< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thantos7575 -- 29 Ekim 2021; 20:40:11 > |
Sattığım araç kol çıkartmış alan kişi aracı geri vermek istiyor. (3. sayfa)
-
-
Aracın yağ elsiltme sorunu olmasa bile bu sorunlar başına gelebilirdi. Ekspere götürmemiş almış gitmiş. Geçmiş olsun diyin kendisine -
98 model araba Mercedes yada Toyota olsa dahi risklidir. Expertize sokunca önemsiz bir iki şey var demişti bana expertiz ben 1995 Mercedes E200 alırken. Daha sonra araca sırf binmek için 10 bin TL masraf yaptım. Çok güzel bir şekilde topladım. 95 model araçların içinde en temizlerinden olduğuna inandığım araba bile bunu yaptı. Bu markalar hariç diğerleri de saatli bomba olur zaten. Ayrıca yağ eksikttiğini belirtmişseniz bence sorun yok. Zira yağ eksiltme önemsiz birşey değil aksine bir aracın verebileceği en büyük arızalardandır. Bunu yapan araba kol da çıkarır göbek de atar göz de kırpar. Bu soruna sahip arabayı alırken herşeyi beklemek gerek. Sorunlu araba ucuz ve toplamak için alınıyorsa alınır ancak. -
mahkeme kanıta bakar ilanda yazmamışsın neden yazmıyorsun yağ eksilttiğini
birsürü sahibindende ilan var hasarsız gibi yanına gidiysun şu çalışmıyo burası bozuk öyle bir şey yok baştan yazcaksın tamamını
senin anlattığın da adamın anlattığı da karşı karşıya getirilir mahkeme ona göre karar verir
-
sırf "kol çıkartmak" da neymiş meraktan geldim.
söz uçar yazı kalır, ilana bu asli kusuru yazmalıydın bence.
-
Kardeşim, iyi niyetli değilim öyle mi ? İlana detaylar için arayın görüşelim yazdım, cidden almak isteyen arasın diye. Kötü niyetli olsaydım adama ekspere götürelim diye ısrar etmezdim, kötü niyetli olsaydım abi bak araba yağ eksiltiyor biletini almadan bir düşün demezdim. Ama böyle birşeyi hiç düşünemedim, dediğin gibi söz uçar yazı kalır ama iftira yemek zoruma gidiyor adamın bu kadar aciz olacağını düşünemedim.
-
Güzel kardeşim, iyi niyetlisindir şüphem yok ondan. Ama sahibindene yazacaksın ilanda neyi eksik neyi arızalı. Bu işin oluru budur. Senin yağ eksiltmek gibi büyük bir sorunu oraya yazmaman bir hata. Mahkeme de bu açıdan yaklaşacaktır olaya.
Hem ilerde bir sorun olursa kendi başının ağrımaması için hem de milleti uğraştırmamak için neyi eksik neyi göçük neyi arızalı yazacaksın sahibindene.
Yazık günah değil mi bakıyoruz ilana sorun yok, hasarsız vs.. bi telefon açıyoruz saydırıyor ilan sahibi.
