Şimdi Ara

SATILMADIKÇA FİYATI ARTTIRMANIN MANTIĞI NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önce arttırıp sonra favoriye ekleyenlere indirim yapmış izlenimi vermek için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihm

Sizin cebinizdeki 130.000 TL 2 ay sonra artmadığı zaman, ilanlardaki arabaların da fiyatları artmayacaktır. Bende aracımı ilana koyacak olsam satılmadığı her ay 2.000 tl arttırırım, paranın zaman değeri ve alternatif maliyet konularını googleda aratıp bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.
    Yalnız senin elinde ki mal, para değil.

• takip edenlere "bak alacaksan al,fiyat tırmanıyor" mesajı vermek...

• İn çık taktiği güzelmiş. Kerizi bitmez bu milletin

• Bazen kiziyorum o kisilere bazen de hak veriyorum. 30000 degeri olan arabaya acelen var diye 25.000 yazsan emin ol arayip 15.000 olmaz mi diyen cikiyor. Neymis; abi karstan gelcem 15 e olur mu? yok kardes marstan da gelsen o fiyata olmaz o paraya verecegime tavuk kumesi yaparim yada karincalar yesin daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroDisquiet

siz muhtemelen fiyatı düştüğünde favorilere eklediniz. normal fiyat 155, 130 a çekince siz eklediniz, galerici tarihi güncelleyince tekrar 155 oldu. bu şekilde.
    istanbuldan bir ilan, chevrolet suburban 97 model bir yılı aşkındır takip ediyorum ilk zamanlar fiyatı 80.0000 tl civarıydı ne zaman ki dolar kuru arttı araba 130.00 e fırladı. dikkatinizi çekerim 97 model, tüpsüz v8 benzinli araç ve fiyat arttı. ama alan yok. önce 125.000 oldu, 115.000 oldu şimdi 107.000. şimdi bana bunun mantığını söyleyin. ya ülkeye mark ile giren w140 mercedesin euro ve doların artması yüzünden fiyatının artması? 96 model 244.000 km deki cadillac fleetwood için 315.000 tl istemek? fleetwood bu parayı hakedecek bir klasik değil peki bu fiyatlandırmalar da mı ekonominin gerçeği yoksa fırsatçılık mı?

• Saçmalık, başka birşey değil ben de bir kac arac takip ediyorum, bilinmeyen - piyasasi olmayan araclar adam kendi kendine muhtemelen favorilere notifikasyon yollamak icin 10-12bin arttırıp arttırıp yavaş yavaş düşürüyor.

Ul.n zaten 2-3. Sahibisin kaça aldığını az çok tahmin ediyorum, bilinmeyen araç muhtemelen de son sahibi olacağım ben senden o aracı alırken zaten daha da kıracağım fiyatı sen de seveseve vereceksin.

Bari ilk baştan son fiyatı yaz bari baska bir talip daha çıkar...

Bu tipler bir de yüksekten satamiyorlar gidip galeriye anlasacagimiz fiyatin da altina veriyorlar... Sanki adamlar galericiler ile anlaşmalı...

Insanlar ne aç gözlü anlamak mümkün değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Şubat 2019; 23:0:12 >
  • Yakın zamanda bir BMW sattık. Aciliyeti vardı fiyatı düşürdük 150'ye kadar verecektik fakat fiyat düşürdükçe arayan soran azaldı sonra fiyatı tekrar yükseltip 1 hafta sonra 157.5'e verdik. Piyasada eğer arabaya uygun fiyat yazarsanız satma ihtimaliniz azalıyor.

Bir diğer örnek bundan 7 sene önce de arabayı piyasaya göre uygun koyduk (26 yazdık) ve ilk sahibi olduğumuz tertemiz henüz 27.000 km'de sadece arka çamurluk ve bağaj kapağının çok ufak bir kısmında bıçakla arabayı çizdikleri için lokal boya vardı. biz bu tertemiz arabayı 25'e verecektik arayan soran olmadı. Fiyatı 30'a yükselttikten kısa bir süre sonra 27.000'e satmıştık.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Biraz evvel yazdığım mesaji geri alıyorum.

Bizim insanlar sazan oldukça ava çıkan çok oluyor.

Marka profili...

• O da bisey mi, ayni model aybi ozelliklerde temizlikte araç 115e alici bulamiyor, adamlar 140tan ilan koyuyor.
    "Ulan 115e satilmiyor işte, kim senden 140a alsin"

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Biraz evvel yazdığım mesaji geri alıyorum.

Bizim insanlar sazan oldukça ava çıkan çok oluyor.

Marka profili...
    Hocam sazanlıktan değil de arabayı eğer uygun fiyatlı koyarsanız heralde sorunluymuş imajı oluşuyor. BMW'de fiyatı 3 kere düşürdük hem de öyle 100 lira falan değil ne kadar hızlı satılırsa o kadar iyi diye 3'e 5'e bakmadık acildi ancak fiyat düştükte arayan soran kesildi. Ne zaman fiyatı yükselttik çok rahat sattık. Piyasaya göre uygun ilan verilmez arayan soran olmuyor acilse bile fiyatı piyasaya göre hatta biraz üzerinde yazıp gerekirse pazarlıkta fiyat düşmek lazım.

Ben bu piyasayı anlamadım.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Ben yine aynısını yazacağım, söz konusu arac BMW ise dedikleriniz doğrudur elbet. Ama bir Cadillac ise ya da Suzuki ise pek öyle olduğunu sanmıyorum.

Yani piyasası olan tutulan bir marka okunca alicisi çok oluyor ama piyasasi az bir arac olunca "onu alacağıma..." Sözleri geliyor insanin aklina...

• Genelde şu şekilde düşünüyorlar.Örneğin Adam aracı 130.000TL'den satmayı düşünüyor.Gelen Teklifler 127.000 128.000 bandında.Adamda madem öyle geliyor 135.000 yazayım 130.000TL'e satarım mantığıyla fiyat yükseltiyor.
  • 25.500 yaz pazarlık cüzi de 25.000'e satılmaz. 28.000 yaz pazarlık var geleni boş çevirmem de 26.000'e alırlar ve sevinirler. Çok eski arabayı güzelce boyat tüm dünyada değeri yükselir bizde düşer. Bir aracın ciddi hasarı olsun, motor bitmek üzere olsun ama hasar kaydı olmasın, bu arabayı nerede toparladılar diye düşünmezler kolay satılır, diğerinin ciddi hasarı olmasın hasar kaydı olsun yetkili serviste her şeyi yapılsın burun kıvırırlar. Belli bir yaştan sonra d sınıfı araba c sınıfı arabadan daha ucuza satılır (avensis-corolla, mondeo-focus, laguna-symbol gibi). Her ülkenin bir kültürü bir yaklaşımı var bizim halkımızın mantığı da böyle işliyor. Ona göre yol haritası belirlemek araç seçmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 28 Şubat 2019; 13:9:37 >
  • 2. El piyasasında sorunsuz aracını satan çok az kişi var. Satan kişiler ya sorunuyla baş edemiyor , ya alt takıma girmesi lazım veya baskı balata , triger , v zamanı geldi. Yani bakıyorum 3-5 bin masrafı var direk satışa koyuyor. Ucuz arabayı bende almam , satıcıyı denerim piyasanın baya altına iniyorsa almam illaki fazlası çıkar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cezalandırma zammı oluyor galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.