Kardeşim haklısın ne diyeyim, altını çizerek söylüyorum. Kendisi Ankarada ustam var segman attırırım diyerek aldı aracı ve kandırmış olmam için aracı tam piyasa fiyatında vermem lazım, ve ilanda motoru kusursuz yazmam lazım ayrıca yolda yağ eksiltmesi durumunda problem yaşamasın diye de yağ verdim ve abi mola verdiğinde kontrol et dedim. Ankaraya gittiğinde ne yağına bakmış ne biryerini kontrol etmiş. Ve blok kırmış, ilana yazmamak benim hatam kabul ama "yersen" kelimesi hiç olmadı. Birini suçlu çıkarmak ne kadar kolay. |
Sattığım araç kol çıkartmış alan kişi aracı geri vermek istiyor. (8. sayfa)
-
-
Bir şey olmaz. Kendi aptalligina yansın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 1 Kasım 2021; 10:35:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kardeş dikkatli ol madem ilana yazmadın.watsapp konuşmasını sakla sakın kaybetme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu açılalı 3 gün geçmiş merak ettim; alıcı gerçekten emniyet müdürü müymüş yoksa dolandırıcı veya al satçı mı? Önce bunun bir ortaya çıkması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 1 Kasım 2021; 13:14:5 > -
Olmaz oyle sey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam durum bence sıkıntı. Elinde eksper raporu olsa motorunun kusuruyla ilgili o bile bir belge sayılır seni kurtarır. Motor iyi çıksa, "iyiymiş alıcının kullanıcı hatası" olur, kötü çıksa "kötüymüş rapora rağmen almış bilgisi vardır" derler. Çok çok top ekspertiz firmasına kalır. Bu aracı bilirkişi incelese ne kadar sağlıklı bir gözlem yapar bilemem ama dese ki motor alıcı aldıktan sonra bu hale gelmiş siz kurtulursunuz ama sizin de beyanınıza göre almadan önce kusurluymuş ve sizin elinizde bu kusuru alıcıya ibraz ettiğinize dair bir kanıt yok. Yağ verdim diyorsunuz. Yağı da almadım der, hediye etti der işin içinden çıkar.
Yakınınız bir avukat yoksa tanımadığınız bir avukata gidip davayı kaybedeceğini bile bile sırf kendi harçlığını çıkarmak için sizi bir maceraya sokmasına bence izin vermeyin. Arabanın değeri 33 bin liraysa bence alacağınız riske değmez. Davaya girip kaybederseniz avukat masrafları vs. derken 2-3 katı olur. Adamı arayıp uzlaşmaya çalışın. Kullandığı süreye ve motorun onda arıza vermesine istinaden bir miktar parayı düşürmeye çalışın. İnatlaşıp anlaşmazsa dahi yapacak bir şey yok arabayı geri alın. Sonra isterseniz o vaziyette yaptırmadan satarsınız. Piyasası 40 ise 25-30 eder arabanız. Yok yaptırayım derseniz de 5-6 arası bulursunuz motor, blok vs. Bu işten böylelikle kurtulur büyük bir ders almış olursunuz.
Aracı noterde satarken çekme belgeli olarak da satabilirdiniz. Bu tabiki alıcının işine gelmeyecektir ama çekme belgeli olarak satmış olsanız aracı aldıktan sonra trafikte kullanamaz, kusurlarını yaptırıp, aracının muayenesini tekrar yaptırıp sonrasında noterden yeni ruhsat almak durumunda kalırdı. Bu durumda da siz herhangi bir risk almamış olurdunuz. Size kusurlu araç sattı diye ithamda bulunamazdı. Çünkü siz kusurları olduğu için çekme belgeli olarak satmış olurdunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRQN -- 1 Kasım 2021; 14:3:3 >
-
Sen iyi niyetli falan değilsin çünkü öyle olsan ilana en büyük sorunu yazardın. Detaylar için arayın diyen kişi aracın kusurunu gizliyordur. Adamın aracın kusurunu bilerek aldığına dair hiçbir kanıt yok. Mahkemeyi de kaybedersin avukatlık ücretini de ödersin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılanlarda çelişkiye düştüğüm nokta sizin yağ eksilttiğini söylediğinizi belirtmenize rağmen alan kişinin sen yağ eksilttiğini biliyordun ki bana yağ verdin demesi. Adam yağ eksilttiğinden haberi yokmuş gibi yorum yapmış. Adam dediklerinizi anlamamış mı yoksa siz net anlatamadınız mı? Yazılı olmayınca gerçi çok fark etmiyor ama ortada bir karışıklık var.
1300 km'de 2,5 lt yağ demek arabanın eksozundan sürekli duman atması diye anlıyorum. Araba çalışırken yanında dumandan ve kokudan durulması güç olsa gerek.
Bu durum her yakıt almada yağ eklemek diye de yorumlanabilir. Siz ne kadar düzenli yağı tamamlıyordunuz bilemiyorum ama sizdeyken de araç düşük yağ seviyesiyle çalışıyordu muhtemelen.
