|
Bildirim
|
Adam satılmayan arabasına enflasyon farki koyuyo
|
İş yerinde arkadaş aracını satacak, kimse aramıyor. Başka birisine ki bu kişi al-sat yapan birisi, neden kimse aramıyor diye sorduk, fiyatı az yazmışsınız. Fiyat az olunca millet arabada bir şey var diye kıllanır dedi. Fiyatı artırdı. Sonuç, yine kimse aramıyor.
|
Yalnız senin elinde ki mal, para değil.
|
sizin örnekleriniz için bir şey diyemem ancak iki adet satış tecrübem şu şekilde oldu.
2004 punto mu satacağım. piyasaya baktım benzerlerine baktım aldığım fiyata baktım arabama o dönem için 19000 tl fiyat belirledim. muadilleri 20 - 22 bin bandında. Arabam son derece sorunsuz bakımları düzenli ve elimden geldiğince iyi bakıyorum. Tabii ki senelerin verdiği yorgunluk var arabada. Ancak piyasada ki fiyatlara bakıyorum uçuk ve ötesi. neyse hakkı bu dedim satışa koydum. Fakat bi baktım gömüyorlar arabayı 15 diyen 13 diyen çek tarla diyen gırla. birde ilana nokta hasarına kadar yarım sayfa açıklama yazmışım. bir iki derken dellendim fiyatı 22 bin e çektim. satılmazsa satımasın kokuşmuş malım yok dedim ve haftasına 20 bine sattım. normalde orjinal teypi takıp sonradan taktığımı alacaktım onuda yapmadım fiyat beklentimden yüksek gittiği için. ikinci tecrüben clio 3 1.2 araba inanılmaz temiz bir önceki gibi hasar kaydı şu bu da çok yok. zamanına göre donımlı bir araba. niyetim araba değiştirmek al sat yapmak değil. yine uygun fiyat koydum. dedim kar etmiyeyim ama zarar da etmiyeyim derdim bulduğum arabayı kaçırmamak bir an önce alabilmek. bir önceki satış tecrübesine dayanarak 30-32 bin aralığında satmak istiyorum ben 34 bin fiyat koydum. değişen hiç bir şey yok. yine yarım sayfa açıklama yazmışım her şeyi anlatmışım yok hocam bu seferde taksitle satcılar takascılar 30 veririm ama arabanın başında bi daha konuşuruzcular.... sonuçta arabayı 34 e sattım... Piyasa o kadar keşmekeş o kadar yalan dolancı ve ölücü ile dolu ki siz iyi niyetli olsanız bile bir fayda etmiyor. alırken satarken sanırım artık çoğunlukla dert. Bu örnekler cidden iyi niyetli arkadaşları kızdırmasın yaşadığım ilk elden tecrübelerdir. |
Öyle bir piyasa ki 20 ye koyduğun aracı arayan yokken 30 a koyup 28 e gidebiliyor. Tamamen şans işi.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 27 Şubat 2019; 15:33:21 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|