dersen kabul etmez
Kimisi çok memnun
Kimisi memnun
Kimisi kararsız
Kimisi memnun değil
Kimisi hiç memnun değil
Kimisi pişman
Çok satan her araç için bu geçerli
Misal en çok satan araçlar arasında olan Egea
Almam, binmem, aldırmam
Fakat karalamam, kötülemem, eleştiririm
Bunlar tamamen kişisel tercih
Kanka senin gibiler 1 sene önce kayboldu
Motor alman batarya çin ciler
Naber kanka
Togg karalama, kötüleme,. itibarsızlaştırma nasıl gidiyor
Seversin 😎
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X