Siz motor katkısı vs ile geçici olarak yağ yakmasını kesmiş olsanız gizli kusur olurdu ama duman atan arabanın gizli kusur olacağını sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 1 Kasım 2021; 14:58:43 > -
Asla katkı vs yok hocam. Kendisi aracı alıp Ankaraya gittiğinde çok güzel araba keşke yağ eksiltmeseydi diye beni aradı. Bende abi zaten yağ eksiltme olmasa bu paraya vermezdim dedim, ve aman yağına dikkat et diyede defaten söyledim. Kendisi arabanın gazına bile basmadı kullan dedim kullanmadı, sanayiye gidelim herhangi bir ustaya göster durumuna baksın dedim gerek yok dedi, ekspere gidelim vakit var dedim akşama kalmadan çıkayım dedi. Yani gözlerim bağlandı herhalde resmen bela geliyorum demiş anlamamışım.
Ben yağını hiç eksik etmedim, şehir içi çok bir eksiltme yapmıyordu zaten, arabayı çok sıkıştırırsan çok eksiltiyordu, nasıl kullandı ne yaptı nasıl başardı bende bilmiyorum.
-
Konu fake görünüyor. Konuda öyle ilginç çelişkiler var ki.
Emniyet Müdürü / EM 98 model Daewoo alıyor. EM'nin 4 otomobili var. Otomobilimi üni'de okuyan kızıma verdim diyor. Geriye kalan 3 otomobilden birini kullanmıyor onun yerine litrelerce yağ eksilten adı da kendisi de berbat Daewoo, 98 model alıyor, otomobil dolu Ankaradan kalkıp başka sehirden alıyor bir de.
Konuda ilanın SS'i yok. Noter satış sözleşmesi, özel bilgiler kapatılarak bir SS'i yok.
Aksini kanıtlayan bir SS, bir belge gelmediği sürece konu sahibi yüzlerce belki binlerce kişiyi trollemiş görünüyor.
Bu mesajdan sonra konu sahibi net bir SS, bir belge göndermezse konunun fake olduğu onaylanmış olacaktır, gönderirse yukarda yazdıklarımı yeniden düzenleyeceğim, konu gerçek diyeceğim. Ben de yanılıyor olabilirim :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben ismini araştırdım en son yozgat haberde trafik amiri olarak geçmiş, başkada birşey bulamadım.
-
Sizin söylediğinizi varsayıyorum.
adam araç alınken expertiz yaptırmazmı hadi yaptırmadın götürüp bir ustaya göstermez misin? bana çok inandırıcı gelmedi.
her şeyi yazılı yapamayız karşılıklı güvendir bu.
-
Benim donanım haberde ki geçmişim belli kardeşim, aracın kaporasını gönderdikten sonra ben ilanı sildim kendisinin isteği üzerine, bana söylediği araç modellerini de söyleyeyim istersen. Nissan qashqai var hanım biniyor dedi, 2012 fiesta var kızım biniyor dedi, onlar Ankara da ben İzmir urladayım dedi. UTV var bir tane dedi birde sanırım Ford festiva var sağa sola gitmek için, onu satacağım buna bineceğim dedi. Bende algılayamadım tuhaf geldi bana da ama emekli olacağım zaten kızda okulu bitince buraya gelecek dedi.
-
Ayrıca kendisi aracı almadan önce araba ile ilgili 2 dk lık video göndermiştim, sırf geldiğinde burası da böylemiymiş demesin diye, araç çalışır halde ve egzozda duman vs yok. Beni burada hala kötü niyetle itham eden arkadaşlar olursa videoyu drive a yükleyip iletebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waeder -- 1 Kasım 2021; 15:36:8 > -
İnternet karanlık bir yer ne kadar kanıt okadar iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Okey de belge gerekli. İlan SS'i olur. Noter satış sözleşmesi olur. Ad soyad TC no. vs tüm özel alanları kapa, Noter damgası, tarih, otomobil Daewoo yazan yerler görünsün. 8 yıldır otomobil almadığım için Noter sözleşmesi hala eskisi gibi midir onu da bilmiyorum ancak sanırım noter bir belge veriyordur. Alıcı + satıcıya birer belge veriyor Noter. Var mı o belge? Varsa gönder.
Emniyet Müdürü 'nün neler anlattığını anlatmak yerine 1 net belge gönder bakalım. Anlattığın şeyleri belge ile doğrulayabilirsen bu kişi doğru anatıyormuş deyip kenara cekileceğim.
Esasında önceki mesajımdan sonra belge, SS göndermen gerekiyordu. Gönderemedin. Bunca anlattığım bu mesajdan sonra da gönderemezsen konu fake, sen de trol olma olasılığın cok artar.
Araç Satış Sözleşmesi dedim ya benim 8 yıldır kullandığım aracın satış sözleşmes nerde diye baktım , dolabımdaki dosyada buldum. Böyle konu açmış olsam ve birisi "noter sözleşmesi nerde" diye sorsa üstündeki özel bilgileri kapatıp şaak diye gönderebilirim. Ancak sen gönderemedin. Öyle bi sözleşme yok mu yoksa :)
buda yeni tokatlama taktiği. amaç senden para koparmak. polisim askerim diyerek korkutuyorlar insanları satış sonrası para istiyorlar inanma
-
Aklıma alıcının yağ eksiltmenin nelere yol açabileceği hakkında bilgisi olmaması dışında mantıklı izahat gelmiyor. Yakıt alır gibi ara ara yağ ekler binerim diye düşündü belki de.
Gerçi sizin o şekilde kullanmanız da çok mantıklı değilmiş. Bu durum sizin başınıza da gelebilirdi. Sonuçta ciddi yağ yakan bir aracın, birden daha fazla yağ eksiltip kitlenmemesi için bir neden yok. Sonuçta sağlıklı çalışmıyor. Siz de yolda kalabilirdiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X