-
Noterde satış yapılırken exper raporu istenir. Eğer rapor yoksa noter alıcıya derki bu durumu kabul ederek işlemi gerlekleştirmemi istiyormusun. Alıcı evet derse sorumluluk noter satış evrağında alıcıya bırakılır ve satış gerçekleşir. Size hiçbirşey olmaz. Rahatlamak istiyorsan satış kağıdını oku daha çok rahatlamak istiyorsan git notere sor. Dahada çok rahatlamak istiyorsan o adamın hangi emniyet müdürü olduğunu sor çünkü o adam tam bir al satçı. -
Alıcıdan gizlenen bir durum olduğunda (km düşürme, katkı ile sorun gizleme) satıcıya iade edilir araç, eğer basit bir eksper veya usta incelemesinde anlaşılacak bir şeyse bunu kontrol ettirmek alıcı sorumluluğunda. -
Asla katkı vs durumu yok hocam, suçum olmadığı halde şimdi bile uyuyamıyorum. Adama 500 defa söyledim yağ eksiltme olduğunu ve kesinlikle yağını kontrol etmesi gerektiğini. Fakat bu söylemlerime asla birşey demedi. Sanırım aracı alırım bir sorun olmazsa zaten ucuza aldım, sorun olursa da dava açarım diye düşündü. Gerçekten başım ağrıyor, karşındaki insan çiğse sen ne kadar dürüst olursan ol sıkıntı oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waeder -- 29 Ekim 2021; 23:33:19 > -
Kardeşim sen niye kafana takıyorsun, bırak engelle heryerden istediği yere şikayet etsin. "Ben kusurlarını anlattım ekspere de sokmadı o sebepten" dersin geçersin. -
Ya kardeşim bırak kafaya takma, sen söylemişsin Adam beğenmiş almış. Sıfır araç satan bayi kusurlu aracını geri almıyor boyası dökülen mi dersin, bin km olmadan şanzıman indiren mi dersin, motor kitleyen mi dersin vs sen mi alacaksın 98 model aracı. Söyle istediği hukuki yollara başvursun seni rahatsız etmesin. -
Bariz bir kusur olan malı satarken bu kayıt altına alınır. İlana yazılır, mail olur, telefon mesajları yine ama illa ki bir yerde kayıtlı olması lazım.
Birşey çıkacağını zannetmiyorum ayrıca dediğine göre söyleyeceğini söylemişsin bırak O uğraşsın. Kafaya taktığına değmez.
-
Bir defa Jandarma aracımla ilgilendi. Aynı şehirde ikamet ettiğimiz için araç hakkındaki detayları gelince konuşuruz dedim. Nereyi gösterdiysem telefonda demedin diyor. Zaten mesafe yakın olduğu için telefonda detayları söylemediğimi kendisine defalarca hatırlattım ki bir iki kmlik yerden yürüyerek geldi. 30 dk kadar araç hakkında konuştuk. Araç 2013 Fluence lokal boya bile yoktu. Periyodik bakım dışında mekanik hiçbir sıkıntı da geçirmemiş. Tampondaki taş izlerini göstermeye başlayınca ben aracı satmaktan vazgeçtim. Burada yazamayacağım daha birçok şey konuştuk. Bir fiyat ver dedi, madem bu kadar kusur var, ben de vazgeçtiğimi söyledim. Oradan ayrılınca sırada benden telefon bekleyen sekiz kişi daha vardı. İstanbul'dan bir alıcı geldi. Aracı görünce ekspertize gitmeye gerek yok dedi. Bakımları detaylı olarak dosyaladığım için pazarlık bile yapmadan aracı aldı gitti. Bu olaydan sonra tabi genelleme yapmak çok yanlış zira alıcı seçmeye başladım. Üç dört yılda bir araç değiştiriyorum.
-
Bildiğim kadarıyla expertiz yaptırmadı ise kendi suçlu sabaha kadar mahkemeye veriyorum desin bir şey olmaz.
Bir de mahkemeye verdi diyelim konuşma kayıtlarının alınmasını talep edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 30 Ekim 2021; 2:26:14 > -
Alıcı beyinsiz mi expertiz niye var o Zaman? -
Vay hakim konuştu
herkes eksper yaptırmak zorunda değil mahkeme her şeyi göz önünde bulundurup karar verir ekspere gidip dolandırılan da var
-
Boş yapma ya dolandırıcı misin nesin.
İyi alalim aracı expertiz de yaptırmayalim yağını koymadan basalım Gaza yansın motor diyelim satıcı bana bunu söylemedi ne güzel iş.
Ayak üstü adam mı kandırıyorsunuz expertiz yaptırmıyor ise suçlu kendi.
Hele ki telefon kayıtlarını alabilir ise o zaman karşı dava da açar dolandırıcılık iftira falan. -
adamin adini googledan arastirdin mi,emniyet muduru olsa illa bi yerlerde ismi gecer??
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X