Şimdi Ara

Sattığım araç kol çıkartmış alan kişi aracı geri vermek istiyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
24.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mahkemeyi kazanabilir.(Bir şey çıkmaz diyenleri anlayamıyorum) %100 bilirkişi raporuna göre hakim karar verir. Yağ yakması gizli kusur davayı kaybetmen yüksek ihtimal. Ya kusuru kadar bilirkişi nın belirlediği miktarı adama geri ödersin yada aracı geri alırsın. Mahkeme masrafı ve karşı tarafın avukat vekalet ücreti hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana emniyet müdürü olduğunu mahkemede söylersin...

• yargıtayın satıcıyı gizli kusurdan sorumlu tuttuğu kararı i.ine etti 2. el araç satışını özellikle eski araçlar için.

o karar değişmedikçe son kullanıcıya araç satılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 31 Ekim 2021; 20:25:17 >
  • Satıcı olarak sizinde expere sokma gibi bir zorunluluğunuz çıkabilir. Zorunlu değil ancak mahkemede ilan açıklamasında da arıza vs yazmadıysanız suçlu çıkmanız ve aracın masrafının sizden karşılanması ya da iadesi ve alıcının harcağı para ve zamanı telafi etmeniz gerekebilir. Arızalı araç satarken mutlaks expere sokulmalı birde noterde arızasını not olarak eklettirilmelidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • istediği yere versin sonuç alamaz. para kopartmaya çalışıyordur hiç yüz verme. 98 model araba, kilometresini allah bilir. her arızaya açık. kimse satarken garanti vermiyor. kaldı ki dürüst de davranmışsın.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Alan öküz expere soktursun. Alıcı şüpheyle yaklaşmalı araca. Mahkemeden bişey çıkartamaz. Orda hakimde ulan öküz hiç mi ustaya göstermedin gözü kapalı aldın der. Hele bide emniyet müdürü sıfatıyla mahkemede mağdurum diyecek 😁 kuyruğuna teneke bağlar lar o adamın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer bahsettiğin kusuru adama söylediğini ispatlayamazsan sana aracı mahkeme ile iade edebilir. Whatsapp yazışması, şahit falan filan ne varsa kendine kanıt aramaya bak. Kusuru söylemekte ve bunu kanıtlamaktaki yükümlülük sana ait. Ben olsaydım kağıt imzalatır öyle satardım. İmzalamayana satmazdım. Böyle bir mallık yapabilirler çünkü. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 31 Ekim 2021; 22:57:17 >
  • talhamahmut T kullanıcısına yanıt

Kardeş yanıltma insanları. Senin rüyanda gördüğün gibi değildir kanunlar. Bir konuyu bilmemek senin suçun değildir ancak o konuda cahilliğini ısrar ettirmek artık senin suçun olur. Sana bir şey daha söyliyeyim senin bu yazdıklarını mahkemeye verip beni yanlış yönlendirdi diye dava bile açar adam.

• Expertiz raporu zorunlu diye biliyordum satarken yeni kurallara göre.
    Ayrıca bol foto çekmen gerekir bu durumlarda.

• tarcanların youtube kanalında bu durumla sürekli karşılaşıyorlar. Ama orada genelde expertiz aracın hatasını bilerek söylemiyor veya eksik yazmış oluyor.

Bu garip bir durum olmuş, alıcı adam 25 yıllık arabayı niye ekspere sokmadan direk alsın, sonrasında mahkeme vs ile uğraşsın çok mantıklı gelmedi.

• canibeyaz C kullanıcısına yanıt

Noter öyle bir şey istemiyor, soru da sormuyor. Exper raporu olmadan aldım.

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

alıcı bence ucuza alıp kusru gizleyip pahalıya satacaktı o nedenle eksper falanda istemedi al satçı olunca fiyat daha önemli

• Koskaca emniyet müdürü bu arabaya mı binecek denmiş!!!Benim kayınpederim emniye müdürüydü(emekli oldu) Adamın altında 2005 berlingo var. Değiştirmek istiyor çok pahalı diye değiştiremiyor. Ne zannediyorsunuz ki emniyet müdürlerini.Ha başka yollara girenler varsa mercedeste çeker altına,ama sadece polis maaşı ile öyle 4 -5 araba vs..hikaye onu söyleyeyim..

• Hiç bişey olmaz
    Muhtemelen aldığı gibi satacakti masraf etmeden siyrilacakti işin içinden. Ama kısmet işte :)

• Geçenlerde forumda birisi araç satarken bile ekspertiz yaptırın öyle satın diyordu. Bu tür durumlarda kafan rahat oluyor, mahkeme yönünden ispat sıkıntısı çekmiyorsun.

• Muhtelemen mahkemeyi kazanır. Çünkü ne hikmetse bu kadar önemli bir konuyu ilana yazmak " aklına gelmemiş"
    Yersen!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar yağ eksilten arabada ilana yazmayı unuttum diyorsun hiç samimi değil.Ben adama söylediğini de düşünmüyorum ki adam da zaten bana yağ verdin sorunu oldugunu biliyordun vs demiş.

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Tarcanlar sadece kaporta ve hasara bakıyor, motor ölçümü leak down cylender test gibi şeylere bakmıyor

Ekspertiz olayına gelince bugün çoğunuz araçları obd ile bagladiginda MAF sensör arizasindan tut, klima kompresor verimine kadar bir çok ufak tefek arıza kaydı bırakabilir.

Bu durumda kullanılmış aracı şahıs olarak satarken, garanti verme sorumluluğunuz olmadığı halde neredeyse mesai ve para harcayarak bu araci ilk günkü durumuna getirmeniz gerekecektir.

Satıcının böyle bir bütçesi/zamanı olmayabilir. Nitekim böyle bir vasfı da yoktur. Ekspertiz gerçek hayatta 100% dogru bilgi verecek diye bir kaide yok, oraya sanziman kontrol edilmeli, motorda yağ kaçakları mevcut yazdığında motor 2 gün sonra 4 litre yağ yakacak demek olmuyor.

Yani siyah ve beyaz değil grinin bir çok tonu var bu işlerde.

Bu yüzden de alici 2.el arac aldığını bilerek almalı. Kisacasi eksper yaptırmamak bir kesinlik değil ama en azından kendini korumak için satarken yaptırmak belki alıcının ekmeğine yağ bal sürüyor ama kafa rahat satici için, alici için de risk istemiyorsa 0.km araç almalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Kasım 2021; 9:31:29 >

• waeder kullanıcısına yanıt

Dostum ilanda yağ eksiltiyor yazmak aklıma gelmedi cümlesi olmadı. Bu çok önemli bir sorun. İlk yazman gereken şey bu olmalıydı bence. Telefonda söyledigini de ispatlayamazsın. Adam haklı demiyorum. Ekspertize sokmalıydı vs . Ama sende de kusur var.

• DT28 kullanıcısına yanıt

Doğru diyorsun kardeşim adama söylemedim kandırdım ve nasıl aptalsam gizlediğim şey için " abi yağını kesinlikle kontrol et, bu yağıda eksilttiğinde eklemen için veriyorum yolda kalma diye" dedim. Ayrıca da 40.000 Tl istenen aracı 33.000 TL ye verdim ve kandırdım adamı. Kendisi araca segman attıracağını söyleyerek aldı aracı zaten. Nasıl bu kadar kötü niyetli oluyorsunuz anlamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.